返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 0 \1 |0 n7 w5 g' @# A" D
: ~6 D9 {  O6 V. G
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
! l2 @% j9 U" j$ e# \' f8 U$ c6 o2 r大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
- w- t  d/ Z8 U7 L; J1 O公仔箱論壇www2.tvboxnow.com# x. y0 z1 ^" v. w# X7 y: n
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
! y- J  ]# l8 T6 b2 r) _9 C- [% `www2.tvboxnow.com
+ n2 T. J% o/ w公仔箱論壇網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,公仔箱論壇0 W7 h1 h" `7 l, j* ]- f
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ h" F4 b0 }, V7 x' i
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。+ I! q, V/ V( b8 Y. z+ ?3 j
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
tvb now,tvbnow,bttvb9 U! }' W3 u" G; X" \5 t

0 \/ p/ R' d1 W3 I0 ~: T7 `www2.tvboxnow.com係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
" Z" Z7 x0 W+ v" M+ v" D1 i6 ]5 a大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
公仔箱論壇& V$ b( x7 S4 i9 u, G+ \9 X/ E
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
) p1 ]5 X+ n0 S: ^9 M6 y: rwww2.tvboxnow.com
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。公仔箱論壇! S; P' n. ^5 i& T5 c/ f
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
8 m7 `- C, y5 P( b$ S  V" C- t

5 M; \. u5 L3 z4 rwww2.tvboxnow.com今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。+ h8 @, H+ T* x; b1 I% }5 }* q* J- Z  d
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊公仔箱論壇; N$ c9 |4 q0 n9 T
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
3 ?9 Z1 P' R% e; d" A! ]0 Q 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
% [4 g5 g: |7 y' {& q公仔箱論壇第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。3 i/ u  i! i  ?' U6 c

5 o" M  N& t' f$ [tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
www2.tvboxnow.com6 }5 [9 N4 h2 I
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
! j9 l% d9 G4 j$ {, |3 _[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
  |/ R# o' f" |3 _$ Y$ c唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,www2.tvboxnow.com  |; d5 h5 \1 T  R$ o0 g
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,www2.tvboxnow.com1 S( s+ ~5 k* N3 q+ q7 |; k
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
# O! G% {) ?- I  l. ywww2.tvboxnow.com沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
, H/ a# K4 G/ H& k! i3 ttvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb$ R. _( `! r. _/ x
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
9 ~. M9 t3 k% Ptvb now,tvbnow,bttvb由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
: e0 C5 V* c# j" X* m5 }www2.tvboxnow.com呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
) _& p# |! [5 `; n: P. Btvb now,tvbnow,bttvb犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
* u7 Z0 o7 M; F, i8 P1 b4 O+ f
9 E2 ~  _/ m$ r; i; k( uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
- E4 o6 V5 j9 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
7 ^7 p. L7 M  W+ z' L0 v& R  S% r4 T
佘詩曼公仔箱論壇1 O! J6 Y6 P; ~+ m% d! t
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
/ u% t; F4 E4 E$ k: F# c6 r公仔箱論壇www2.tvboxnow.com7 y' j9 ?3 c6 y0 q
真係邊度似呀?....
7 j( B9 t; w0 i8 I3 D. V0 q公仔箱論壇原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,公仔箱論壇, ]0 h; j, L# H8 `0 E
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
% R$ D4 D8 a5 ?) O+ e3 T9 e公仔箱論壇歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
' I' O4 x. x# R/ k$ [, x是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
: H, w7 y2 h7 X: a1 M! lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
5 l2 g, E8 ~( ]6 J2 n8 d1 m( D8 T+ W0 ?
好!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! }8 n$ x+ c$ o4 H5 w) U
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
/ q. O: ]) Y$ |) m% c) x2927296
( g$ z; D" U2 F7 C4 gleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
# [* t5 f5 P/ O' C9 b/ x
# Q+ \, s: e6 {, `8 w; A話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。公仔箱論壇( m0 {/ F1 m+ ]. j6 g
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?- ~# K. O4 G% B7 l0 T% j) M2 E
% j/ T0 Y8 F; h  L$ A' s今日睇 ...
+ I& z2 H# X0 v. U' M1 t( H5 J! G  k, Dwww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
$ v) W/ @/ {) G6 G8 W  O( B+ NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# w, q# K, }+ ~8 _& @- j/ C" }
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。www2.tvboxnow.com6 h! H4 I5 n7 G: Y1 i2 b
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?, i6 r; d, X# g! o& z2 _
. v" a! A8 P1 S; e, n今日睇 ...5 W' J  h. D, V8 e0 e# }8 }
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
% e5 `; @% Y' A) M- y! h2 n公仔箱論壇唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 0 `* |, \- z2 I( a3 M

* K* f! h; H3 s% T  d0 k! p0 W
公仔箱論壇7 E8 s; {3 a3 h' u  U, B' }

- E# z% u8 V! T' a3 S% t: K# d9 x( Gtvb now,tvbnow,bttvb即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇tvb now,tvbnow,bttvb) \9 m$ V2 o5 L+ K
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 R* x" v5 |5 x6 P- P; B- x; b4 X
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。www2.tvboxnow.com3 A$ K4 i1 R1 [
* T) d* `: t5 m+ T: z6 C/ O' nwww2.tvboxnow.com用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
& X7 n! o( Z/ [8 T[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,www2.tvboxnow.com% Y& R% A. c6 P% t& V! Y' T
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
+ i  D: q8 e/ }( }公仔箱論壇戲中如果林峯都 ...www2.tvboxnow.com' |. i5 p) [. \! V1 m1 O
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
$ w3 C- c, l. B% j, H9 Owww2.tvboxnow.com阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing