返回列表 回復 發帖
原帖由 maui 於 2008-9-30 12:27 PM 發表
大悲咒阐义
  大悲咒,是观世音菩萨的大慈悲心,无上菩提心,以及济世度人,修道成佛的重要口诀。其中一字一句都包含着正等正觉的真实工夫,没有一丝一毫的虚伪。

大悲咒是观世音菩萨《大悲心陀罗尼经》中的主要部分,共 ...
大悲咒係 另類文字黎嫁喎! 我係靠唸口王死記, D字好難睇得明!
原帖由 maui 於 2008-9-30 12:57 PM 發表
aiyo.......sorry i really dono
你解釋得好好, 不過點解你成副武裝咁勁呀! 無搗亂份子喎! however, 幾型仔呀! 哈!
QQ 失左蹤? QQ QQ QQ!
原帖由 qqbubu 於 2008-9-30 01:28 PM 發表

我没失踪啊!我忙啊!
忙好喎! 有生意嘛!
原帖由 qqbubu 於 2008-9-30 01:36 PM 發表
金楼9999和10 000金金就是你 199 999和100 000,
各位本店为了庆祝比武招亲,小小意思,
不成敬意,请笑纳!多谢!谢绝灌水!
QQ 你講乜野呀?
原帖由 ckhooi74 於 2008-9-30 01:42 PM 發表

manyiu睇唔明白??
係呀! 我唔知頭, 唔知尾囉!
QQ Wake up! 早起的鳥兒有蟲吃呀!
原帖由 qqbubu 於 2008-10-1 01:15 PM 發表

我今早四点才回家啊!
QQ  成晚去左邊度呀? 昨天有人爆左你料!
原帖由 qqbubu 於 2008-10-1 03:50 PM 發表

爆我料,什么料哦!
有個女仔話你去搵 x雞! 你去番之前Dposts 睇, 唔記得係 小白度或者邊度, 你去搵啦! 係你 #9555 果個靚女講嫁!
原帖由 qqbubu 於 2008-10-1 04:13 PM 發表

她乱讲啊!我知道啦!谢谢你
你去吃燒雞?
原帖由 qqbubu 於 2008-10-1 04:15 PM 發表

我去接机啊!搞到今早凌晨四点才回家。
神咁早同午夜去接機好痛苦!
原帖由 qqbubu 於 2008-10-1 04:16 PM 發表

哈哈!我去接机啊!
點解靚女咁講? 玩大左小小喎! 哈!
原帖由 qqbubu 於 2008-10-1 04:17 PM 發表
我睡了,今晚要出去,88咯!找我msn me ok bye
你訓左覺, 乜 M 都唔知到啦!
原帖由 sweet_cherie 於 2008-10-1 04:34 PM 發表

好感動啊~~
Sweet, 你蛇王老細唔知嫁, 佢而家眼訓到阿媽都唔認得呀!
原帖由 qqbubu 於 2008-10-1 04:25 PM 發表
[
9JDTAqsMNEM
乜你知道我好鍾意呢首歌 ga!