返回列表 回復 發帖

7 @- Y8 F' M* s4 x% Pwww2.tvboxnow.com
tvb now,tvbnow,bttvb' |! C  ~; o. @( i5 L8 b

. r( _! G7 ?7 H% \! h5 `4 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩! 是懷念帶學生去黃金地庫找書? 呵呵,我的回顧只是以前自己去買電腦零件砌機而已,睇書我好容易眼訓,可以的話都係搵識呢方面的朋友示範會好一點,從人地做法學習會比我看書容易,除漫畫外任何書籍我不能保持睇 ...
/ F8 o; X9 C6 _8 L! |www2.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-9-18 11:51 PM
9 i4 m, R* n# T  _www2.tvboxnow.com哈哈,當年黃金嘅歲月其實仲有「參觀」老番軟件及VCD檔。7 \' E6 H  P: I3 R
話唔定可以見到釘姐睇檔........
" ?- k! g8 c8 b) V  S6 x1 V! ctvb now,tvbnow,bttvb「釘姐的背影」好似書名。www2.tvboxnow.com# q# t, x4 S) f! C* |7 B
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
0 \6 J  P7 C# z# dwww2.tvboxnow.com哈哈,幾幽默幾好笑吖........請收獎www2.tvboxnow.com- i$ t8 ?3 i& _; W, d
leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:05 PM
tvb now,tvbnow,bttvb9 @7 y/ y/ d& U" T. d, a
多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦
9 u2 h% R; R9 K- n
個畫面幾搞嘢........哈哈,等收獎
. O! y/ u4 E0 o# u- btvb now,tvbnow,bttvb2940553
  a; E% s2 e! L; P( jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:09 PM
0 w* P! E4 l4 S' vtvb now,tvbnow,bttvb1 y5 b0 d: I2 }0 o/ }+ m' S
多謝lam lam & Vandas 姐
補充茅山聖物紅肚兜
: G# N, l- x, v, d& B, Ttvb now,tvbnow,bttvb2940554
( i, ?2 T$ L3 E4 j' @5 mtvb now,tvbnow,bttvb29405572940558
6 [6 |3 l' a$ R+ ^" owww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-18 01:16 PM
www2.tvboxnow.com# `( r$ s6 F$ e: s

/ D6 d, g/ F5 f( ]- ~7 t等我都買件紅肚兜著下先
公仔箱論壇+ i1 j' x% X* f3 }
多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦tvb now,tvbnow,bttvb" p/ e  c( |( ~7 d8 E
mnb1123 發表於 2014-9-19 12:29 PM
% B; N1 E9 \# \! h公仔箱論壇係呀,因為小弟睇得《怪談》多,入晒腦囉。
! X9 v1 ]7 {9 T$ wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇& w. \* J; }! B+ u
等我都買件紅肚兜著下先
7 w4 X! T8 ?4 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-20 01:48 AM
2 t: e* _3 t# S* y( S4 M8 Atvb now,tvbnow,bttvb可唔可以著埋上身(著喺外衣之上),影埋相分享吓呢?www2.tvboxnow.com# p  I% k, W! ^+ d- w2 r
哈哈,講笑啫 唔好嬲

0 a$ k. x8 c7 q; dwww2.tvboxnow.com
- I/ V0 Q9 N9 `. P8 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
其實唔係咁明乜野叫借庫..
3 v# E  x! E' X' r) {/ ?公仔箱論壇$ b- k- X3 b' l" G) ]- w3 }- z- E
其實唔係咁明乜野叫借庫..TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" ^9 }5 W% H2 Y' d/ V# n
大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
3 m2 n5 |  Q  Q* M, F' eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。维基百科
1 L& _+ i! A2 xtvb now,tvbnow,bttvb觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留給到訪參拜的善信。此民間傳說成為約定俗成,化為善信按是日到觀音廟酬神、借庫,年底還神等之宗教活動。公仔箱論壇0 o+ j) e# H' z0 Q0 J. S: x0 E

8 K, x+ n# C- a! HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。簡單來說,D人希望觀音能夠幫助有飯吃有錢用

評分次數

• timmaxsing

29434267 x* j( {+ w/ k" @6 s
2943427TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# R! ~) N! E* W
聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。) {) F2 v9 _( p: y. S
leekwoklam 發表於 2014-9-22 02:46 PM
0 G3 ]! d! d/ @( v6 g( ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
歡喜哥借庫??www2.tvboxnow.com$ _/ ^: A* k8 C0 R  e
啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來
8 j5 p# n: G6 w: {: `! dwww2.tvboxnow.com我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
5 j" N8 M9 }  J! O) K# l- F2 L' rtvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ }) Y) H- E8 Y% s4 Z: {0 L5 o. ?% t
應該都係求其揾D嘢代替,真正牛歡喜唔止咁細,特別係大水牛 又或者係牛BB可能會咁細
歡喜哥借庫??, o) j$ n2 h. h/ O) T& B$ L
啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來
* L8 d. x" Y: {& PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2014-9-23 04:15 AM
/ l0 Y5 W1 l& M  C: `% utvb now,tvbnow,bttvb皆因我無聊吖嘛J神版主
3 G  F4 {$ y( W! t3 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
; z2 F6 n% i5 \1 ePedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
" W) g* j2 A9 S# J8 v% O
這個當然囉,我誌求其攞條豬大腸代替就算。
1 p8 x( y5 r+ H$ C8 Ewww2.tvboxnow.com
) G% {) F( p9 Y4 n* YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
其實唔係咁明乜野叫借庫..
. I. M% S( N( ~2 Q大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 b2 \' u' ]# h; ?7 x
細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?公仔箱論壇) E5 d2 W. B1 S* E' j  d' w! q

M: S0 y4 G% j- pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( z; R# o& O1 j( _: E! j
我再補充少少吖。
4 E7 h- l0 z3 ?% F5 @7 }0 \8 s  VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000,就寓意菩薩會在來年賜與你有机會揾到1000000,如果真係事成嘅話就要喺嗰年多作功德善事,並於年尾還神還願,答謝神恩。
公仔箱論壇7 D8 M& Q9 N/ I. i% T8 N. }3 f
2 `( `7 t) L/ k7 h# V  D
每年正月二十六為
借庫日。  O1 E$ a7 o$ w6 U! A2 K7 A
唔明再出聲啦。