返回列表 回復 發帖
TVB 嘅戏来来去去都係咁嘅。。冇乜特别。。
回到三国我睇佐第一集,觉得除了搞笑之外,剧情超唔逻辑。。。突然之间穿越都得嘅???
宜家港剧越来越普通。。我觉得中国戏越来越好睇。。
有兴 ...
jeanejhua 發表於 2012-7-15 01:49 PM
我部HD入邊都有好多大陸劇, 不過只有古裝
甄嬛傳睇過未??
直看唔洗download,I like it,車車真底錫
chowold2 發表於 2012-7-15 01:51 PM
值得收藏嘅戲就dl, 隨便睇一睇就可以嘅戲就唔需要dl
如果对中国戏有兴趣,我可以介绍下嘎。。。
最近都睇唔少。。每套都有靓仔靓女睇。。。
TVB嘅演员都係一样嘅,冇乜新鲜感。。
jeanejhua 發表於 2012-7-15 01:52 PM
邊套? 我唔要時裝嘅
内地 神话 也是说 穿越时空 会古代的 也不错
BeiDouChef 發表於 2012-7-15 01:58 PM
神話隨住我部external hdd而去了
美國好多中文戲都無得直看,要download先有得睇
chowold2 發表於 2012-7-15 02:01 PM
係? 我朋友係US, 佢話最憎dl, 次次都係睇直看
瞓覺啦good night
chowold2 發表於 2012-7-15 02:06 PM
sweet X dream
我都係睇古装嘅,时装嘅好少睇嘅。。。
穿越到古代嘅:宫锁心玉,步步惊心(呢两套都几好睇嘎)
武侠片:怪侠一枝梅(强烈推荐!好好睇),剑侠情缘之藏剑山庄(呢套普普通通,要睇都得嘅) ...
jeanejhua 發表於 2012-7-15 02:53 PM
宮所心玉我睇到唔知道第幾集就冇睇左, 然後電腦 & external HDD同時壞左
加上MU比人kum左, 起他大型網落空間轉晒形態, 比較艱難搵返, 加加上, 我唔係好積極去搵
步步驚心我like呀, 四爺好型
怪俠一枝梅未睇, 劍俠情緣真係麻麻g wor, 我先係youtube睇左10min, 就唔打算再睇啦
我係仙劍奇俠傳遊戲嘅fans呀, 唔太想去睇電視劇, 驚幻滅
甄嬛傳听讲好好睇,但係冇乜兴趣。。。
海姐姐又有睇过边套好睇嘎??介绍下。。。考完试我即download来睇!!
jeanejhua 發表於 2012-7-15 02:55 PM
我推薦甄嬛傳囉, 妳又唔話唔arm, 呢套原著寫得好好, 編劇都編得好好, 值得一睇
其他? 民初妳arm 唔arm?? 紅娘子幾OK架
啱啱训醒。。
有好多韩剧都好好睇嘎。。。
最近我觉得最好睇嘅一套係“屋塔房王世子”,真係好好睇!!都係讲穿越嘅。。。

jeanejhua 發表於 2012-7-15 05:36 PM
我朋友話唔專業
我自己就好少睇時裝韓劇, 如果係穿越返古代我或者考慮下
不過比較近期嘅時裝韓劇, 我會推薦49日
若果你要下载地址我可以卑你窝。。。我都係由果度download嘅。。步步惊心我download紧,考完试先睇!!
剑侠情缘有点闷,我强烈推荐怪侠一枝梅,入边嘅女主角几型嘎
宫锁心玉前边麻麻地,但系后边 ...
jeanejhua 發表於 2012-7-15 05:55 PM
妳嘅係乜link先??
等我研究下怪俠一枝梅如何先
最近睇緊天涯明月刀
甄嬛傳真係咁好睇??好啦。。我又去睇下。。
中国戏我比较仲意古装,不要民初同埋时装。。
民初同埋时装戏我睇电影唧。。。电视剧好闷嘅。。
我比较仲意古装武侠片,穿越片同埋神话片。。。 ...
jeanejhua 發表於 2012-7-15 06:00 PM
咁妳就睇甄嬛傳啦, 天涯明月刀, 如果妳鍾意歷史片都可以睇新大秦帝國, 比同樣係歷史片嘅新三國好睇好多
近期仁顯王后的男人都唔錯..都係穿越時空
ricky867 發表於 2012-7-15 06:04 PM
穿越返現代
我比较 喜欢看大长今
BeiDouChef 發表於 2012-7-15 07:06 PM
因為有美食
穿越返后代
BeiDouChef 發表於 2012-7-15 07:07 PM
你唔likey古裝??
原來係美女作祟