返回列表 回復 發帖

第一次召集の公仔箱Band友 Join Us Now

If music be the food of love, play on
            Shakespeare, Twelfth Night (莎士比亞)

哈哈...我們公仔箱有了音樂交流區, 這時候看來我們應該組織一個「Band友交流群」.

我們誠意邀請各位會員到此報度註冊, 加入我們Band友的大家庭。

不管你是鋼琴, 小提琴, 結他, , , 就算是個菜鳥, 甚至沒有玩音樂的朋友, 我們都歡迎你加入喔!

不過希望加入的朋友可以在報名的時候寫一下一些基本資料, 好讓大家認識你....

1. 你的年齡:
2. 會哪種樂器 (鋼琴? 小提琴? ect...):
3. 有幾年經驗?
4. 你最喜歡的曲子?
5. 你有演出經驗嗎?
6. 你對自創歌曲有經驗嗎?
7. 你最喜歡哪種樂器?
8. 你現在身處的國家和地區 (說說你哪裡人??香港?台灣?中國?馬來西亞?).

如果不會音樂的朋友, 真的沒關係, 我們誠懇地邀請你加入! 以上的8項基本資料通用!

將來, 我們可能會有Live Radio. 也許會有機會播出你們的演出和作品喔.

我們的暫時口號是:
If music be the food of love, play on.Shakespeare, Twelfth Night (莎士比亞)

評分次數

• sunnyx

呵呵我一早都知

1. 你的年齡: 16
2. 會哪種樂器 (鋼琴? 小提琴? ect...): both, 但小提琴, 鋼琴自學緊
3. 有幾年經驗?  小提琴都有4年, 鋼琴幾個月
4. 你最喜歡的曲子? 冇嫁, 哈哈, 岩我口味就好了
5. 你有演出經驗嗎?  有...好多次
6. 你對自創歌曲有經驗嗎?  有一次, 正努力緊完全原創
7. 你最喜歡哪種樂器?  鋼琴同埋小提琴
8. 你現在身處的國家和地區.  紐約市, 美國  (我係香港人)
原帖由 sunnyx 於 2007-7-23 02:15 AM 發表。
hi 琦琪 歡迎你加入。。。

哈哈。。琦琪得16 嵗既。。。好後生喔,你有無厄我啊

e。。。 你識hiphop啊。。。幾時跳卑我地看啊

...
唔係後生
係好靚女啊!!!!!!
><
原帖由 sunnyx 於 2007-7-27 04:15 AM 發表。
e......c仔,琦琪同你同年。

你地邊個大d 啊!
我5月喎

回復第 19 帖由 shineboy09 所發的帖子

0.0下?乜佢係你gf嗎?
定係你又想偷心-.-?
原帖由 sunnyx 於 2007-7-28 11:21 AM 發表。
c仔
仔仔日日都去偷妹妹仔d 心啊!

小心小心!!

-.-厲害厲害:ono
呢個我睇過, 哈哈
係啊幾勁, 好似日本仔定係韓國仔
原帖由 sunnyx 於 2007-8-12 08:44 AM 發表。
5 係臺灣既麽!

我好似聼過係臺灣阿,5知道呢!
哈哈...
唔知啦
反正大把亞州人玩呢d野擺係youtube