返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關www2.tvboxnow.com  ]$ N; C, n( N. E. b1 n6 T+ X5 h  J* O4 ~: Z
一見TVB出品先知唔關事公仔箱論壇# z) \1 r  I- c
睇左幾集都幾好www2.tvboxnow.com  }5 a/ L4 J: j
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
2 W' I! |: f9 u. r, k9 wtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ V# _! B, D( O1 ^- M. o  m7 O
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
' Y& U. f/ F1 \www2.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
www2.tvboxnow.com$ [3 N0 i, i0 ?% _2 q7 E% i; a& \
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 }" C* m2 d/ k; W# l
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒tvb now,tvbnow,bttvb, N, k$ y* T( v" V
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
  J/ N7 x$ a! @" c" Z. ^% `www2.tvboxnow.com' D8 b. ^; w! G$ b
當然, 此劇演員也發揮出色
% Z: q& F/ t, i- xwww2.tvboxnow.com三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
' B, J6 f  f/ u4 A: x% ftycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
/ i6 ?" @1 z+ X* t$ [) }) V
: r4 H" T  F: g, R# `tvb now,tvbnow,bttvb好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集& R- }) ]0 I2 h7 O* m
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
8 Z* L' ]0 I% l4 Uwww2.tvboxnow.com爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
. a( F7 ]" }* x5 l5 iPedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
公仔箱論壇3 H1 N: m; Y( o
: |6 M( r+ [( T( _* [+ ^. q
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
4 b3 F6 a0 q/ U3 n. _( G" swww2.tvboxnow.com公仔箱論壇$ Y7 q$ e! q3 ~3 l7 \9 e3 e
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集1 }0 d) Q* s0 I$ o! k7 T/ C
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 ) Z: k/ C0 u* t
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...公仔箱論壇( P0 P" c7 |( {$ X- O2 z: q, q
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
, B. l. ?0 Z, ~; b公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb) W; n* O" p# p
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...tvb now,tvbnow,bttvb# X4 P% I- ^( E( p
2945865: |& a  V8 I' T; M" R7 J) }; l
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
( U# c& }# @" c' ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...www2.tvboxnow.com( A$ d2 X, |5 l# Z" R( x* E
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...5 A* f  r4 E$ n3 R8 n
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
/ [  `: g3 O/ G1 B+ ytvb now,tvbnow,bttvb& J) O. k6 ~2 t; l. u
嘩.. 你揾到佢咁多資料
: q7 h( }- {* a4 B

F1 ?- c$ g6 s) O5 y7 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
. g3 W6 ~8 h$ gtvb now,tvbnow,bttvbkobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
( [9 ^3 q1 W2 A  m4 ^2 I公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
! W" O4 Q0 b* c8 D

4 F( c" M0 Z- ?3 Y( A" j第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
# l3 y/ n4 ]+ H- l3 ]3 y* f0 t9 i/ D6 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! 5 e9 _  @% X/ Q1 k% O

2 l6 v9 ~6 B; I$ D& U" U: Twww2.tvboxnow.com爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
* M! E/ z( ?( `" d
& u7 ?& {6 h3 J0 S9 r  FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
7 b) @" r) v4 y! etvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
* T" U8 A5 z/ T. l公仔箱論壇
; S& ~7 v  [5 a( T; g$ R/ f$ V+ gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  ; Y% s. p  P0 [6 L  w/ I3 |
tvb now,tvbnow,bttvb4 j( M1 D8 b6 a& e
20集後不知所謂!!! www2.tvboxnow.com# b, O# x( [4 o/ Y) n
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
5 J! y9 _0 F4 v
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  H3 c" s% B6 U. o; x6 m& L: B
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
www2.tvboxnow.com+ s. E' M: p" O- C* j: i7 T
9 e! J/ k' @' q& v4 c
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
% \1 G! u$ f+ p3 E0 P
3 \. G( ^# O- A/ l3 n( D: N' Ltvb now,tvbnow,bttvb其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
4 s; [* l* T7 [* Y' K# t. b2 |公仔箱論壇
# G, Y" A3 ]7 m) ?有你哋各位,回帖區先有咁多話題。www2.tvboxnow.com0 C) W& [% l' N. O% [! D6 B2 ~2 {

1 }, I( Y9 x7 [& y- f0 b0 _公仔箱論壇其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...www2.tvboxnow.com) _' E( K# c" S* S  o% c

9 i& C: C$ P8 ]; ?tvb now,tvbnow,bttvb《再戰明天 ...
1 E$ O6 ?8 c3 e5 z* }2 n6 {www2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
( Z0 Q  \( E3 ^) a9 `tvb now,tvbnow,bttvb0 `; R" \  t7 |) q: j; ?  U9 W# L
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添