返回列表 回復 發帖
搵種身體可以接受到,又吸收到營養嘅食物同方法,系好有用嘅
lhy92725 發表於 2016-11-21 10:52 PM
每日饮三支营養奶、好以咩都唔使食。
多做運動身體好
随意兄晚上好!  小肠,定胃啊?
大啦叭 發表於 2016-11-21 07:24 PM
啦叭兄 你好、我自己估、应該係小肠、到月尾去照肠镜睇下怎先。
多做運動身體好
貓醫生返来闪下、 晚上好
多做運動身體好
随意兄好! 小肠分清浊,有关吸收,系麻烦D
大啦叭 發表於 2016-11-22 06:38 PM
啦叭兄 你好、今次去都系照胃和大肠鏡啫、如找唔到、又要等專家的意见了、有時的病就系这样等死的。
多做運動身體好
真系有用架?呢D奶系专门针对呢D情况制定架?
lhy92725 發表於 2016-11-22 10:11 AM
你好 猫姐、你都有这方面个知識咊。
多做運動身體好
隨意大哥 晚上好!!!
唔好悲觀!! 一定有辦法嘎!! 多多保重!!!

gracechanstuart 發表於 2016-11-23 12:01 PM
grace 姐、我唔係悲觀、我只不过讲这边的医院制度就系咁、你等唔到就病发、要去睇急症、但巳太迟了、所以就瓜得了、人人如是、好多有錢人唔等得、就过美国睇啰。
多做運動身體好
随意兄 好!  甘米要搞成日至得。
大啦叭 發表於 2016-11-23 07:32 PM
啦叭兄 你好、甘又唔使搞成日、早上七時到医院、十一時就走得了。
多做運動身體好
我都觉得唔应该一味得个等字,要医生开多几样单检查检验先得
lhy92725 發表於 2016-11-23 01:29 PM
猫姐、这边睇医生、唔系你話怎就怎过呀、样样都要排期、有的唔紧急个手朮、周時都要等上大半年的。
多做運動身體好
随意兄晚安!  你冇计晚饭唔食得播
大啦叭 發表於 2016-11-24 07:45 PM
啦叭兄 你好、对上一日咩都唔准食、只系准饮鸡湯或啫喱、还要饮五公升泻水、泻到你死死下、唉!
多做運動身體好
貓醫生 晚上好
多做運動身體好
隨意大哥 晚上好!!!
原來有咁既事?? 我地呢度係保險制,保險俾約9成幾醫療費用。所以病人要俾部分費用。不過通常排期好快。我手腕先睇家庭Primary醫生,隔5日度,見專科醫生 ...
gracechanstuart 發表於 2016-11-25 02:27 PM
grace 姐 午安、因我這邊係全民免費醫療(醫保都唔使買)、唔理你做咩、都系完全免費、所认就要排甘久啰、你地話西都系还要比一部份錢、的人免得就免、所以就快的啰、美國都好多人過来這边做白內章手朮、因平過美國好多。
多做運動身體好
香港公立醫院都好似係咁,不過急症就好快搞掂!! 即係就快可以照囉喔!! 祝你快快搵到病因!!!

...
gracechanstuart 發表於 2016-11-25 02:28 PM
加拿大都係、你去睇急症、就咩都唔使等、不過有次我舅仔还有二日就去照、但痛到頂唔順、去睇急症、比個医生話我地的唐人唔想等而睇急症、比我老婆嗎乂它。
多做運動身體好
随意兄 晚上好! 澳洲呢边都系甘
大啦叭 發表於 2016-11-25 07:01 PM
啦叭兄 你好、西医全部都系甘做个啰、不过唔识转湾、好似我上次痾血甘、一样叫我饮泻水、泻到血水一齐痾、整到我魂底向厠次、立刻要输血、唔系咩都睇唔到、因條肠全都是血、當時出紧血系应该去照CT才对、到我唔出血時才去照、又系咩都睇唔到、真系比的医生結死。
多做運動身體好
随意兄好!  呢边都系一样要饮泻水清肠。 不过去急症室第一件事系量血压,唔够血压就第一时间入院。如过够血压,可能排在3-5 粒钟后再治疗。 ...
大啦叭 發表於 2016-11-26 06:57 PM
啦叭兄 你好、我这边如你自己去急症室、最少要四至五小時才能入去臨時房、(叫十字车去就好快)如雖要才比你上楼入院、就有一組医生来睇你、(所为團队)睇下怎样医你。
多做運動身體好
祝:啦叭兄聖誕快樂、身體健康!!
多做運動身體好