返回列表 回復 發帖
見好就收
; {% h8 ?6 D; S. `7 w! `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVB 續集死路一條3 g. W; h* P2 ~# W: K  O
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
* a. G8 f7 k! nwww2.tvboxnow.com我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高公仔箱論壇" a6 L! f4 O! V. V) ^- d! Z% k% H
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
) r% ]( j& \1 `6 Z呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳www2.tvboxnow.com9 O) y3 z4 \$ [
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
) i% M2 N! ?$ z! E. r- Y9 V% B0 H* Hmrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
tvb now,tvbnow,bttvb$ h4 I* Z. x* h& G5 O
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.tvb now,tvbnow,bttvb* Q% t7 q& z9 c% h( R
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...  _3 J# D# L9 ]7 ~2 v
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
" ?, `2 c, t8 \  I5 Z
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...tvb now,tvbnow,bttvb2 I5 }; R2 V$ k% j$ z9 x0 V
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
$ C' V( F5 Q1 `# B4 V反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
0 m) U5 o# q9 i: pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role./ ?  N4 c( u- X+ ~

' @& U6 P# H+ Y# {& W: J+ stvb now,tvbnow,bttvb可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
' A* x+ {. `. l公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- N+ T, J4 _! a9 |/ c8 N6 }  S
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇tvb now,tvbnow,bttvb5 N2 b  B3 @7 `
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
/ s5 j- r: K0 j: o; m  S. u. I2 Y( N
係呀,好橋呀。
tvb now,tvbnow,bttvb5 W: Y8 E) ^- f4 a0 [$ P/ r9 K* l
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
& k0 ]2 U+ H+ _4 w9 X4 Ntvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
公仔箱論壇6 Z: |% s% x& o6 D
tvb now,tvbnow,bttvb* w% Z! ^/ l& N( g0 j/ ~; s6 p
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

4 b5 L  l% v9 s# T9 _( h, Z& \0 e: kwww2.tvboxnow.com或者拍電影版加重佢戲份呢........., V7 K$ ^2 f8 P5 J2 X( g4 n
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
. W, {0 {9 K- A7 ?/ h! o
4 ?9 _! L( K/ C' K5 Y- H* O# U9 Z% xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
# W1 e' u+ I. m" H

# n# M, p4 M* i( owww2.tvboxnow.com許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.www2.tvboxnow.com# a3 q! o1 J- C, X! }2 t
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
www2.tvboxnow.com/ l+ _7 ]8 k5 F/ a

% H1 _2 R7 g' ~, |; R公仔箱論壇都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
2 F& T& o7 g4 Y3 V& Rtvb now,tvbnow,bttvboskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
+ Q/ G6 a- `9 j7 U! B6 s2 v5 I
我諗唔會喇啩。