返回列表 回復 發帖
of course man....
have to reach 200 members la...:onion14:

原帖由 ljw1982 於 2007-11-27 06:43 PM 發表
of course man....
have to reach 200 members la...:onion14:
very fast lar....now u r our new mendarator....we hope on u lar...
朝200人迈进!!!!!
原帖由 crashersus 於 2007-11-27 09:14 PM 發表

very fast lar....now u r our new mendarator....we hope on u lar...
hahaha.... i will do my best la....
原帖由 wlt1110 於 2007-11-27 10:45 PM 發表
朝200人迈进!!!!!
hahaha... that of course la....
today is giggs.. birthday??
200应该唔会太难吧?tvb好似有成42万会员喔
200人,先0.05%未到……
搞多D有奖活动,估计人气自然就飙升了!

回復 #607 rivaldoliu 的帖子

good idea wow
原帖由 rivaldoliu 於 2007-11-29 06:18 PM 發表
200应该唔会太难吧?tvb好似有成42万会员喔
200人,先0.05%未到……
搞多D有奖活动,估计人气自然就飙升了!
我会的!!
不知道大家有什么建议呢??
原帖由 ljw1982 於 2007-11-29 07:38 PM 發表

我会的!!
不知道大家有什么建议呢??
我地既活动已经算很多啦....问题是参加的人不多....

杰少....不如你去调查看到底为什么会员们都不踊跃, 是不是奖品的问题, 除了TVB$, 动工?? 看会员们要什么????

还有...我有个建议....可不可以给我们曼联徽章, 条件就必须踊跃参加活动, 吹水, 发贴, 等等啦...
当然啦...这也可以appply 在别的球会啦...

評分次數

• ljw1982

good idea ar...

回復 #611 ljw1982 的帖子

yeah....just imagine...those active MU member...they get to carry da MU badge to every zone tat they go...sure a lot of new member would like to register themself into the football club....then 足球天地 sure very热闹....
then of course want you all to support la....
原帖由 crashersus 於 2007-11-29 08:26 PM 發表

我地既活动已经算很多啦....问题是参加的人不多....

杰少....不如你去调查看到底为什么会员们都不踊跃, 是不是奖品的问题, 除了TVB$, 动工?? 看会员们要什么????

还有...我有个建议....可不可以给我们曼联徽 ...
crashersus兄的建议唔错啊!
我觉得其实几个球迷会宜家都有一个问题
就係讨论气氛唔够热烈,好似除咗比赛日,基本上好少有超过5-6个会员响一张帖里面倾波经
导致呢个问题的其中一个原因个人觉得就係好少原创帖同讨论帖的存在
就以我地区为例,每日发的帖,其实好多都係新闻帖,我每日起身上门户网站基本上都睇过一次
除非係有讨论价值或者有D野不吐不快,否则我都係流览完就睇下张帖,然后就入嚟水帖报下到,去下场直播帖的蒲下头
我觉得论坛仲係应该鼓励原创,用原创去带动讨论,逐渐聚集人气。当然定期活动对于短期刺激人气的作用易係不可忽视的。
希望版主同整个足球区的管理层商讨下,到底我地呢几个板块应该向住乜野方向发展呢?定咗个方向后,再用活动去引导我地呢D波友去参与,发帖讨论问题。然后再方案实行的过程中,不断的修正、完善,从而壮大我地整个足球区,体育版块!

評分次數

• HIDE

• ljw1982

原帖由 rivaldoliu 於 2007-11-30 12:35 AM 發表

crashersus兄的建议唔错啊!
我觉得其实几个球迷会宜家都有一个问题
就係讨论气氛唔够热烈,好似除咗比赛日,基本上好少有超过5-6个会员响一张帖里面倾波经
导致呢个问题的其中一个原因个人觉得就係好少原创帖同讨论帖的 ...
我都觉得不错。。!!!
支持!