返回列表 回復 發帖
《大藥坊》劇中其中一句話「好醜命生成」...這句話是真的話,佳期條命真是苦,真係唔認命都唔得呀!
! Y5 K9 A8 x  R0 a% W; B; ]( P公仔箱論壇認命你就輸啦,正所謂命運在你手,無論幾辛苦都好,佳期都不會低頭,努力地向前走...
7 U& K5 @3 B1 Atvb now,tvbnow,bttvb最後期待這套勵志 ...
4 }0 r- `- G  o$ c4 p. W& ?1 h" btimmaxsing 發表於 2014-9-23 10:29 AM
% m, ?: e) a6 T: l6 Z6 Y係囉J神版主。《大藥坊》啲訊息幾正面,睇佳期逆境中都唔放棄都睇得人舒服,唔明點解啲人唔鍾意囉。
1 I3 f: k% n0 e9 @, m) E7 U
公仔箱論壇3 P1 N2 s' j( e  g
因為呢個世界唔係真係咁多人係可以做得到囉... 又或者人生不如意事十常八九.. 唔想再睇咁多唔開心嘅劇.. 好似我咁.. 情願睇輕鬆笑片.. 又或用下腦睇下啲偵探推理片.. ...; ]8 E/ N3 U; D! j4 O& v
大文細佬 發表於 2014-9-24 01:01 AM
公仔箱論壇% M+ S  m+ k" }& I* }
唔睇《大藥坊》唔緊要架,不如淨係睇大結局就算。
+ P/ t, F  q9 `- [/ CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想睇輕鬆好笑嘢?有冇睇J-2台《海女》?tvb now,tvbnow,bttvb& m8 X+ k; b" |; V5 M3 V2 l6 L
www2.tvboxnow.com! M  A) D2 J) c$ P, t
睇左咁多集, 都唔係好明點解要有許君約 (唐詩詠) 呢個角色,
; y3 E1 U# N9 S7 m1 b2 x7 G公仔箱論壇除左俾莊繼宗利用發電報俾南京政府外, 其餘情節, 都係覺得佢可有可無TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% N( X" |% [  b  F) ]2 j: }% k1 i" d
tycn3320 發表於 2014-9-25 12:47 AM
) \( l& p" g* x- R
呢款「永遠得唔到表哥嘅表妹」係無記本類劇嘅常設角色嚟傢嘛。/ ^6 g6 ~/ z8 H! ]' b  r0 K* g
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
"一元35歲就要瓜斗咯......".. 即係sad ending喇.. 唔想喊.. 唔鍾意sad endingtvb now,tvbnow,bttvb% M& g& G2 n. k/ U
大文細佬 發表於 2014-9-25 01:36 AM
& D. B0 `9 a- [- Mtvb now,tvbnow,bttvb係呀,如果《大藥坊》個sad ending好似苦茶咁,唔好飲喇。
1 p6 D1 m7 |: I+ @1 B公仔箱論壇不如睇《海女》吖,感覺開心又青春,好似飲紅荳冰咁。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-26 03:52 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 c  y$ h- ^  Y
! t( d" ]2 d8 |9 ]; c
劇情一如既往發展,今日冇乜好講,不如睇吓有關BB寫真集啲靚相補數。公仔箱論壇( u& @2 a2 C- M) ]) c$ W4 E
www2.tvboxnow.com* S- e- W1 k/ d: r0 [! v" J3 `
" _  _% K3 J/ H& nwww2.tvboxnow.com
$ V) l- M% [. k( n! m  Hwww2.tvboxnow.com
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. l- v  n1 l  z+ Y

* m! ?8 U" Y! U0 B4 p* z公仔箱論壇可能會由廿集開始好睇番呢.. 可以多啲話題.. 同"使"倒轉
6 x$ \7 U+ J2 D1 u公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-27 01:30 AM
www2.tvboxnow.com$ z: x7 U/ j0 d
本劇有30集啊。噢,我有啲啲想接檔嘅《老表你好Hea!》快啲出添。2 O$ E- _; N) Q" O
琴晚最好睇嗰兩分鐘就係......1 c# z  s2 N# b: W! A$ N- ~

