返回列表 回復 發帖
新历:1982年7月23日23时50分   
国家/地区:香港
问:财运/事業/身体/姻緣
xhunterx 發表於 2014-5-25 01:20 AM
财运:喜欢储钱,但储唔到,少年时候多零用钱,25-35要守

事業:35后混乱3-5年,然后逐渐好,适宜打工揸权,最好是46后

身体:注意肠胃方面

姻緣:流年桃花年:蛇、猪、羊、猴  重桃花年:0、1尾的年份,或者犯/冲太岁
新历:1976年10月7日约早上5-6点生。卯时
国家/地区:台湾高雄
问:财运/事業/感情
vitocean 發表於 2014-5-25 12:13 PM
财运:46后财运渐入佳境

事業:适宜做专业或者收入唔稳定的工作,46后可做霖计dot桥的工作

感情:夫妻相合,但与子女有点不咬眩,但不太严重,45前即使结婚都会觉得唔夹,唔是理想对象,过后没事
師傅你好

新历:1980年07月17日,早上8點多(農曆6月初6辰時)
国家/地区:马来西亚
问:财运/事業/姻緣
allenw995 發表於 2014-5-25 01:58 PM
财运:一生容易得异性之助,2几岁就容易储到钱

事業:适宜做设计,策划,霖计dot桥的工作,或者做演艺界

姻緣:30后依然有姻缘运,流年桃花年:羊、牛、鸡、猪

27-37行紧衰运,有可能工都没得做,积极D

假如你依家都未结到婚的话,原因好大机会出系你思想上,你的喜怒衰乐转得太快,伴侣未必接受到你甘的性格
謝謝大師,想再問下經紀行業適合我嗎?和如果做生意又適合嗎?
chtim 發表於 2014-5-27 01:15 PM
都可以,都算是专业,不过就没医生律师个D甘好,不过我都知你读书唔掂,除非你是到外国读书,否则你系本地读书是唔掂的,你暂时唔适宜做生意,起码34后,你依家先20
都可以,都算是专业,不过就没医生律师个D甘好,不过我都知你读书唔掂,除非你是到外国读书,否则你系本地读书是唔掂的,你暂时唔适宜做生意,起码34后,你依家先20 ...
charlesou 發表於 2014-5-27 05:57 PM
謝謝大師,但我其實已做左兩年經紀,但都係揾唔到!唉!我都已經好灰,自細屋企又有不幸事發生,自己書又讀唔掂,屋企又唔好環境,好迷惘好黑咁前面好似
48# charlesou
ok...非常感謝您...
謝謝大師,但我其實已做左兩年經紀,但都係揾唔到!唉!我都已經好灰,自細屋企又有不幸事發生,自己書又讀唔掂,屋企又唔好環境,好迷惘好黑咁前面好似 ...
chtim 發表於 2014-5-27 06:15 PM
呢几年大火年,对你肯定唔好的,2016,9月后-2021,呢几年对你会好少少的,父母唔夹,容易自少离家,同阿妈的缘份比较薄弱

你俾D心机,唔使甘灰的,希望在明天,39后会慢慢好
新历:1983年3月9日3时
国家/地区:中國廣州
问:财运/事業/身体
kwankwan1828 發表於 2014-5-26 11:25 PM
财运:一生得异性之助,不过储唔到钱

事業:适宜大机构打工揸权

身体:留意脚的菠萝盖,肝胆四肢
新历:1977年05月28日21时47分
问:财运/事業
benny0528 發表於 2014-5-26 11:28 PM
财运:踏入38岁,会混乱3-5年,最快42岁,慢慢渐入佳境,你比较中意储钱,但又储唔到

事業:适宜霖计dot桥,做策划,设计的工作

PS:留意肺、喉咙、气管,呼吸系统
新歷:1978年10月10日上午5时45分   
國家/地区:澳門
問:財運/事業/身體
請大師指點一下
1962年10月18日,1pm 生於香港, 男
問事業,財運

謝謝
pemay24 發表於 2014-5-27 10:58 AM
事業:依家适宜打工揸权

財運:63虽然仲有财,但我建议你留意下身体57-67,呢10年身体要多留意,比较多问题,而且都几严重
新历:1981年06月15日07时
问:财运/事業/姻緣
谢谢
alantiu81 發表於 2014-5-27 12:48 PM
财运:47岁后有财运,一路到退休都唔错的运

事業:你依家适宜做专业或收入唔稳定的工作

姻緣:35岁前无论识边个都觉得唔夹唔是理想对象,流年桃花年:鼠、马

PS1:你本身命中桃花都几旺下,今年重桃花

PS2:今年要留意父母身体,你自己也要注意手和腰损伤,特别留意6月6-7月7, 12月7-1月6 呢2个月
西歷:1978年10月10日上午5时45分   
國家/地區:澳門
請大師指點一下
西歷:1978年10月10日上午5时45分   
國家/地區:澳門
請大師指點一下
keongono 發表於 2014-5-27 11:32 PM
財運:一生都唔会没钱,阿爸帮助最大,你命格唔错,只是你暂时未行运

事業:44后运势逐渐转好,40后适宜做收入唔稳定的工

身體:留意肾、膀胱、泌尿系统
呢几年大火年,对你肯定唔好的,2016,9月后-2021,呢几年对你会好少少的,父母唔夹,容易自少离家,同阿妈的缘份比较薄弱

你俾D心机,唔使甘灰的,希望在明天,39后会慢慢好 ...
charlesou 發表於 2014-5-27 10:11 PM
多謝大師,那我是否應該找一些五行屬水的行業會較好? 和會不會帶一些什麼吉祥/風水物能幫助一下我的財運和健康