返回列表 回復 發帖
leekwoklam, welcome back! 未睇先要講林峰造型, 佢個髮型好韓feel呀, 你地覺唔覺呀??
leekwoklam... 呢個就係點解你發帖我一定支持嘅其中一個原來, 除咗你好比心機編輯啲內容之外, 你真係一個好有heart好respect每一個回覆者嘅feedback嘅... 呢個其實係一個基本respect人嘅態度, 你不單止回覆我地每一個, 同時仲要好用heart咁回覆我地嘅見解.. 比個like你都唔夠呀! 億個likes喇!
$ h0 F' l7 F1 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ p  e; S  [& \; L5 z4 m講番tvb啲劇.. 我都好似你咁dl咗最近幾套劇.. 但仲未睇呀.... 叫做啱啱睇完係馬明嗰套, 都ok嘅!..
# H3 _2 D  ^# Y# G, y' etvb now,tvbnow,bttvb呢套未dl呀.. hahahahaha...應該啱啱先至有seed.. 希望唔好失望喇! 睇你對呢套劇嘅拆解.. 應該唔錯.
終於播咗第一集,主要我係睇佘詩曼,原來今次又做類似[絕代商嬌]的[三水妹]果種角色,換轉七八年前甚至更早的十月初五的月光時,佘小姐全無難度做得入型入格討人喜愛,但今時今日造型上還可以,雖然仲係咁靚女,但畢 ...
6 Q& E" O3 m- ?: \+ K" \( c# L; Lwww2.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-8-26 01:11 AM
) n6 J% p" _( J) I
www2.tvboxnow.com/ g$ B( m+ u# v" J* y
金田Sam你真係無用錯名呀! 第一集已經可以抽絲剝繭得咁詳盡! 佘詩曼一向都好戲架喇! 不過真係好似你咁講.. 佢敵唔過年紀.. 唔可以再演妹妹仔角色lu...
' C  Q& ~. l) [; O& M: L
2924631TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" f9 s8 {- _" c3 H
啲"陰"係有啲似嘅,但唔算抄啫,畢竟林峰都唔弱嘛,係咪?& M! y2 |3 }8 W5 P1 H0 E

4 d0 C4 s  u& H5 E+ l過去3個月無乜點睇無記劇集,改睇咗的啲日劇韓劇.始終美劇日劇創意高及製作認真,我連《忠奸人》都係DL咗全套先一次過"完成善舉"." W. ]6 Q' ~- l9 ]5 L7 i) |$ H

( ]) R' }5 Y% Z2 R1 Q公仔箱論壇不過《使徒行者》 ...
8 H' w; e* V5 I) fleekwoklam 發表於 2014-8-25 03:58 PM
! P8 r7 T! J; E% ]3 M

% n, G2 l4 u6 H# h如果林峰返去幫佢爸爸手都好架! 唔知會唔會呢??
9 X+ B2 w" z% v* H佢拍劇比起好多演員嘅機會都算多架喇! 不過佢都好比心機去研究演技, 至於呢套劇.. 真係要好睇編劇編得好唔好喇... 睇呢班演員嘅演技應該好好.. 如果呢套劇情故事好.... 就係佢地嘅伯樂喇! .. 有好劇要有好演員.. 有好演睇都要有好劇本架嘛.. 睇下林峰今次好唔好運遇到伯樂喇!
0 b1 {) e" }- x8 c8 R# J- f+ |/ s$ j# [( G7 N
開場一幕比人圍,唔知你同其他會員有冇睇我主帖26/08/2014嗰段呢,我一路睇阿佘同林峰講野就一路留意啲打手,效果有啲喜劇feel,不過就無傷大雅嘅。 ...
, {  D2 l$ H7 t0 M. o9 Qleekwoklam 發表於 2014-8-26 05:24 PM
www2.tvboxnow.com6 v& x7 Z' b; D% z/ F2 |$ Y

