返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
# i6 F- J" p+ k0 }5 [$ B- _$ ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
" w" ]% N7 a3 u) ^5 Q; Ctvb now,tvbnow,bttvb師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 I6 |0 L( j7 M* m- N) A2 H( H- p
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
: u8 g4 Q- {& u- W' d2 `; O2 Viamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
1 t# b+ S9 K2 B7 E( g下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
公仔箱論壇7 q2 z0 n, C* H+ X5 b; \/ Z; i3 t8 r
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
. h$ T, [+ ~: e1 a% u6 ^6 owww2.tvboxnow.comiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
tvb now,tvbnow,bttvb; T: k* P9 X6 r, H' R! r6 B. u
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
# ^6 b0 y5 w$ k9 g- V下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
9 \- B* G4 M; w8 E6 R  usweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
  Q8 ~7 A5 Z" L: [2 r9 \www2.tvboxnow.com唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好www2.tvboxnow.com$ M( T3 e' P5 `# M" x1 F
仲要配合埋鏡頭等等架公仔箱論壇/ t) \) h, J# r5 D1 G# Z: e. q* d  a
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐6 |+ G; a9 v3 I/ b' C$ u
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" [) {6 F: P& D
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好5 e( D7 j3 D) e) |" k
仲要配合埋鏡頭等等架" A% }0 r7 f& f9 G  A8 p
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相9 d0 E4 _: i, t7 k4 p4 @) J$ ?) i
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- ?+ e# Y4 Y) }% C, _
又好似幾有道理..哈哈
1 I* z5 c7 n& ^6 l0 R想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
) Q" G7 r* u- ~5 d+ B8 {0 Stvb now,tvbnow,bttvb但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左www2.tvboxnow.com6 n6 x; v; O9 y, \7 `0 ]
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
1 `1 V: n3 T- a嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) v$ D% {' w- C# }( U
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?# w, r4 ?2 g% i0 {/ E& ?
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
. |2 ]: b' m9 c/ g# {2 P金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
& A8 t8 l  ]( Q- RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又好似幾有道理..哈哈
1 g) P4 ~) j4 ^6 O1 r想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
- E: [6 D6 A$ Twww2.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
' E: O- h2 {9 b# k) I2 l
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ u3 _+ T! p. b$ w( Z, c
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 ?  a3 p: J# o% P# W0 V" @0 A4 K
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
7 q6 Z" Y& R" {# n+ A3 nwww2.tvboxnow.com係呀, 我以前用s3試過燒左
' ]+ i+ j& a& }. l8 R; t金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱2 _% C1 D% C+ h4 i# u$ i5 F
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
公仔箱論壇% R5 d; w) S. ~: l( |+ a& f
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
. i- J$ L, n# H; E- g% r
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indexTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& a" f  A, P( M
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
8 I7 Q9 V6 L# i* w$ J% Qthx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget