返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 公仔箱論壇( ~$ @! O& V, A+ E

4 x4 Y5 x5 ]" F. b4 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...www2.tvboxnow.com8 V% j& E- a- }  V- _' G3 O3 J' W
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
www2.tvboxnow.com: a9 r, y! Q$ O1 Y$ I+ N

3 z) \' W2 @' C: ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。www2.tvboxnow.com, f# c, @  ~- }/ ?. e' O3 e
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 P) B. L7 T9 b1 J# o, Q
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,! u9 B2 S* Z# ^4 J: J3 I7 \  K
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,8 J1 n" [( ^( ^" F: j
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。! S& G8 j+ \  ]  E3 T  i
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
$ a4 {; ~* W- _5 p+ S3 s% y
9 @# N$ B+ K$ q$ v: cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
- m2 p3 _  q+ p' p" [大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 U2 ^$ J; }2 E. q& e/ i" w
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
" e" B2 R+ }; x" [& Q6 c- U
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
3 ~! d4 @# ?, |* W9 X7 D4 [你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

, P1 x( P7 n7 T公仔箱論壇; B3 H5 f  t/ s; V- O. K( S
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。www2.tvboxnow.com4 ?6 U, J5 h! J. S2 p
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊% x$ d/ {! [$ M4 c  J
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
+ i$ V0 l- z/ D" f1 N8 Z' a: L公仔箱論壇 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
www2.tvboxnow.com+ `: M) C$ |# c
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
3 Q  }! T3 }. E2 Q' ^. z4 U4 Awww2.tvboxnow.com 4 ]' K4 w3 s, D% b/ k
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) G+ G6 ]. e* t* b3 E
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
7 {0 E. l) \7 u& F[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
5 ]/ \0 m( O0 {& x* Gtvb now,tvbnow,bttvb唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,+ i: L) w$ L% [1 J! y6 H
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
' i: D7 O4 y" c  |  V5 y9 ]www2.tvboxnow.com手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
# w  [8 T6 G( g$ j! jtvb now,tvbnow,bttvb沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
" h4 W1 `1 t: Y1 {3 b% J; e' u! c  N
; U* ~. B# r& y) n' }! ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?www2.tvboxnow.com5 H; p6 m" W: `7 H4 S2 H
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
  K2 o2 V+ Y8 x# @呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
5 }3 w4 \+ x4 P" N3 xwww2.tvboxnow.com犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
5 G* O7 P9 b% Z3 itvb now,tvbnow,bttvb
# |. D' ?6 ^* G明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
- ~6 F: A6 w# ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 3 G7 `- z7 l8 L+ U' v0 ~9 H. j

; q5 R) N+ a% W" oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佘詩曼
+ ~- t( _3 j. Y  n, j6 w, Z5 Q出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
' [1 K# p( A3 c/ D0 F- D# s+ cwww2.tvboxnow.com公仔箱論壇* i9 I# x" A# h" \6 h
真係邊度似呀?....
" R4 e5 R% F. J  {- I  Z+ V8 T原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
+ u: ^3 ]; x4 I- T5 O. T: A( dwww2.tvboxnow.com拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。www2.tvboxnow.com/ ?. O: ^+ E7 f' M0 W" s. Q
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
" D% s0 u8 A' R) n是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
, ~' n1 g+ ?1 ?6 W5 R( Gwww2.tvboxnow.com多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* X  z: K4 h6 g9 T# \! }8 b
www2.tvboxnow.com: n9 z. [& h% A" q
好!
0 j, U* O% U( j; ^0 c5 j+ b
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。公仔箱論壇; g' }) F2 ^9 ?" p8 n: {
2927296TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* L3 {) Q' R  m
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
公仔箱論壇# @; x( X# q6 I3 ]$ k

5 @2 ~, _3 `7 ^% c* U' m+ T7 fwww2.tvboxnow.com話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* E$ c' ?: F( Y$ q, {0 M# F
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
( j8 j1 |/ A% K/ p* f' Z; M8 Swww2.tvboxnow.com29273063 G! {- Z- [* y1 H: p
今日睇 ...( ~! L5 p! V. z" I. p
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
公仔箱論壇( h' I6 r4 k1 p( M% {% ?, }

! V& h) N& F2 K% F5 Hwww2.tvboxnow.com即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。www2.tvboxnow.com: n- L5 Z# e8 D) a
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?- H+ o& e  h( i6 |" t
  S5 U0 G* i3 j1 @3 q$ f* Ktvb now,tvbnow,bttvb今日睇 ...www2.tvboxnow.com$ ~) U0 t, J" F/ m' j
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
; L6 @7 X2 W0 G0 l& TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
+ t  b$ {2 K! E9 D  M) Rtvb now,tvbnow,bttvb
- R8 `1 l8 y' L  q2 Kwww2.tvboxnow.com
9 U( O! |6 W1 Q  [: m5 ]
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: c: |2 U* R' l* r0 S5 w  w1 j
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇tvb now,tvbnow,bttvb, r% {! H" e' n& M
大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
2 s" t* ~4 L/ x( q, b
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。tvb now,tvbnow,bttvb( h6 S4 \+ {/ t6 _. ?6 d
1 R+ S8 W2 A. G% |- @  Cwww2.tvboxnow.com用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
+ k) N8 D# F5 ^4 W% N[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
8 I$ R% B4 l9 N% N6 M5 P唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 z  x- c" ~# P4 b! q8 ^" [5 D" X
戲中如果林峯都 ...公仔箱論壇, s3 Q. L* P$ y% R
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
$ o/ `4 u% J  x, j# X
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing