返回列表 回復 發帖
' }0 V6 a: T6 B$ U4 e4 s/ `+ b. Rwww2.tvboxnow.comwww2.tvboxnow.com& i# q7 K+ I/ F0 a% B6 j
係咪!.. 我第一個反應都好似你咁.. hotel一定有heater架嘛.. 唔make sense! .. 都係嗰句"揾戲嚟做"
% P) L" E; L" a+ L' b公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-8 04:07 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' D& S# {) @, t, |/ f1 s) [
哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。
9 t5 J- Q) k2 S2 f1 Y2 |公仔箱論壇
7 L/ I  @  r" d  vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...
: [8 D2 l6 h+ O+ J& J. ytvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 t+ ~* p3 ?, A, [* l: ^- T
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
4 u9 o# R) t& s; X/ _; ywww2.tvboxnow.comwww2.tvboxnow.com! E% @" z3 y+ D5 o
相反前者民初背境已經有少少趕客.......www2.tvboxnow.com/ ^5 g6 v0 |' R
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
/ W7 N! k6 P7 P: u5 d1 ]; Atvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb1 L1 \) z- r( \5 k( X
tbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,+ v* z: S5 `' I* |2 ]
忠奸人反而可成為今年的重頭劇。! T& ?6 h$ Z- d
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 X$ V$ c# i( u& f3 B& {2 T
使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。( p" ], [; l- }, f  K- ]( i2 ^
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,
* ^1 d, d2 c; [, a  ~: Lwww2.tvboxnow.com...
2 x; \. Q" M, g& T* U# Z% Z3 a: y公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
3 A- E3 L/ a( @' d1 v6 wwww2.tvboxnow.com睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...www2.tvboxnow.com6 `* O5 C% F6 ]  i. G+ E
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
& j1 \2 \/ R& Ctvb now,tvbnow,bttvb/ m4 u( Y6 n' F9 @" |' N; s( Y
細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。tvb now,tvbnow,bttvb7 J8 K* [4 \( O* J1 ?# T. h7 r
; m, |- c  c" Y8 E4 a
我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。
% K' }8 m$ i! C0 ^) y 公仔箱論壇; s# w; I% x5 B" B4 ^. Z
但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
: h( |% v7 z3 V& ]$ O
# b' y1 s. G5 b4 y; ~' S9 A8 z% i4 Vwww2.tvboxnow.com樣搞笑多啲tvb now,tvbnow,bttvb! h- V0 j6 c. h) t$ B8 Q
大文細佬 發表於 2014-9-11 01:34 AM
* c! h' Q; X. B- fwww2.tvboxnow.com笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。tvb now,tvbnow,bttvb! ?  J$ X% [8 j; }8 N" J0 t6 j
第13集最後一幕. S) O# g) v! o* Y6 M& E6 [1 n2 M) m
陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷...
( e  `1 h7 g% P2 ~. w7 P2 aPedestrian_A 發表於 2014-9-11 11:39 AM
4 h) k/ w. E0 k; Y公仔箱論壇冇錯,非常明顯,不過睇開啲啦。
www2.tvboxnow.com+ V0 a# o) x' ~( Q

* k5 x* m+ S, L. h1 Ytvb now,tvbnow,bttvb我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
" B" F/ q2 o; e3 b. f% r% Z大文細佬 發表於 2014-9-12 02:11 AM
www2.tvboxnow.com6 T" L$ _9 w3 V
真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?$ ^; ~4 ]2 X& K, p( }
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
www2.tvboxnow.com! e+ L+ `* d, k, _. E
; z. v, J, I4 b% i, f) l  f
我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:www2.tvboxnow.com8 k, v7 ]7 H* \8 w; u

7 Q& w1 L7 z9 i2 h' p9 A  s4 Z, yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 ]" d# h2 P; v9 Q5 [( a4 E4 q( {
大文細佬 發表於 2014-9-13 05:02 AM
* ]+ S) v1 c! C! U; mwww2.tvboxnow.com係囉,歡喜係UC唔係冇可能,但如果係真,條「橋」要扭得好盡,編劇就抵讚。
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?www2.tvboxnow.com, h7 C* |% `5 b; P/ j$ }

$ v* p: a3 ^( o; `. [% P1 T5 w" j* Gwww2.tvboxnow.com今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...
) T5 C8 K/ r0 xwww2.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
. F8 ?% a+ _. `4 Y
啱啱啱,有啲急,又要睇番原本批人,悶。
係喇.. 响15集咁多人死.... ..
+ M3 D9 t- d% I! o' k# M& P, H1 D1 t公仔箱論壇
! z; d* ?) a8 h- BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!www2.tvboxnow.com# \$ a7 c: h: D# s- d! `
大文細佬 發表於 2014-9-14 06:51 AM
3 j. r; u1 I( i+ ]1 C. TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都係咁話。tvb now,tvbnow,bttvb1 F0 a1 N4 p. ^2 s0 `
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地, ...
% t: p7 S' k  W( o金田Sam 發表於 2014-9-13 04:47 PM
, U0 ^% S& [1 q& ]5 @0 S1 X
即係變咗警校教材呀?公仔箱論壇: s! [' g6 H& c' G9 i# y
或者安排放喺港台啲官方宣傳片?
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,
- T" J9 k( l5 ^2 y$ A" D! s8 p或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ f7 X9 m* R; n8 _# p& y; c3 o' j

0 U+ K4 l) d3 ^! F) }" r# C9 o釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!
) o0 O4 `+ e$ s0 n' z9 itvb now,tvbnow,bttvb我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!"
# _8 B4 [" i' G2 Y1 v3 b/ Z% l大文細佬 發表於 2014-9-16 02:06 AM
- L$ G& a# w' ^% N# d) D4 A
哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。
真實情況有人中鎗後到完全康復可能已經需要九個月時間,回顧的九個月中各人分別中鎗多次,差不多所有男角也有試過楂鎗射過人,鎗械何時在香港不受管制? 爆SEED背部中鎗時走不動,而且當時人地射中了就停了手? 如果繼 ...
! J  u; d. T  Q4 P! OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-15 05:35 PM
3 a, u7 ^3 @/ Q; F1 @% b公仔箱論壇唔好咁勞氣啦金田Sam,無記啲劇我都係DL咗慢慢睇嘅。tvb now,tvbnow,bttvb/ e1 d8 p9 j0 E, w
唔啲bug好多觀眾已經慣咗,唔當係乜嘢問題架啦............
www2.tvboxnow.com) h  @& a5 T% x7 C0 ~% O
tvb now,tvbnow,bttvb6 @5 f! l  f8 m8 f
我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法.. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ ?; Y4 ]; Q, G: h: G3 |
大文細佬 發表於 2014-9-17 01:40 AM
" L( t! l. }3 X; U. G) @  i; A( K. j6 Z6 ^+ A6 _( K' K

% w$ i4 H% B) B2 E' \8 _+ H4 o  A公仔箱論壇係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。公仔箱論壇4 h9 {$ H. @/ ^5 o$ l
話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。