返回列表 回復 發帖
加拿大文化, 所以d野咁貴, 靓猫猫心水清, 佢说价钱 mark 高d, 唔会蚀㗎! 我好手爽㗎, 睇 arm 就買, 錯左咪 get refund 囉, 無心理壓力 !
manyiu 發表於 2018-11-24 02:07 PM
咁點做生意
外星貓E生
潮流興環保,唔好買咁多無謂嘢
外星貓E生
肥死呀 !  
manyiu 發表於 2018-11-25 11:09 AM
望下唔放入口都可以忍忍忍
外星貓E生
我都唔知到, 我見過有一個女人, 囉幾個梨去超市 refund, 理由係唔甜, 仲有離譜d, 飲左一半嗰瓶豆漿囉去換, 理由係 "變" 喎 ! 坐左十個月的椅子囉去換, 理由係顏色唔靚 ! 講出黎無人相信, 實在不合理, 但我親眼見  ...
manyiu 發表於 2018-11-25 11:18 AM
唔比換卦,咁離譜
外星貓E生
文化咁似既....我個鄰居買左嗰工具, 用完囉番去 refund...
manyiu 發表於 2018-11-25 11:21 AM
一啲都唔過份咩
外星貓E生
就係換左, 咁先離奇 ! 我真係想出聲問阿嬋, 有無攪錯.....
manyiu 發表於 2018-11-25 12:37 PM
唔好咁厚多士,小心比人搭,家陣啲大媽好燥
外星貓E生
大媽到邊到都咁..............
外星貓E生
我呢邊有間專賣水果嘅
真系寫明無理由退貨換貨架
lhy92725 發表於 2018-11-25 01:55 PM
咁係咪好貴
外星貓E生
大媽系無道理可言,仲會發爛渣
lhy92725 發表於 2018-11-25 01:57 PM
好得人驚添,網上見到放火燒個陀住雙胞大肚婆,真係人型獸。
外星貓E生
移佐民D大妈打开各盒鸡蛋捡大果D 装埋一盒买添,  鸡蛋通常12 只一盒,600g 、700g 、800g 重量一盒
大啦叭 發表於 2018-11-25 06:34 PM
失禮人
外星貓E生
淳樸都唔至於傻到去勸架嘅哦
lhy92725 發表於 2018-11-25 06:47 PM
去大陸玩都試過勸架,比朋友鬧到死,做埋D厚多士
外星貓E生
会饿坏 难忍
大啦叭 發表於 2018-11-25 06:36 PM
唔食燒肉唔會餓壞嘅
外星貓E生
你系香港勸就話遮,系大陸都夠膽,千奇唔好添呢
lhy92725 發表於 2018-11-25 09:36 PM
一次都比人鬧死了,仲敢下次
外星貓E生
十年都唔去一次,去日本、台灣都唔想去大陸,驚食地溝油
外星貓E生
唔會覺得驚奇囉 ! 我係西人超市常常見d大媽買車厘子, 提子d 包裝解開, 揀20包入面最好既放在一包,  薑和 lotus root先最恐怖, 舊舊 R 最好, 其它變嗮 "籮底貨". 所以中國人級市醒目呀 ! 寫明如果咁做, 兩倍價錢賣 ...
manyiu 發表於 2018-11-26 09:06 AM
真係失禮人
外星貓E生