返回列表 回復 發帖
原帖由 Q版龍格堡 於 2006-10-23 04:07 PM 發表。 

因為我輸x死左........................=((  
唔係皇馬同里昂 , 我死得慘過你好多倍啦=((
原帖由 c.c 於 2006-10-23 04:08 PM 發表。 

真定假??:-O ;;)
材料:
半肥瘦豬肉碎少許(用鼓油糖豆粉醃好)
鹹魚少許(請先弄碎)
茄子1~2條
蔥花、辣椒絲、蒜容、薑少許
上湯(雞粉+水都可以)

煮法
1. 茄子洗淨切好走油備用
2. 燒紅鑊、加入適量油、爆香辣椒絲、蒜容、薑
3. 炒香豬肉碎、鹹魚(加入少許鹽、糖調味)
4. 加入上湯、少許老抽
5. 加入蔥花,用生粉水"埋獻"即成

如果你想原煲煮應該將整個工序由鑊移去瓦煲就可以
但係較難控制
好易煮"loan"
原帖由 Q版龍格堡 於 2006-10-23 04:10 PM 發表。 

benben幾時呃過你...>:D<  
有 , 仲專放飛機 , 有冇去睇飛飛個post , 佢blacklist你;))
原帖由 Q版龍格堡 於 2006-10-23 04:11 PM 發表。 

輸左1餅..................................................=((  
大版點會輸架?? 贏左2球先架喎??

早知買哂大好過=((
原帖由 Q版龍格堡 於 2006-10-23 04:14 PM 發表。 

咁都叫放飛機?? 我講到明28號我唔得...佢地係要揀28號....^:)^  
呵呵.....;))
原帖由 Q版龍格堡 於 2006-10-23 04:15 PM 發表。 

死亡8分鐘..........................b-(
27號0個個官方party , 你會唔會去??:-"
原帖由 Q版皮利斯 於 2006-10-23 04:16 PM 發表。 

唔係轉開左姐.....
我會好慳家...唔亂用.....

不過我想如果佢地有就還住比我先.....因為都沒有利息收.....
tvb$ 我都不是想收.....比唔比都唔急用...... ...
我掉轉:-"
原帖由 c.c 於 2006-10-23 04:17 PM 發表。 

督篤...我要英文做法....=.="^:)^
你唔好傻啦[-X
原帖由 Q版龍格堡 於 2006-10-23 04:18 PM 發表。 

幾時又黎一個官方party?? 我完全唔知喎....:-O  
個個版都置左頂啦 , 7友^:)^
幾時又改左日期??:-O
原帖由 Q版龍格堡 於 2006-10-23 04:20 PM 發表。 

23/f....搵公關部benny san~~~ ;))  
benny san 好似輸得最慘=((
原帖由 c.c 於 2006-10-23 04:21 PM 發表。 

我講真=.="...有無辦法搵到   親愛的督督..:-*
sorry 好高難度^:)^
原帖由 Q版皮利斯 於 2006-10-23 04:27 PM 發表。 
http://www.uwants.com/viewthread ... 6orderby%3Ddateline

ha ha ha ha haaaaaaaaaa
邊係魚香茄子煲啊:-O
原帖由 Q版皮利斯 於 2006-10-23 04:23 PM 發表。 

你急用 tvb$ 我有.....
唔駛 , 我話我唔希罕U幣0者;))
原帖由 Q版龍格堡 於 2006-10-23 04:23 PM 發表。 

>:D<