返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
7 ]+ R% g5 f1 U+ l; U% Z8 c. Hwww2.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
( c/ V; L  _; _$ S4 ~係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
7 t, N' r8 H1 ~# k. Jhjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
, f7 G. i1 f& Z
我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
, }) t/ l  _& }公仔箱論壇
# n( t; Z: G$ ^5 ?9 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# d$ l4 B1 P0 Z- n$ c. P
, X  G' T6 B; T) k% h公仔箱論壇同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- l. J& V, x/ l
大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
2 p0 R3 Z* _2 a' m; d5 e* ]係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。  Q4 r8 Q2 Z1 |0 M4 q9 X
唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......
( b) l% @3 C" N" }: k* A1 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。
9 m! C$ Y# U* O0 b6 T6 ]  Kwww2.tvboxnow.com
2 p: @$ d- T% v3 \9 f3 Q$ z- u公仔箱論壇比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 02:20 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" m7 i+ t+ X+ T
% Q4 U3 S$ {1 {- `
「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。
" r, t/ |1 v* Q+ X/ ztvb now,tvbnow,bttvb「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。

; r/ O) Q" A& R  t( uwww2.tvboxnow.com
! `* M5 m# n# Y
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
7 T. D, u) A8 _1 M; [' \" N( [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb& m  i* `( f4 p; I, l
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀! ) M/ P6 V  g5 G! s# v
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
5 C* L. B+ _- o* m7 Z. x公仔箱論壇, E0 N# s* P' T; y( w; ]
吳嘉熙呀?等我研究吓先..........
. r3 [# {: G; Cwww2.tvboxnow.com哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?
9 M0 u# A. [' F6 htvb now,tvbnow,bttvb
# M5 S7 g5 s9 Y  |
3 R, @) o8 c& G) M% ~4 y劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。公仔箱論壇8 x# w5 b6 G; o3 E( u' D9 f
而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......
' Z# T4 o! n) R9 c* ~  d, u$ x" |: Dwww2.tvboxnow.com根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。

3 `% i+ o0 u8 p( r7 V% G細佬好嘢 tvb now,tvbnow,bttvb; l0 ^/ h0 x9 H0 H8 }  d
香香瘦咗好多公仔箱論壇- L  f+ P+ r! k2 d+ @9 u$ K
chy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
  n8 z1 {% G. Y# D: l) v" z, @$ Z
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
6 l! W- u0 y9 J' A9 A/ e/ P
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
6 x9 n  K, ?/ c! UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
/ H0 R/ x3 M6 r1 m2 D3 |公仔箱論壇有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~
! k. j$ N; K& H6 J- u7 g) E. tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇+ P% h. R! H# f! Z1 }
另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~tvb now,tvbnow,bttvb" I+ J; U3 f! h1 r

5 i# p4 U7 c2 x! n! T& H另 ...
* o+ p: g/ }7 k+ {# _tvb now,tvbnow,bttvbmolaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 [5 U1 b9 B# p- x5 a
啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。: ]1 G0 j4 u6 E: `- ?" ]' A2 X

. I6 g3 }: Z9 {8 ]& B4 O( G. s
1# leekwoklam
) K( F- U: F/ @3 O; L7 Othank you very much,

評分次數