, k2 @% K( z* @tvb now,tvbnow,bttvb琴晚睇完第一集喇... 今朝好想講呢一part.. leekwoklam你真係我肚裡面條虫呀.. 我睇到呢度.. 大笑出嚟呀.. 屋企人見到我都笑呀...
8 T2 S* c' F2 R公仔箱論壇, c8 [/ g. A& n3 i3 k) O. q
你呢段-->"開場就玩生離死別然後即時倒敍9個月,幾吸引嘅。"釘姐"同"爆seed"情深義重咁喺車廂裡面互表心跡,周圍過百(佢話)把老牛同曲尺「對」住晒嘅塲面,其實係好迫真定好好笑呢?" 公仔箱論壇; A3 P3 D3 t% ^0 |6 d
故事講阿佘話唔好waste子彈, 殺咗佢可以save林峰一條命... 阿佘揾玻璃片自殺.. 比林峰阻止.. 之後好似好型咁向外開埋其餘啲子彈.. 已經覺好笑.. 最好笑係.. 之後成班古惑仔埋架車殺佢地呢幕好似games啲喪屍成班圍住.. 我即大笑呀! tvb好想拍得林峰好型,義,勇一身.. 但我覺好好笑多啲.
24# 金田Sam tvb now,tvbnow,bttvb6 X9 t+ P% u' y: y# J8 E9 a2 o2 u

+ s% P! [  o- |% S/ z# }公仔箱論壇死在無故太多談情戲,使人印像扣晒分 .. 金田Sam你簡直係我知己呀.. 最唔like tvb啲劇太多談情劇情, 一到啲談情戲份時.. 我就玩games架喇.. 或者睇書
終於播咗第一集,主要我係睇佘詩曼,原來今次又做類似[絕代商嬌]的[三水妹]果種角色,換轉七八年前甚至更早的十月初五的月光時,佘小姐全無難度做得入型入格討人喜愛,但今時今日造型上還可以,雖然仲係咁靚女,但畢 ...
& F: O& O4 ?6 B7 [* F; @www2.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-8-26 01:11 AM
公仔箱論壇( L  N! ~/ C: c+ `6 w, X

! a2 @5 X, c9 n( {睇完第一集, 我就覺林峰係卧底喇.. 不過洗唔洗咁多卧底呀? .. hahahahaha... 香港係咪真係咁多卧底呀? 仲有呢, 香港啲警察係咪真係咁得閒去跟蹤番警察呀.. 不過如果個高層係黑警又唔同
www2.tvboxnow.com/ Z4 O8 V5 ]5 ~9 Y0 v$ g+ Y
www2.tvboxnow.com/ s$ k7 ^1 f, O" }% H1 }
咁你回帖時都好有心機啫,係咪?
  ]% ~% `4 m2 }8 n- D# n% F& X公仔箱論壇
6 d; O0 D6 @. K) P/ owww2.tvboxnow.com唔好意思呀細佬,我話劇中唯唯學「化骨龍」講對白,我驚你唔明呀,因為你咁後生,我擔心你或其他會員唔識張家輝個化骨龍係乜水啊,比張劇照補充吓先。
7 {# J' Q0 P3 _8 ytvb now,tvbnow,bttvb
  [/ W# Y; y& {' X1 C) Z! h( N29252442925245TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. h1 ]8 R3 E6 m
公仔箱論壇! l  N5 q( z! \9 l9 B7 s
化骨龍講 ...+ W' z, P+ D+ }7 _1 H
leekwoklam 發表於 2014-8-26 05:44 PM
3 Z( l7 ]4 ]( {. q8 {- |# e3 j" x
- M" Q# E3 B5 e' f7 ?7 a9 I/ K公仔箱論壇sorry呀你post咗啲劇照我都唔知係乜...可唔可以講比我聽套劇叫乜名呀? 又或者有無得dl睇下呢? 化骨龍係咪就係套劇名呢?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 ?. l9 y) D- c5 i( m
講起chok林我覺得佢演戲好過唱歌,睇咗两集佢都做到一個吃腦又冷靜的爆seed。我反而中意三哥,佢同劉江都有機會係黑警!
5 d6 b% W0 U% J7 U% T$ K1 {; Umnb1123 發表於 2014-8-27 12:52 PM
公仔箱論壇/ C$ k" D, Z! X* o* x6 g; a7 s
公仔箱論壇( r' m/ |- y. j" n2 a
以無記嘅慣性編劇, 你估邊個最可能係黑警吖喇?? 真係有可能係三哥喎... 但劉江差唔多套套劇都係奸架喎!
, g' v$ n$ P  V5 btvb now,tvbnow,bttvb細佬未睇過「化骨龍」唔緊要,同「化骨龍」有關嘅幾套電影都成10年有多架啦,係我呢啲老餅先有印象。
" h# D! Z7 w/ X) BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過唯唯特殊講對白時嘅口音同語氣就係參考張家輝咁囉。 ...) X/ A) e- T; }: I5 _5 e4 `
leekwoklam 發表於 2014-8-27 04:13 PM
公仔箱論壇1 z/ b( z6 `- _

