返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
; a8 a; n- ?, N% S# cwww2.tvboxnow.com9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
& J+ a6 |; r1 Q+ |: r" R8 E
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
0 [2 x* X& o0 c5 m9 B' m: I# B
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
/ a3 g9 e, z$ E( c/ s公仔箱論壇iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
: T- a" P, q4 E0 Z6 f! s7 t
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
% B4 L! r. `1 H8 q: F# s
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- p- z6 r  m" g1 V7 x- k
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
4 \, C; ^7 k9 Y) ]公仔箱論壇s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
- W3 j. M& B, ]! N3 w) X  _- g下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
, q6 D) Z! L. Z  v1 e* Csweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
& \) d+ W% k9 y  f* k7 J9 o
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好3 y1 j7 R0 e' a+ I, x% D, `
仲要配合埋鏡頭等等架
0 J  s6 O# ~, z3 W你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐www2.tvboxnow.com4 C9 b/ h) {7 @, h
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
公仔箱論壇4 T& I) q) D* q
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
+ D3 B: q1 z; w5 p7 l2 K9 h6 ]# D仲要配合埋鏡頭等等架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ^7 z; X* W/ p. H
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
6 {: t' o- f0 N# L2 r9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
% h7 {* h2 D& V  ]1 _5 }( s
又好似幾有道理..哈哈
6 A* s% x1 t7 ^& V3 A想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. m, r& d! n9 x/ c0 o( {  j
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
  f9 i" L" |; f# g, m9 Ftvb now,tvbnow,bttvb巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 {( x* [) E9 I" q5 W  u
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
www2.tvboxnow.com7 V+ x% o+ s5 ^; l* U/ y
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# Q8 _' y) N# ]1 I2 \6 O
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
公仔箱論壇) E* L3 i: ?- I/ t0 a0 c" Y
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
: _' O& F3 J# K* H) Q0 Y' E0 u又好似幾有道理..哈哈tvb now,tvbnow,bttvb; {+ J* q2 y+ [6 Q) _
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
0 B3 J9 k5 ?, [1 z) j. @公仔箱論壇sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
) A' t9 B+ w, g) P; p& p& H% Atvb now,tvbnow,bttvb多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
" P5 g7 C, V/ l金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱( e1 ], {& B6 }
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
; e$ w0 s" R+ v7 Ttvb now,tvbnow,bttvb係呀, 我以前用s3試過燒左
+ u3 w( I( N( Z# [2 o% W) l( n& F& D; e
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
7 W7 I) k( r1 \7 _( o( P7 awww2.tvboxnow.com巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
7 m% C  F! t# a2 ~+ J% d9 A公仔箱論壇ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ {! H4 i  k: R+ z& R( n
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index# m% d" e: R- w* z0 @* C
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
% e1 o5 g+ Y- L: b( M+ Ythx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget