返回列表 回復 發帖
8 O! v( L3 J$ a4 R8 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 m$ o" U( _2 i+ G5 s  H/ O; E1 s"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...
7 W. G4 L, q: R) M0 _2 l. l大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
tvb now,tvbnow,bttvb, u& v4 d+ X4 S: w: k
使徒行者節奏緊湊,演員表現更好...
2 g4 Q/ b: B! F1 g+ L" R/ x: Itvb now,tvbnow,bttvbwww2.tvboxnow.com- ~; g" L) _5 O! R7 W% q
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...
/ [8 g! \( v& r1 M9 Gtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
! |- l9 D, O( c6 b5 S《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
) j- M. T8 x1 w  @$ ^% ^
; ^4 a" h* C6 ]0 W; \公仔箱論壇相反前者民初背境已經有少少趕客.......tvb now,tvbnow,bttvb3 U0 B, w: O4 U! I6 e
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
www2.tvboxnow.com8 I- |1 v" o! b* ]5 T& t

4 |8 _" i# _+ p" Nwww2.tvboxnow.comtbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,
. H; X3 B& b6 A公仔箱論壇忠奸人反而可成為今年的重頭劇。
5 G6 Z, E) U0 |7 Awww2.tvboxnow.com
4 G% C: r+ K  u& P: U7 P  ~+ _使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。公仔箱論壇, k# T" }6 h, q
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,$ v. B7 }/ a) K; m5 @8 K" S
...
; D( U1 U& ]2 [! ?5 T9 G+ }8 o金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
% N/ ]& I: T2 y1 ~; s公仔箱論壇睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
The name of this drama is inspired by the Bible?  Any relation?
覃歡喜樣吾奸
覃歡喜樣吾奸公仔箱論壇, b, j4 `% C, l1 h0 Q7 }3 ~
johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
- F7 P" {0 s# a公仔箱論壇
9 q! J4 i7 ]2 c5 m. I) C# iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。樣搞笑多啲
( h8 f2 Y3 V% |& G: g) x《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; o/ j3 y3 Q- v' q
- B# C7 A5 i' L8 B5 J, a# M1 E相反前者民初背境已經有少少趕客.......
. `5 D, |, C3 Qtvb now,tvbnow,bttvb但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...
, V) e% Q+ u4 m: fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
& P3 D; w- S4 E8 Ptvb now,tvbnow,bttvb
5 \5 Z/ v2 _/ b- c安琳又幾靚靚嘅
靚仔靚女成套[使徒行者]好多,男的有沈震軒林峯三哥,女的佘詩曼高海寧貝安琪,長腿敏之熟女江美,toby,配合的甘草演員Mary姐,kk,覃歡喜的Benz雄,咁樣的陣容點可能收視低?# j7 m; u; M9 i; u! Z& f
" \( }3 f3 J. ^( s" X- H
戲中撞爛的汽車不計其數,爆炸場面好多,動用的臨記數目之多近年罕見,拍攝慢鏡定格移位,只有電影的製作今套有齊,美中不足只係森美同受傷的梁家輝演出唔到,如果唔係會算係近十年tbb的一套大製作,佘詩曼的回巢,林峯的最後一套,不惜工本,化費粗略計算會係前一套忠奸人的四倍以上成本,咁都唔可以有一倍收視??
1 e3 Q  x' N: ?' t公仔箱論壇
8 E% o. c  m6 l8 Xtvb now,tvbnow,bttvb哈哈,事實上以收視記錄睇係差唔多,上套只用一個郭晉安而己,無爆炸場面,無撞爛過任何汽車,無演員要搏命演出跳樓戲,使徒行者講演員墮樓的己有好幾個,釘姐,kobe,將會的阿Yan,外鏡鬧市拍攝亦多,製作上係好認真,可惜的係大細超了,年中夾硬播了一套外購的膠劇西遊記開始,tbb你再點做觀眾都只係[哦....],再難有觀眾會真心支持你地,而且其他的競爭對手開台唔成功,係令tbb依然一台獨大,但係咁樣獨大法,又會係觀眾喜歡的嗎?
覃歡喜樣吾奸
+ S3 Y& n0 k/ m  M: x9 R, Z3 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
6 t  z* t* k  E9 t; ~  Wwww2.tvboxnow.com笑面虎.... k/ m9 a9 X0 o/ Z9 u+ c
對手被吃了也不知
第13集最後一幕www2.tvboxnow.com( }8 \. l' w' a9 Q
陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷...
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...公仔箱論壇, M; B! B' R6 b! [* ?
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
! y% n9 Q5 d  h歡喜哥是第五個臥底 www2.tvboxnow.com7 S) k& a3 [, }+ [) O7 @/ x0 n) b
所以隻眼開隻眼閉
感謝樓主詳細的解說. # L5 P+ ?; g* W+ Q+ S

: m1 D* `! O* o- ?& o1 G安琳[貝安琪]的確很矚目,上一檔戲[巨輪]也是迷人
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...www2.tvboxnow.com5 G* @2 L- E, t2 D
# Z2 b6 u; p% z" P公仔箱論壇其實他是鐘SIR
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...www2.tvboxnow.com9 e/ w0 h; q5 S  }
  l/ A1 E6 `# |/ w" _$ x. |7 q% jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www2.tvboxnow.com+ M' I1 l+ z3 }7 m4 X: n
細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。公仔箱論壇# `, a/ Q+ S. I6 R$ h8 D8 O

& v6 M& g! X& V, P6 B- H! T公仔箱論壇我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。www2.tvboxnow.com* o6 ^9 ~( J: w, U

2 |) x/ w2 F- i& V2 k但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件