返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
0 e# f8 Y# ?1 Z1 X) \4 Omnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
! A2 N) R9 p: \9 D1 r公仔箱論壇係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
3 w2 a0 M6 @0 V/ Q; F4 N8 A公仔箱論壇hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
- Z% }7 R. y6 k( z( y* Y( M我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 12:58 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 {$ Y' i! i) y% B" Y# G; T
www2.tvboxnow.com; T  f! y, s+ i& {
8 [) ~" D* t7 ?1 Q0 r% [$ UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb( F! K9 m! w8 _: N
同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集公仔箱論壇1 F# Y3 e- d0 j
大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
2 k6 E( {1 ^' l% G6 q) Swww2.tvboxnow.com係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。
- z, A& N9 C# l& d, L- m1 L唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......8 s: [/ T3 j, n! H9 B
不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。6 [; E( U: D+ h$ q$ v0 J( g# w

- m/ @, x8 K' e$ G8 ~/ d3 [比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

# U  F' |7 G, N8 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 O' k2 v$ v# _% |5 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。
2 @5 J) s2 ~- V' \6 T% ~6 F公仔箱論壇「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。

- Z" g( Z4 _4 D  Z5 jtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇: u( r0 T- y8 H% z# F
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-25 11:15 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) r) K6 ?8 S0 O; |; `
www2.tvboxnow.com8 J+ E7 X8 p# w
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀! www2.tvboxnow.com! L) j; h! ^; O3 S+ x, }* s
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
' O! T6 u* f, p: P$ W' W; \
5 t9 t6 F- W# q9 `' [# Q2 |7 ^
吳嘉熙呀?等我研究吓先..........
$ i3 Q1 C$ j0 I哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?公仔箱論壇/ b+ k+ t4 o$ {5 s: n

3 a: \% C: k) {3 h, M, c% s" fwww2.tvboxnow.com
% x, [) o# [, J% C' r* atvb now,tvbnow,bttvb劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。
9 P' @3 g5 }$ c( s3 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 K& M2 Z& T" J6 l, e- r7 h" Q( K
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。
! F6 Y, g7 i$ E2 [: o5 Z
細佬好嘢
) @, ]8 J/ F/ i
香香瘦咗好多
; Y* Q3 H8 @# {5 o; dchy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
www2.tvboxnow.com8 I6 n: ~2 {* q: j+ I, i6 I+ V8 V; W
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
* k2 j9 O8 y3 D) x& v( z  X5 c8 gtvb now,tvbnow,bttvb香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
6 r9 v% K) I/ G! gwww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
' {, ^. Q4 m; T1 g4 E! awww2.tvboxnow.com有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~
9 k/ v. r4 R2 j5 G: W2 ~tvb now,tvbnow,bttvb
; C. z: L1 k' d  a4 fwww2.tvboxnow.com另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~tvb now,tvbnow,bttvb1 F  y5 W1 H3 |. D, v9 v  ^
公仔箱論壇- y# G; h' N2 t' G/ e4 ]
另 ...
7 F" m* q4 ^/ a" Ywww2.tvboxnow.commolaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
' Y7 I! \$ h8 w0 P
啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。
/ |/ k5 }: T' I/ u' ?5 a* [www2.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! w+ I) y" \* K+ y+ h6 v
1# leekwoklam tvb now,tvbnow,bttvb% [. {/ `- B: C2 v1 _
thank you very much,

評分次數