返回列表 回復 發帖
睇木蚤真係似睇"化骨龍"模仿大賽
/ g4 ^1 h( Y+ Y# b- R: AHeister 發表於 2014-9-24 06:43 PM
2 s0 i; q5 |* r* f公仔箱論壇係哩,我都話佢明抄架啦。
8 a$ t8 s7 s) A1 H) Z8 B# X# Y

5 X. I  L0 y4 C' h  Y( U公仔箱論壇嘩.. 你揾到佢咁多資料9 ^' p5 M/ v' z7 @6 c
大文細佬 發表於 2014-9-26 01:14 AM
* i# U6 K8 K  S公仔箱論壇用來致敬吖嘛,所以都認真search過嘅。
/ K7 E; |8 H! P5 x
公仔箱論壇9 J1 G* l9 B! S* G' D5 g9 C
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!tvb now,tvbnow,bttvb$ [' |% o* g' R1 a) a" M
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:18 AM
www2.tvboxnow.com- f# ^5 r( g2 D- w
歡喜哥想幫爆seed瞞過Amy而自隊一槍咁就瓜咗咯,仲有啲所謂密碼都係非常求其,不過算啦,唔死都死咗咯。
3 l4 y4 W. \. Q4 s- h) fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可能編劇意識到故事很快結束, 開始馬虎起來...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 S3 B" S2 Q, i; O: q
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:01 AM
2 C, |2 x* I& O8 H公仔箱論壇編劇編到20集就瞓晒覺吖嘛,哈哈
我估小嘉、爆seed、羡昕、Kobe、羡晴、卓sir、木蝨之中,最少仲有一至兩個會去賣咸鴨旦。
公仔箱論壇3 o  n5 r9 c8 Y( E

4 a9 B; y2 N( e# N- i, g公仔箱論壇可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 k& w9 s: f2 Z# j9 q
大文細佬 發表於 2014-9-28 12:43 AM
/ @4 G/ W: L( {, p
其實呢類唔合理情節太多哋,要講根本講唔晒,集集都有.....
第25集www2.tvboxnow.com4 U" B, v! Z8 J8 I* I+ y( S
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
  W; F* _) Q% W" S! l; Fwww2.tvboxnow.com
+ ^" d( G  L; w( M爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
% k6 X) Y1 t& ~www2.tvboxnow.com
; j. p- P7 |: jtvb now,tvbnow,bttvb五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
9 f; m8 M% M, n  [, `( \# c公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
7 ?1 s" Q& U- {
我哋只可以幻想唔知阿乜水已經幫佢拆掂咗囉.....
www2.tvboxnow.com- m' o# u) f# K- i4 m3 D( B
我都就嚟睇到腦退化囉.......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
. P, A, M/ h4 X/ Rwww2.tvboxnow.com* J. K# c2 O5 N( |, m0 G( W
20集後不知所謂!!!
3 Z7 P( [) ~6 J) p7 v1 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
+ m; C) ]  v) g7 w4 b/ q+ F! U我開始想放棄睇本劇大結局啦。
% ]' E; e5 s# L1 L; i& S& U以後叫我lam得架啦,方便點嘛。
+ z2 K- E+ X! E8 y; A& e# A) o3 M3 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇" b* B3 P& U3 M* f* }( m
差勁! 太多野要插..TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ Q1 p2 v: _# T
大文細佬 發表於 2014-10-3 01:17 AM
公仔箱論壇3 p$ Q5 M6 {6 R3 @7 f: X
你都話哩,我明天update主帖就係想插一兩句當總結,但又太多濕濕碎碎嘢,不知從何說起..........
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光  h, m* T. r# y0 f* b% w  x
大文細佬 發表於 2014-10-4 01:00 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* B3 t$ ]) c1 w; b: x
. E1 h" R+ J/ z0 w! U
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。www2.tvboxnow.com/ Z  `; ^6 s+ a& w- g8 y! z, {
6 Y/ N! y  U# h% w- C2 |4 `
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。/ I8 v) u7 t. G3 b( \
公仔箱論壇/ Z, U9 b& ?1 J
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。www2.tvboxnow.com" b& ~- U' V8 g* V

' P* u0 U3 C1 ^7 ]# v# J" CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ E7 {" i5 x$ x- O
www2.tvboxnow.com  Z" C4 e' }0 F2 ^. w
《再戰明天》等住你哋啊。
嘩,好詳細, 余施曼做得唔錯~
8 A$ F  g( u! h7 m$ X公仔箱論壇最尾歡喜哥??www2.tvboxnow.com, t- ^. }6 C+ \4 r1 J" \
stevenforever 發表於 2014-10-4 01:16 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 Y" Z( G0 O$ i; w5 j; P
做總結吖嘛。
这部戏真是死得人多....
4 W0 `) `# ]' z* A* |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& S- L1 q2 k! G

% Q  J' g& |3 v$ e- |  Qtvb now,tvbnow,bttvb(我無抄帖)
1 ~( Z- j' J0 @  V" P, @公仔箱論壇luckymax2005 發表於 2014-10-4 12:32 AM
; H( m) f1 {! q1 Y: I你都冇講錯吖,真死又有假死又有。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' D" _& c) d3 ~
www2.tvboxnow.com" i# M) X3 }8 [# u5 Z6 j* J5 N9 b' R9 ]
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添
8 W1 {5 o: J0 y; U* u9 K) M0 vwww2.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-10-7 02:47 AM
8 P3 _& Q' q* o公仔箱論壇唔緊要,多謝先,兩邊都有睇嘅。嗰邊係另一總結。
. C) |8 a3 {8 w
" y" z. t+ Q- x' w2 atvb now,tvbnow,bttvb最同意那句,最後十集.....保持前20集的走勢這次會成為全年最佳劇集,甚至可推上神劇的地位,爛尾.看來已成了tbb的習慣了...
  x' K! N$ s  Q# M, Fwww2.tvboxnow.com感謝樓主開帖令大家有地方回應,同意樓主所言,大家的討論氣氛和討論題目話題也很好,謝謝了 ...; P* e0 I6 ?# d2 L$ D
金田Sam 發表於 2014-10-4 07:34 PM
8 t/ H& ~6 G: Y# p+ U
再次多謝金田Sam由頭到尾深入分析,有啲見解我自問想都想唔到架。