返回列表 回復 發帖
. [% _9 ^6 g# c
9 g  p! \' ~  G) {! Q% \8 ]6 Dwww2.tvboxnow.com各花入各眼... tvb成日比啲懶有型角色佢做.. 但我唔覺佢有型嘛... 我覺得如果佢想觀眾多啲buy 佢.. 應該做多啲務實啲嘅角色... 好似忠奸人郭晉安個角色咁.. 唔有型... 靠演技!..
; ~3 G! ^& X) Z  @, U* T1 |: ^公仔箱論壇講番套劇... 真係麻麻地... 劇情太 ...www2.tvboxnow.com  C% `6 @- g) F8 b  b6 a+ v. C2 M
大文細佬 發表於 2014-9-12 02:00 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ l) J2 ^2 Q/ \6 L9 _$ G4 }, \7 Q
我睇《大藥坊》唔係hea睇咁答簡單,有部份劇情我係用「耳」聽就當睇咗........公仔箱論壇- d4 s% m) @2 t' }9 `8 U# @2 j& _$ i2 a
唔怪得收視率咁慘,不如計「收聽率亅仲好。
: L! Y( \* F& n

; [. W# `( u9 D& l) x4 x公仔箱論壇咁搞笑.. 呢套劇我都係聽架... 一路聽一路玩games或者睇書.. 有仲未兩集未睇.. 回你地啲帖仲好玩啲% K7 l; ?8 S) F1 [: [+ N
大文細佬 發表於 2014-9-13 01:09 AM
www2.tvboxnow.com/ L( u! ]  {8 r. p$ R
細佬,我諗唔只你同我,好多人而家睇劇都係「以耳代目」就算。公仔箱論壇1 k( H2 |/ a: J
我都想喺劇集吹水版搞個最高收聽率劇集選舉,但想同 J 神 版主溝通吓先。
我覺得幾好睇喔 陳展鵬個角色幾好玩 唔似黃浩然果邊咁悶5 d6 Y7 N; U2 a7 |2 D
hajime112 發表於 2014-9-13 10:08 AM
公仔箱論壇; |6 ?$ B! }8 g) i2 D" r2 L$ }) n
其實呢,本劇都唔算唔好睇,不過話題性無隔離《使徒行者》咁高就係事實囉。
但大長針話綠豆先可以解毒架喎.. 當我睇完大長針之後.. search網上資料.. 綠豆緊係可以解毒架... 如果豆漿(即係黃豆)可以解毒咁咪食豆腐飲豆漿已經得喇... 黃豆唔係只係豐富蛋白質架咩?? ...
/ z& T% _0 Q- t5 j% b/ O大文細佬 發表於 2014-9-14 06:44 AM
www2.tvboxnow.com, b  L' K. k" o2 Y& \
細佬你點解咁好記性嘅,《大長針》啲劇情我真係已經煙消雲散囉,幾乎好似無睇過咁。
1 r* A5 }$ B" G) }你唔提都冇醒起豆漿係用黃豆做嘅喎,而綠豆先可以解毒,咁即係阿常大夫應該要用"海帶綠豆沙"或者"綠豆沙沙冰"去解毒www2.tvboxnow.com$ t  n! u' N: p

