返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

3 E) O/ J& {! q
7 E' g6 L# A# i, A! q9 R1 G# i9 _
: S. F' t9 t* c2 }: P3 o
" W- c6 g6 s$ t公仔箱論壇貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。
- D' i. p! Q3 I6 B, Q# ?63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。
' F' ^7 E+ t6 g7 Y+ V- a; T公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, l/ ?. k: z' f8 o
網民立碑公仔箱論壇1 c, J  [0 ~+ F* h( u/ ?  X
公仔箱論壇8 ~+ b' R' l- y1 P% ~
噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」 tvb now,tvbnow,bttvb& Z& g# ?9 K; b* w  D, P. g+ X2 E# [
公仔箱論壇2 [9 Q( {7 H" I) G  x; X) q

6 L# u+ ], h* m+ B4 P! S- T. otvb now,tvbnow,bttvb
6 e$ Z, {3 }: d! zwww2.tvboxnow.com【羅樂林連環死亡實錄】
4 t' Z4 a: `' t( Z' m" a; X, Ctvb now,tvbnow,bttvb《病死》
: i2 R9 C2 r! r3 J& G5 X- p. U6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片
! G3 ]0 x4 W7 C# @6 A( s! utvb now,tvbnow,bttvb角色:朱元璋公仔箱論壇2 ~7 j% a% v) m; _
+ v9 t( }( z# c8 ~; `/ ]

+ h( ?2 R% F; y# X% t《遭打死》
# G$ ~) @7 D7 m) D6 r. d* A% P( Y6/4  21:30《女拳》 電視圖片
- I7 I; ]* I% Q公仔箱論壇角色:莫平TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' B7 [5 A4 B+ Z* ?4 b1 h) N8 E

3 I6 P6 B2 |( qtvb now,tvbnow,bttvb& t$ t' u6 @; O3 W8 a* @8 P& W8 M
《失救而死》
: C$ h9 J, T0 T; q+ C+ ~9 w公仔箱論壇7/4  00:15《七號差館》 電視圖片TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 Q% s  o- j4 U8 w4 ^; a
角色:孫全
$ m$ m  G: `* a# c7 _% Ywww2.tvboxnow.com公仔箱論壇2 r) W8 e9 v$ F  V7 x

9 w: A7 x% [* E7 l) _tvb now,tvbnow,bttvb《嘔血死》9 a9 ]+ `9 K" _0 H4 g
7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片
* `" U( x& M& B7 stvb now,tvbnow,bttvb角色:無相子
  r3 ?7 Z) j  }- r* owww2.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb, N1 n! n; w0 X# |, h( q( a9 m
" _# Y. n! s$ g' \+ Y
《病死》3 a, S. u7 m9 E. t; ^2 ]7 n
7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片www2.tvboxnow.com! q" @2 ~, b+ R
角色:金華$ ~/ X' O. e, x; f% c) R
, a) u9 ^7 L3 {

$ g9 U' R% L9 Q3 i5 n2 z% Qwww2.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! t) z3 c: S* G- o+ b
TBB都搵返佢做專訪
' y8 P, K8 N, Q' o( `, OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘
4 A8 M9 z6 D8 [tvb now,tvbnow,bttvbHIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fastwww2.tvboxnow.com  @3 N" ]% q9 \  c/ W
Anonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名? ! |% ^/ W/ C' g2 X# s& |
HIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
tvb now,tvbnow,bttvb" H8 X7 a, x  X3 J% {. X
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 A$ O4 D* U. h3 N+ z

! |# S" i* l7 ]3 F* R) u$ E
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
* ^6 F5 I7 @- cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! S! O1 H7 t( ?+ e- aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  A7 i. {3 C# E: c
**** 本內容被作者隱藏 ****
: g9 E; v. E3 ?. sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Anonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋 www2.tvboxnow.com# D, _, ?& s: g% |
HIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 ]7 P7 j9 q" M" K
先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇
/ J7 U, G" d; @' B5 {8 B" Pwww2.tvboxnow.com先捧紅平叔TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* U; i9 L* y* Z' C
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.
; c* b6 V+ {- j) ]tvb now,tvbnow,bttvbI like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~