返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
& P, X7 l, l# U& pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。# o' G$ U$ z' }& G, M" m5 E
近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。www2.tvboxnow.com( ^. c  ]& d$ Q" _8 i* t' k% a/ C5 J
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam www2.tvboxnow.com( X: _4 g" [+ r% U4 j6 M+ q
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。公仔箱論壇! F5 X% A% r; T' A& q* W7 n
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
www2.tvboxnow.com6 |# \; X# }* J9 R' `) |- ~
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( T$ n% S6 B1 Y6 o' H" q

8 p& l% i0 M( K3 M; a; [tvb now,tvbnow,bttvb講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
, z$ _" R3 X5 V+ Z: N
: n; m% c/ s/ O! Q* o. K0 d& c9 G: j3 Z細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。4 P* |; z. C4 P. q, `, ], L
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
( k: D/ Z6 Z) A公仔箱論壇講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, 公仔箱論壇  `6 D, n7 A1 m( l6 A
好有以前d "故鄉" 味
0 V0 n# q' o: V! h) p( r
  p& R! Q- T  F1 O% s+ Z/ h算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...
0 H- [% o- m( U$ B( @# Q8 ]7 ^: P% b4 B$ p* p' {: |8 p
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢., T, ?4 k2 d; m8 X+ h
shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
% l: X2 T) I" J+ ?0 M1 X: s8 \! H套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-10 02:11 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  ?- c0 R6 h; W7 f
tvb now,tvbnow,bttvb/ P6 G2 G. T# f1 h
5 e' O% U' s) H3 O. ?- o講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
& z2 ?' f8 F, J$ FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
4 L6 {1 e$ t. w" ], _$ |! z
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。1 V% s- V; k9 J  i
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
6 t# ]: O3 K+ i3 k2 }8 m, Gtvb now,tvbnow,bttvb啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。tvb now,tvbnow,bttvb! F8 U2 S$ \1 U# q; z
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。公仔箱論壇7 s: Z# |+ ?5 `2 d
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
公仔箱論壇2 ^7 z, Y9 W3 e& f
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
! L8 s: E# [: }
, W( m- C* a9 B; vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
tvb now,tvbnow,bttvb; ?* E# a0 J( B9 [3 G8 K
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲tvb now,tvbnow,bttvb9 z$ W9 E) G9 @! ]' C5 x1 S$ T2 R
luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
公仔箱論壇! Q# N/ |( }- g& ]9 X% E1 h: G
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。3 o6 g6 J" R* J; r

& V* I! f$ h" z) B4 p7 Z公仔箱論壇報載___________________________________________________________________________________________________TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# ?( @) L& V7 B( G1 H
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」
* ?- o' J% h2 z; G4 ywww2.tvboxnow.com - f7 {+ T6 Y$ ^
_____________________________________________________________________________________________________________
, A0 j8 f4 ]& P' E, z- hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
# B- j. [/ d! ^9 O. U: Q" `8 ^
5 C# x7 a* C$ {: _$ X$ P
7 k4 x) c9 ?; E+ A5 d3 m. d  {係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。www2.tvboxnow.com* X6 x  ?% g, q& y

- G/ _+ L1 e. m" STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。報載___________________________________________________________________________________________________www2.tvboxnow.com  m: U% G' V& H, z0 ^
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...公仔箱論壇- K; C2 D0 {7 E) v( }8 g
leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
" B  U0 Z* d  ~7 O3 b9 `; g
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
1 r0 v$ ~/ b6 c& y另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
3 E( p1 x9 E/ _& W# H, t$ y& O+ ]有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲www2.tvboxnow.com& v% Y6 F  W; B1 j  ~- u
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...
  ^, h" Y0 Q; b' atvb now,tvbnow,bttvbluckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
9 {  H# ?5 l) ^* h$ l$ r$ ztvb now,tvbnow,bttvbwww2.tvboxnow.com4 R4 D1 l. j9 A
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。
6 I# U* I' i# m. T( lwww2.tvboxnow.com