$ P7 E# T, w4 etvb now,tvbnow,bttvb呵,又學到嘢,多謝晒。你咁乖,請你食吖。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
62# leekwoklam 当人体误食了重金属,如铜,铅等,这些东西会使蛋白质凝固,人就要出现中毒的现象.这时,我们喝牛奶或者豆浆,可以跟牛奶或豆浆中的蛋白质发生作用,从而保护了人体本身的蛋白质,缓解一下. ...tvb now,tvbnow,bttvb; t8 D# T! Z3 Q" f/ G' H& R8 Z9 U/ k$ ]
hajime112 發表於 2014-9-15 08:31 PM
( p' p1 Z* F0 [7 ]: M" W/ h( K. |tvb now,tvbnow,bttvb多謝補充資料,睇本劇又可以學到小知識,幾好。
- o# _1 o4 ?8 S: b( wwww2.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb" p; `- q8 S. {2 E; D0 ~8 |) h& I
嘩你好詳盡呀.... 化學知識已經比番阿sir好耐喇... 你咁講我又知多啲喇!...
$ H- `) p) @. U9 Z1 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但"九九"丹好似用好多毒藥加埋好多貴嘅補藥mix埋一齊而成架喎.. 咁即係理論上.. 都同時中啲毒無關金屬類架喎.. 即係係咪應該同時大量用 ...
7 V; |; b; ~+ }( \' ^, u8 Qtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-16 01:34 AM
0 @6 ^+ N9 N/ ntvb now,tvbnow,bttvb哈哈,雖然我都係老師(Maths),但偏偏最唔鍾意Chemistry,而家又學到嘢。所以我咪話睇本劇都好多得著架。
仲未聽第六第七集呀.. 不過唔係咁like有人死... 公仔箱論壇: N! \" [' ?( b  i" B
大文細佬 發表於 2014-9-17 01:34 AM
www2.tvboxnow.com( k9 @: Y! ~  E5 K7 U8 [
哈哈...我啱啱聽咗一半、睇咗一半啦,睇呢兩集時香港打大風呀。
5 q$ x2 Q0 B1 @' O0 E" R) i
$ X6 f1 E1 U2 B2 W$ w$ @無架啦,無架啦,大哥繼祖死咗後短時間內冇重要角色瓜啦啩?
- c: ?) M; d% z' v, p公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, H9 P! G9 j9 y6 x" |7 d
唉吔,杜蔘啱啱先喺死囚室「吔」咗人哋隻斬頭雞咋喎,咁即係......' f, w2 q- N: a6 m) W, p, M8 w, D
/ \1 L$ _# |7 Y/ r
潘志文都好似好耐無做香港劇集
8 _0 b1 g2 {* Bkkchau 發表於 2014-9-17 02:49 AM
7 ^! A3 A$ K+ [) j' I" Z* D/ t, {係呀,好耐冇見「潘翁」啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& W7 L! Q/ m7 @& S1 V8 h$ o
公仔箱論壇+ \/ @1 ]& p' x0 B8 a) b" _5 r
《大地恩情之古都驚雷》飾容亨
  h  O; `* V# e% k3 S* \
很喜欢锺嘉欣。她本身很清纯,已经足够。现在影视圈中,很少这类质地纯净的女子。她不需要去扮演冶艳,性感或粗豪的另类角色。这份纯真已非常难得了。 ...
" o6 U9 G0 O* g) Ktvb now,tvbnow,bttvbrosabobo 發表於 2014-9-18 05:07 AM
- @% T, e. g4 T8 m+ p- etvb now,tvbnow,bttvb1 F# z& _* M7 D
同意,所以我咪話佢係演杜佳期嘅不二之選囉。
很不错的一部电视剧公仔箱論壇! v- g! p2 Y3 X% T8 k' L
清晨一边 發表於 2014-9-17 08:20 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: m! Y) y2 [4 Q8 E$ F* Z7 `1 o
慢熱啦,應該係越來越多人睇架啦。tvb now,tvbnow,bttvb4 L* |% l/ B$ j7 X9 g# @" G' O% p4 `0 Y
1-5集平均收視23點,最高28點。
嘉欣BB做戲真係唔錯
7 n0 r! J; l0 B7 J. f  {. B$ o6 e4 kwww2.tvboxnow.com演技真係好好
+ b# m% s$ T% o$ `3 {' ayimmh2014 發表於 2014-9-19 07:49 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# w: v" c7 T9 x7 x3 E9 c; M: [" h  Q
公仔箱論壇# C6 m! n; V9 t9 C9 c
我暫時比嘉欣78分,但隨劇情發展應該仲有得加。

# \+ H+ U- L* G6 Cwww2.tvboxnow.com
熟女嘉欣
" u9 e* t/ o$ G" H% \joeb66 發表於 2014-9-19 11:33 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 `; ~$ k) m, ^4 v
哈哈......咁快就「熟咗」。
  g! \2 l! u# y1 ~5 B; h( ]公仔箱論壇不過,正如我前日講,30頭真係女演員嘅最黃金時期嘅開端,希望BB好好掌握佢嘅黃金十年啦。
. R; l/ T% ]3 G  w  a
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-20 03:51 PM 編輯 www2.tvboxnow.com7 d, l+ I, y" t, e# D% Z
tvb now,tvbnow,bttvb* K4 T* q3 V. {) ~/ ^
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?tvb now,tvbnow,bttvb6 {2 W  Y' X5 P2 t- J

$ t3 T! e4 H1 o! z/ ?, A! @順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...( K5 K8 q; F1 U. n- ?, N2 ]
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
% M. O2 S+ \9 q唔! 好詳細嘅人格分析啊。www2.tvboxnow.com, @- D  G2 p( x, t  m

% o& J; @% B) h. F4 l0 T, I+ Ltvb now,tvbnow,bttvb其實,劇裡面類似細佬你舉嘅唔合理人物個性及表現我都覺得有幾個,不過而家整理緊,希望可以夾埋你嘅example,下週可以喺主帖正式討論。
: L+ f9 v" y2 ~( [+ P/ n2 E* ztvb now,tvbnow,bttvb其他網友都可以提供見解架。
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?
+ O' H, U; T9 a6 f2 J8 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- M9 Q3 j7 N) ?! m7 _/ b- dtvb now,tvbnow,bttvb順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...tvb now,tvbnow,bttvb- y" Y2 Q: K' L5 U$ C2 y+ U/ l
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
tvb now,tvbnow,bttvb3 F0 k: t' ~/ I2 M4 D" V/ j$ q
咦~~~~集中睇眼鼻口,真係有8分相似呀,哈哈。細佬你對眼好sharp醒。公仔箱論壇3 j: [7 y4 s6 m" q2 f- i
的確,吳尊向來都有男生女相嘅格。
% m5 l7 H5 R1 X0 }% Y6 {4 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 Z2 \2 L% x$ w, M' ~: c- rtvb now,tvbnow,bttvb
好好睇! 特別係主題曲和結尾曲, 係我每睇一集必听. youtube再每天必听嘉欣既大愛. 張德蘭都大過我咯仲咁好氣, 把聲同以前冇勿點變, 我覺得幾好!4 t: J( q- W( a4 a' G3 }9 p: ~  T
pknoface 發表於 2014-9-21 01:57 AM
8 m+ `3 R, t% ~$ g6 L8 O! m& g  x
係呀,我終於成首無唱錯囉。林生啲詞輝哥啲曲係正啲嘅。