, q& ~/ s7 k( _! V& x  lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。套劇真係叫化骨龍呀? 有無seed可以dl呀?
, |8 x8 _9 ~6 Z9 `. d
) u0 l2 o2 j- ~www2.tvboxnow.com咁咪夠晒正囉,可以當喜劇咁睇。
  C0 \9 N, t( t; L+ Z6 t9 m7 [不過睇阿佘同Raymond啲鬥咀嗌交戲係應該好睇嘅,但日後談情說愛就好難講。2 i7 r! a8 G. q! k
9 y' w2 g6 x6 R6 s
leekwoklam 發表於 2014-8-27 03:46 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 I" p9 H$ M& ]) X  `# n* b& M2 [3 _
公仔箱論壇. W7 f& P, Q9 Y1 _
峰哥靚仔嘛... hahahahahaha..
& i6 v/ y6 M4 v- P+ {" C( n2925854公仔箱論壇( ]' ~9 q) Q/ H  I: H( L
係呀,卓凱比我嘅感覺都係正中帶有少少(可能最後多多都唔奇)陰暗面嘅人。+ r. [, k8 f5 K6 `& i6 Y
唔,聽你推測,個黑警真係好有可能係劉老師喎。, H" M5 I- I5 [! V; D# a6 ], U

! P# I+ |5 ]% k) t: {" C7 Otvb now,tvbnow,bttvb9 R2 d0 \0 b! @; E% q) D
leekwoklam 發表於 2014-8-27 03:56 PM
  K3 N4 L* o, itvb now,tvbnow,bttvb
, S1 L6 ^, }% N! U! g6 ~www2.tvboxnow.comleekwoklam開個帖比人估下邊幾個係UC, 邊個係黑警吖
公仔箱論壇- F5 m( U8 u: n
細佬同mnb1123, 你哋個主意幾好。但怕唔怕比人鬧搶晒啲話題。公仔箱論壇; I- Z7 r* ^. s. \
係網上其實太多資料漏出,邊個係黑、白、灰都有啲頭緒噃,比啲時間我睇吓可以點樣包裝得好啲,OK嗎?公仔箱論壇, ?- R# I# e. j
但如果係遊戲形式就會益番喺吹水版咯。 ...
9 j! x. ~: ]* }  r8 N. Eleekwoklam 發表於 2014-8-28 11:22 AM
* j( ?  C$ W# ^. c+ u0 u4 ?tvb now,tvbnow,bttvb: j2 g# _9 j, }+ v
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係要估下喇!
I think Raymond is doing fine in this role. He is going to be the next Laughing .
) G$ Z! C: ?* h* Mwww2.tvboxnow.commrfusion 發表於 2014-8-28 10:53 PM
8 \* S, h  J0 G  `7 w
) e' N! N: z- _  Z佢靚仔過laughing
# i3 l9 I* g7 otvb now,tvbnow,bttvbwww2.tvboxnow.com1 F( s8 ^' ]0 r2 w  b7 x3 o3 E7 N
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種.. 我好like睇架!