返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~- ?# v" `% r4 L' {. C1 P
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
$ R+ z- ~, |2 ~6 J& a; v$ L% K7 H! z
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
tvb now,tvbnow,bttvb8 a. F$ ~: k% r, H! j8 D
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
0 h* t, X3 l+ t$ riamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
1 N4 }3 B$ B$ G. ?下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
! g& u1 Q. K, J
8 n6 \. N$ S/ c* Y+ J公仔箱論壇iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
# a+ Z& m  y* i0 t" I/ b6 `www2.tvboxnow.coms4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
( b. g1 d: ]* W1 G( \( V
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎9 D# p) L% ~) ^: e4 h! g
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
4 Q" I3 t, J# kwww2.tvboxnow.com唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好公仔箱論壇0 _; }& S7 O* E6 Q: i
仲要配合埋鏡頭等等架公仔箱論壇0 E( Y; Y/ f+ X- S
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐8 c) \9 |! D3 F% S1 L
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
$ s3 |; L! n: }) [唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ d4 W! @. E1 D$ ~1 n! N6 |( I
仲要配合埋鏡頭等等架8 `) T/ r7 Q) m3 G' N1 H! m* ?/ R
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
( J) x( M6 @! r5 J* mwww2.tvboxnow.com9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
0 s7 s, f% `# S7 ^, C又好似幾有道理..哈哈www2.tvboxnow.com+ _5 g% b! Y$ g* d" r: t
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐www2.tvboxnow.com7 z" x/ d" n; q$ @4 ]- T
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
; B+ C! L/ u  L2 D, _巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 d* D1 J. t' M3 p
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
1 g! Y2 w' s6 C# \5 }& T
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
3 L: m: {; n  I9 U+ n  @sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
0 o2 i. |' I, v' |) f" [2 E8 a9 \www2.tvboxnow.com金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
tvb now,tvbnow,bttvb3 R& V& r- \. \# X% A
又好似幾有道理..哈哈www2.tvboxnow.com# f5 K+ f  r: W( o0 O& W1 ^
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??% m% Q& i3 t! y2 O
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) o. e: s1 ?' \. I! }% K1 n
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
, P0 O2 J4 C% g, J9 z" o7 D+ Bwww2.tvboxnow.com金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
9 N& }/ O* b- A8 y* |( ltvb now,tvbnow,bttvb巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 f- i( N6 I6 x6 c+ U# ?2 P
係呀, 我以前用s3試過燒左
( u5 m1 x; a2 ~* q8 r* E, d  w' xtvb now,tvbnow,bttvb金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱www2.tvboxnow.com9 O7 L; E* u5 H1 f% m8 x% K
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
www2.tvboxnow.com+ q: E  O/ C" S9 l# Z
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
9 z! t( O8 L* o" G2 H! |  F& FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index* P+ S$ X& V+ w
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
+ J" K: C( D+ o8 P2 Rwww2.tvboxnow.comthx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget