返回列表 回復 發帖
www2.tvboxnow.com% }5 e& ~* P4 N: x6 l0 `
哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。, ?% N1 v* Z: o: y7 h
leekwoklam 發表於 2014-9-9 12:51 PM
公仔箱論壇6 L; A- P$ ]2 S, ?! Z$ h6 ~3 z+ T/ n
公仔箱論壇2 l2 z7 }, Z( l2 ?1 X
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架
覃歡喜樣吾奸  K: w& m! C5 I2 S& h; Y% Z% ^8 `
johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ p" V+ M* L. I% [9 I8 q" v
' W; x4 m3 B  E- ^+ B
樣搞笑多啲
6 E3 P. J% K) I& b7 A6 U1 [公仔箱論壇《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
, Z' `. r4 _- z" L9 J2934808www2.tvboxnow.com0 h! X( }7 H/ o+ ]( y' t( `
相反前者民初背境已經有少少趕客.......
( J/ o  l4 B2 d但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; d, @4 |7 e" H! t
leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
公仔箱論壇" g2 w+ m# |# ]9 u7 {
www2.tvboxnow.com; @, B9 u  J, ?3 P% t' h! t
安琳又幾靚靚嘅
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
, Q4 w3 N" u6 j& F笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。: g- b! H) c" {& c* T
2935571www2.tvboxnow.com, x' F6 V6 X# c/ |* _4 Z4 l
leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:28 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ E1 Y; r& o5 a3 _! ~3 r) U

: k$ a) H7 K' {/ Wwww2.tvboxnow.comleekwoklam你幅二次對白好搞笑.. 但
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; B5 R# e  T- p0 `( y2 Q; R) i
歡喜哥是第五個臥底
" ^! z+ V  `1 u4 M" c公仔箱論壇所以隻眼開隻眼閉tvb now,tvbnow,bttvb- z2 ?6 V8 K+ D8 u* v, F) g/ F
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 12:41 PM
7 @& z; y: [& ?4 g: ?
, w( {( Q2 K8 ^3 ?2 V/ hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: e9 n$ A1 @/ u" P$ O+ B
真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?
3 d, M) s* W  V! U1 Cwww2.tvboxnow.com但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
. X# z( s! J7 rwww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-12 12:41 PM
www2.tvboxnow.com0 w1 Y; o" }$ G% Y3 b

9 G+ i9 i3 ^2 q( d% w2 A如果歡喜哥唔係UC...tvb今次拍得幾OK喎... 起碼可以老點到好以我呢啲觀眾向歡喜哥方向諗UC!
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?www2.tvboxnow.com8 A' Y% G, I' V; O0 w
: m& `3 P% I1 b
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...2 L  x- x8 H+ A: P7 H# Y
金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
* _2 x) k* n6 z, p

1 B9 W5 \1 c# G' Qwww2.tvboxnow.com我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
% q8 n, F3 z& }1 C" B" _, E& t7 T, c0 k' l
歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥時.. 康sir仲未知歡喜哥身份.. 到後來嗰個警官先至因為特別原因, 透露同level嘅歡喜哥身份比康sir知... 到呢個時候, 康sir將錯就錯由得Kobe繼續接近歡喜哥.. 暗中相助.. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 w; y% q( W5 G1 j  c+ q

7 S; o9 W7 R" E; ~+ {/ u" x( Mwww2.tvboxnow.com(不過呢個又係一個問題.. 係咪應該要比Kobe知歡喜哥UC嘅身份先可以暗中相助呢?)
係喇.. 响15集咁多人死.... .. 4 u# W; L1 {) A6 d
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 d6 G8 G1 u) c$ q+ Y3 Q2 P' s* i
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,公仔箱論壇- s3 ?+ u/ I- K; j
或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& x# [% S  J( H, L! o
leekwoklam 發表於 2014-9-15 03:37 PM
+ q# z4 V5 Y+ \5 w2 Q" p
tvb now,tvbnow,bttvb- u- g/ t' X- ^7 j4 f' k8 D1 S: [
釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 n( D1 X; r0 I; S
我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!"
9 z# W4 A2 \  U0 u- z% J
哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。 www2.tvboxnow.com3 A$ H; G8 H( S1 ~+ X' ^
leekwoklam 發表於 2014-9-16 12:37 PM
3 X6 I% p7 Y' |% Lwww2.tvboxnow.com
+ }7 m5 \2 I3 k' I& y! }公仔箱論壇我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法..
/ g# ^3 f! n. j, n" e) Atvb now,tvbnow,bttvb金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....
" N$ D8 z! {; j' W% d* i7 Z3 @9 i7 B公仔箱論壇2939673
% N0 h. l2 Y% V% s1 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:48 PM
- ~5 g, T* y& k0 Xtvb now,tvbnow,bttvb
) @1 k" n2 K1 E2 M1 m  O, w個公仔係咪火雲邪神嚟架?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. A5 M( x9 J1 ~) {2 _
6 g) t3 `7 |' O# Y1 ^9 q1 G( a& f公仔箱論壇
# w/ v4 e7 R% _tvb now,tvbnow,bttvb係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。
' U8 V/ \- r) L" [& A1 l9 Q( l* P話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。 ...
  e* g  z. [" l  A8 `leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:41 PM
% M5 F0 B" ~4 n0 m) z& N4 _0 F公仔箱論壇
5 b% z; p- H' [& \5 b" s# b叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 x; \6 {8 m( _3 N/ p
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) I0 T% Y) k5 e/ R6 t8 \
江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?公仔箱論壇; T# s0 d9 ]% ?! C$ d, |/ I

* l2 K1 w% B; K# C1 Y3 mwww2.tvboxnow.com笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...
5 N, N( m. K- z7 S* n& s8 M4 f* e3 ^金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
- n. d% R4 j# o$ ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www2.tvboxnow.com  J, F" T" _5 b+ ~$ |7 b- G
江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好似唔係咁夾.. 就好似田蕊妮响忠奸人咁.. 點扮都唔可以扮到似啲wet 妹... 徐子珊同佢差唔多大.. 但徐子珊就可以扮到wet妹喇.. 因為個look 夠young囉... note:我唔係佢地任何一個fan.. 只係講緊個人觀點.
9 F3 j0 b9 n( N" i細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......$ z. s( ?, _* @: F' @& m: I
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 l9 \% v- S* e5 i
. m" M: [9 ~$ d5 P+ e3 I- ]' @不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》 ...公仔箱論壇# t/ |, ]+ C6 n$ [
leekwoklam 發表於 2014-9-20 02:59 PM
( J" e$ y1 Y* \
公仔箱論壇' \1 I$ E5 Y' _: Q! H; K& `6 U
同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸角阿哥勁多唔合理情節... 總之兩套只係一般.. 啲人羊群心理.. 講講下講咗第二套劇添
, x# ^$ J9 Q' T* A0 \www2.tvboxnow.com講返呢套劇, 真係OK架.. 不過又係啲感情線唔得囉.. 得釘姐呢pair好睇啲.

評分次數

• timmaxsing