返回列表 回復 發帖
我知
Anonymous 發表於 2014-12-23 08:13 AM
咩你仲有咁ge煩惱咩?
檸姐姐你好嗎?好耐冇見,返黎探下你。。。
eqwai 發表於 2014-12-23 07:32 PM
EQ 姐。。。。過冬大一歲,升級為姐。。
天天新鮮生菜沙律
秤時不敢生吃強國生蠔
Cream of Mushroom soup
A先生昨晚吃剩的燒肉+油雞
Fruit Tarts
Earl Grey Tea

Pedestrian_A 發表於 2014-12-23 05:29 PM
吃剩的嘢就叫菜腳。。。好彩仲有杯 earl grey 。。。
你營養不良麼
lhy92725 發表於 2014-12-23 03:19 PM
周爺點會營養不良le?  不過如果佢堅持要飲台灣牛奶就真系。。。
每天都係奶奶
Anonymous 發表於 2014-12-23 12:57 PM
雖然醫生總說,多喝牛奶有益健康、可以補充鈣質強健骨骼,不過「英國醫學期刊」(BMJ)29日發表的一項研究顯示,飲用大量牛奶的人比較早死,而且女性更容易發生骨折。相反的,攝取大量發酵乳製品,例如優格、起司等食物的人,不但骨折率較低,也沒有出現死亡率增加的風險。
這份瑞典的研究顛覆了「喝牛奶」的傳統看法,烏普薩拉大學(Uppsala University)的教授麥可森(Karl Michaelsson)表示,無論是全脂、低脂或脫脂的牛奶,都呈現較高風險死亡率的現象,尤其是每天喝超過3杯牛奶的人。研究人員推測,原因可能和牛奶富含D-半乳糖(D-galactose)有關,過去在動物的研究中,這類型的醣類會加速老化和縮短壽命。而發酵乳製品中並不含D-半乳糖,因此吃優格、起司的人,骨折率才較低。
我知
Anonymous 發表於 2014-12-23 08:13 AM
D錢仲陸續來,點搞?
柠姐早晨. 寻日食咗幾碗湯圓呀?
pknoface 發表於 2014-12-23 10:18 AM
你問我吃幾多粒仲好啦。。。幾多碗。。。
檸姐早晨

allo 發表於 2014-12-23 11:29 AM
Allo。。。開始放假啦?
今日天秤cafe有什麼東西吃?
HENRY_168 發表於 2014-12-23 12:31 PM
好抵吃,76港幣。
柠早
CC517 發表於 2014-12-23 11:21 AM
E生。。。
Cafe Christmas Eve 好。。。。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
好ec過比我,幫你散甘D
Anonymous 發表於 2014-12-23 10:37 PM
打算風景區總獎金派 40億。。。
你需要每天回來保持質量
Pedestrian_A 發表於 2014-12-24 05:13 AM
尋日就只有吃 番薯粥。。。
日日飲咖啡都落牛奶!!!
gracechanstuart 發表於 2014-12-24 06:19 AM
有時我唔飲咖啡會頭痛。。。。
打算25號落HK睇下聖誕
lhy92725 發表於 2014-12-23 10:17 PM
今日又濕又冷,你只可以室內血拼啦。