返回列表 回復 發帖
1-4都吾好睇,尤其太平輪下,上我已經覺得一般,下就更差了
6同8睇佐
5同7好似未有得睇
條骨都無佐lu
KK兄唔覺咩, 次次假期落KLCC行, 睇到大班外劳, 真係好似變咗佢地嘅地方. 要多謝個狗政府咯.
jeffryngo 發表於 2015-10-8 01:36 PM
其實大城市出現大量外勞的情況到處都存在
條骨都無佐lu
你估我呢度少啊?
莫講一D比較低層嘅勞工,例如清潔,送貨物流之類啦
好多企業主管級以上甚至小商戶老闆級人馬都是外來人員啦
條骨都無佐lu
有毛孟加拉,尼波尔 ?
yxx01 發表於 2015-10-8 02:04 PM
有南韓,非洲,仲有好多南亞裔
條骨都無佐lu
之前依波拉病毒厲害的時候,就曾經有報導過有幾多非洲裔的人在廣州經商
然後就話擔心病毒的傳播,新聞好快就被封鎖了,然後又澄清話絕對安全
通常政府要出來澄清嘅野都吾方好野架啦
條骨都無佐lu
有係唔出奇, 但係一旦多到超越我地馬來西亞嘅第三大民族印度人, 咁就係問題啦
jeffryngo 發表於 2015-10-8 02:12 PM
印度人去第度搵食遮
條骨都無佐lu
新聞被封鎖是常態,我都慣的啦
條骨都無佐lu
其實治安以前仲差,現在算好佐DD了
條骨都無佐lu
KK你去北京果陣治安當然好啦,閱兵前三個月,京城是最安全的地方
條骨都無佐lu
咁我就唔知啦,不过夜晚经常封路彩排就真嘅。
tvbkk123 發表於 2015-10-8 03:54 PM
而且京城人最叻系咩?就系認叻咯
條骨都無佐lu
講過咗啦,未去強國之前,以為強國只係經濟強,其他方面依然大馬領先。
去完之後,大馬除咗人比較有禮貌,其他輸嗮!你講得出嘅都輸!
tvbkk123 發表於 2015-10-8 03:57 PM
你只睇到佐被粉飾出來好嘅果一面
要領略真正的強國,必須去吾同的地方
最好細城市同比較偏僻的地方都去睇下,住下
(而吾系去一個地方住得好食得好,有人帶住去周圍玩,甘你就覺得果度好好)
甘先系真正果個國家
條骨都無佐lu
京城差的地方你一D都睇吾到而已
條骨都無佐lu
樽鹽嘅野要自己維護嘅
條骨都無佐lu
40歲男人其實好後生嘅遮
條骨都無佐lu
陳爺爺應該吾止哦
條骨都無佐lu