返回列表 回復 發帖
我係怡保羅文~
zzleezz 發表於 2011-3-16 06:09 AM
早晨-all malaysians。。。。

Good morning ...

咩人
作曲:DaeRen
作詞:McBee A.K.A BeeMan & Toy玩具

呢那地球上有好多種人
有好人就哽有壞人 有衰人亦有小人
有人外表試正斯文 點知又系人面獸心
你哽問咁要點分

問題有冇帶眼識人 識人有無膚色之分
當年美國歧視黑人 今日有位歷史第一人
全國直頭當系神 祈求佢可以救國救市救人民

羊群心理那堆 一堆堆系咪可以叫做羊咩人
狗眼看人低越低是否稱之為狗人
老點人 傷人 唔爽仲會拿只鞋來去掟人

喂mc仁話俾我知有啲人 仲鍾意帶住有色眼鏡去睇人
今時今日要人尊重 系咪首先要學識點去尊重人
你又點睇人 請問 你又系啲乜野人 人 人 人

人比人 比死人 一樣米就哽養百樣人
人人為我 我為人人
有問題就即管發問
蝕俾人 醜死人 不成功就肯定成仁
人有責 問題太多 又點敢再去過問
人逼人 逼走人 連兄弟都變成敵人

若 人見人就愛 人與人互相關懷(戰鬥機無曬大炮收埋)
若 人情味大曬 人情債 紙咁細 當你通處派 點去計

有人背後講是講非設局埋伏僕人
有人以為自己系神不斷打救人
有人齋講唔做我要投訴但系乜人過問
有人逃避推卸責任
轉頭有人有疑問唔知乜做人
那頭繼續自欺欺人
那世界越來越多病人越來越多人
唔識得尊重人

大家都系人 系平等 系咪咁話
究竟你地大家仲有乜野要發問
我想再問 其實你地知唔知道自己系咩人
又請問 又知唔知道想得到乜試唸深一層
又試問 系咪乜野態度就對住乜野人
咁我唸 唔駛唸我想請食飯應該好難
就請到 陳達人

若 人見人就愛 人與人互相關懷
若 人情味大曬 人情債 紙咁細 當你通處派 點去計
人手細細 當你牽起曬 能包世界
蝕俾人 醜死人 不成功就肯定成仁
人有責 問題太多又點敢再去過問
人逼人 逼走人 連兄弟都變成敵人
Auntie Driver Parking Fail (subtitle)  I don't think this is Singapore, do Singaporeans used so much malay in their talking?

Does Brunei speak the English like that too?  Sound more like KL or Selangor.  Since the license plate is B...

Only in Malaysia....or KL, Selangor?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
1st photo, this family got some much of kids
2d, is toy house
lilitan008 發表於 2011-5-8 09:22 AM
You see those that hang underwears? so embarrass....閃。。。唔得閒。。。
Tak nampak o, gambar kecil.
lilitan008 發表於 2011-5-8 01:57 PM
Of course you tak nampak, I didin't post it yet....

What betahan?  Like you have not noticed before?
Anyway, how many days they collected the undies and wash one time?
Hang hang this and hang hang that, even garbage its hanging...

马华/民政,让我告诉你什么叫心痛....当我看到华人小孩,拿
着一本小簿子,像个猴子般在路上,住宅区和商店,如乞丐似的向华
人拿钱,为的是给他们的学校捐款,建校。心痛因为我每年的inc
ome tax却无法让他们可以拥 ...
lilitan008 發表於 2011-5-16 10:19 PM
Are you like me - only 6 years Chinese school in 小學?
i better then u , till form 3 - 仲敢講出來。。。。
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/248834_10150196840135480_745355479_6902776_3840312_n.jpg

Nasi Lemak
lilitan008 發表於 2011-5-24 07:48 PM
It cost like 10 ringgit here - 死馬來婆
And also sell few times a year only, send out noticed by emails, I never buy...

I eat once at Twin Towers KL - 17.90 ringgit...
I DHL u
lilitan008 發表於 2011-5-24 09:54 PM
Nasi lemak is the best breakfast.....
Then also DHL kaya, roti canai, bak kut teh....