( N; O7 o" c" Q
% `' q+ k! F8 ?# l& ]/ dtvb now,tvbnow,bttvb
0 ]- e/ V) r9 v, }: ^
咁我寧願睇BB 奇實係冇時間,因為用咗D時間睇帖同回帖 离開香江成二十几年好多中文都唔記得晒,特別要寫廣東話
4 [# Y4 E2 {4 H! c! _1 l' A: ywww2.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-9-27 09:30 AM
1 ?9 M4 D# X# F公仔箱論壇我而家好多時都係第二朝好早一路睇琴晚嘅《大藥坊》,一路又回你哋啲帖。
1 x. c! U- W: r4 M, M' }公仔箱論壇寫緊字嘅時候剛剛睇到杜茸被打pat pat。
8 B) X0 b  i: [9 T0 m  N  Y: X" W$ D7 f# bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 D0 u4 }6 C4 u公仔箱論壇
1 t0 c8 x. t9 p& Kwww2.tvboxnow.com我都係睇香港啲新聞update自己香港嘅時事架... 近排
& O+ a6 [% [! F% x7 |: p$ }$ aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-30 03:04 AM
, j' C' M- v1 E$ U( t2 f啲人走晒去佔中,又少咗批人即時收睇《大藥坊》,如果仲傾唔掂數或者情況惡化,會唔會睇睇吓佳期突然插播佔中最新現場直擊架?
(3)棺材內的黃浩然...外又點呢?
* |5 Z, Y# D1 K& Z' }公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-10-1 01:24 AM
+ a1 W7 G5 J" B/ Y7 B/ ?2 W
外就陰功無比啦,呢排佢因怪病入院,雖然剛出院話冇乜事,但都冇法出席本劇宣傳,又要辭演新劇《張保仔》添........
嘉欣表現可圈可點..好看TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' m6 S3 i; V5 Z: }
tb037456 發表於 2014-10-2 10:33 PM
1 [+ N: W' S6 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔好意思,"可圈可點"係唔係算讚嘅呢?+ x0 }) I  V# }% Z
係就代嘉欣收咗先啦,哈哈.......
% w3 i7 t9 J3 r: N: n9 a) N# D
. O# @- k1 V, A, Y係喇.. 聽講佢個病好似同大長針個皇帝一樣架3 @( W6 r. r6 S  \$ `
大文細佬 發表於 2014-10-4 01:03 AM
% v5 C8 b+ Q5 m+ P3 V! D
係呀?唔記得晒添。
. p: F1 ]0 ]8 \2 u! h; vtvb now,tvbnow,bttvb琴晚停播,冇得comment,有啲掛住杜茸呢個「開心菓」,佢次次出場都有笑料....
睇本劇睇到小弟開始四肢冇力同頭痛,仲有10集點捱呢?

& v5 q3 @( d8 H% \$ U! z6 xtvb now,tvbnow,bttvb其實我明白《大藥坊》同《仁醫》唔應該直接比較,大家條「橋亅根本唔同,趣味性大有分別。
2 M9 f2 @/ V7 G  j2 p2 s- ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb  L' i" _& I) U
我實際係想話無線啲編導、編劇今次浪費咗一個大好題材啫,畢竟無線啲醫護劇一年一套嘅咋,而時裝醫生劇又已經拍到開始令人生厭嘅地步..........www2.tvboxnow.com; R6 z' e( F, b! T/ b! Q

U; l( Y. Y, ?- g$ k! O/ Vtvb now,tvbnow,bttvb一句講晒:浪費咗一班好演員。
8 S$ c& D1 x- L- c6 ~www2.tvboxnow.com我就話因為冇競爭所以無記D編劇.編導求勿其  。如果魔童攞到牌,班友仲唔打醒十二分精神?
: \! k+ H+ o9 B$ k8 q$ d6 X! P公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-10-8 09:51 AM
www2.tvboxnow.com9 a$ D( ?+ {9 i7 \# ?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 w8 k  K0 B/ P3 ^! r& a5 x/ n) ^/ a
係囉,我都望港視爭氣啲,有競爭有進步,幾時都啱聽。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 z6 g/ o# w$ X$ B0 c
公仔箱論壇8 [5 A1 H! U0 P7 d! {  A% I8 b1 A
千奇百趣玩HIGH-D好睇架?得閒睇吓先。
中意本剧多过使徒行者www2.tvboxnow.com% ~2 }0 }% z3 G
b1991 發表於 2014-10-8 01:49 PM
1 f7 `' Z# J8 t$ `# p# h) r
使徒行者同大藥坊兩者都差不多喜愛,其實前者劇情好多沙石,唔係真係好好嗰隻囉。