返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關www2.tvboxnow.com* A0 d8 v9 \7 J# D/ w
一見TVB出品先知唔關事8 s; p# |3 ]4 f# P
睇左幾集都幾好
* E  o; ]% {) x, l2 F* k8 q- |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
公仔箱論壇: j+ n+ b8 \8 p! @0 Y7 X
tvb now,tvbnow,bttvb& H' i0 y3 {' }# C* {( h; D
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
$ V6 C7 ~6 ~1 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
% {9 z  o; \9 t' N; Jtvb now,tvbnow,bttvb/ O7 |, q1 P! v$ U% X  J: }& A
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
; h+ v+ H) q) V) Y公仔箱論壇如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
! X5 [* T0 T7 P' \2 s6 Z" k7 F8 n4 Swww2.tvboxnow.com
! s3 n9 F1 i2 g3 ?8 Vwww2.tvboxnow.com當然, 此劇演員也發揮出色 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; c3 [( M1 K3 A
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
2 n- u% v3 n" X5 m' {4 ywww2.tvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
' r- {7 P: p% ttvb now,tvbnow,bttvb
3 L+ D" Z. z2 G( e5 O4 g/ L; e好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集公仔箱論壇' b- O$ C% V& o, ~
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
. D$ D& L; t, K; \5 N; Dwww2.tvboxnow.com爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 3 \) v, h1 X; }
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
$ [- i1 W& k, o% P8 `公仔箱論壇
' p3 Y1 f; X& U+ [) r, |' z" Lwww2.tvboxnow.com係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; H' i( z2 ^+ q; c+ W

) }0 w  Y( V/ \0 r- V0 ]tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集
. B) Q+ }8 r$ XKobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
5 E) M' u1 y6 [$ W6 N" ftvb now,tvbnow,bttvb他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
( }1 Y$ J( ?; H/ Wwww2.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
tvb now,tvbnow,bttvb* o% ?% M9 _+ X- K: u; F
& k9 J$ j) N$ X: s2 i. E* Y
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
( p8 P- S+ W- B0 D2 f! nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2945865
) @) X8 w8 `/ M- d# \公仔箱論壇我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
1 Y3 ]8 Z5 u, {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
8 y( K2 w6 r; u6 b" ^% oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
  u  w6 p/ `! n! w2 C8 r7 ?3 bleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
0 [+ Q; h4 i8 d$ {4 V* h+ Nwww2.tvboxnow.comwww2.tvboxnow.com7 q0 W6 k, B8 a% e" \
嘩.. 你揾到佢咁多資料
: f) w2 [& `5 Z# t公仔箱論壇公仔箱論壇" U* @+ B0 A+ R2 d0 G' m5 u8 r0 g% z
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
3 J" b' f2 t, k( p# w9 Xkobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ^0 F% |4 ^/ h9 B$ c8 w
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
公仔箱論壇7 S% H+ X6 m, h1 e& N) p

) v8 N* v3 i! X7 B: a5 Z1 M$ n- [www2.tvboxnow.com第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
; |9 P3 r3 k6 f$ e$ ptvb now,tvbnow,bttvb歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!   n; Y, F! k6 K& A" T
www2.tvboxnow.com1 b# F5 d8 b0 T
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; ]; g. X" g/ ~5 H2 Q6 U
www2.tvboxnow.com- v2 m3 {8 O" r/ }) ?8 Z' m6 K$ T' e
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...; M- ]3 A8 q$ N2 V* W5 v
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
# L5 t! a& x0 L1 j& I# Vwww2.tvboxnow.com
* j/ T. I) y8 r3 C1 J( M2 ~tvb now,tvbnow,bttvb可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
$ C) g  b" ?1 p9 l" uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 {8 x1 r# K% ^4 `! P2 B+ j
20集後不知所謂!!!
1 i4 B& B- D3 l* V9 i1 c3 Btvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
% e/ s4 T, T  j  S' j& k; {( S0 z- r9 {
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
/ ?1 C, e: W' F. V" \: u5 L6 Atvb now,tvbnow,bttvb
3 q' `7 }  P# z% a! K* }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。www2.tvboxnow.com9 Y- a& \% U' I7 a

( m) i# F7 `8 p- f& B其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。www2.tvboxnow.com2 a2 e8 X$ ^2 c! K& P; K) D1 s: U

/ @  Z6 v+ E/ F/ Y4 j: M- n2 ?公仔箱論壇有你哋各位,回帖區先有咁多話題。# ?  N" v) M! B2 j8 \8 h( Z

8 V7 U% Q$ P' s2 J其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...公仔箱論壇7 }/ e- F, S- J) t# t& p* ?
公仔箱論壇9 Z/ E& N# C. u+ K& X) h
《再戰明天 ...公仔箱論壇4 P4 |* @7 h- m
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
* w7 l" X% R! H% I公仔箱論壇
" k, {: {& }6 B$ v" _$ P+ r原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添