返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
8 L. o  G# f' btvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
tvb now,tvbnow,bttvb0 r# _1 H' e7 O& f

; m( S1 C5 n( B" o, F9 `$ ~1 [公仔箱論壇呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)tvb now,tvbnow,bttvb; Z4 O& I& f/ w, E
公仔箱論壇% p7 M1 D  S$ w( `. P7 n" ]( i0 w
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
1 z* y6 Y& M% D+ `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
* ^7 \* I7 }0 P. V2 {
5 z' s+ n/ c4 M; q/ k1 g& VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( b' ^7 g) G& o7 q  W# l
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, j2 s. j' s9 k# k$ B
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)tvb now,tvbnow,bttvb) W' ^6 g& \0 U  f/ ~; Y! [

; U9 t; V2 ]* U" p: j3 z- A公仔箱論壇今晚恰巧8點幾 ...
2 c% u  F/ H7 s. V+ ~4 r- ?3 H公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
tvb now,tvbnow,bttvb  H! U7 \9 e* p5 H5 g

9 Z/ V1 |, R5 P0 Q( a$ U& s  rtvb now,tvbnow,bttvb睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
. d) [0 G$ w4 B7 j, c
. R" i3 a% u1 b
mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。$ |. J* e2 M# B- k0 G4 f
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
0 K' J2 E0 m( }' [: _www2.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
2 _, m8 t3 [: I& z公仔箱論壇www2.tvboxnow.com2 `# r& B2 b3 o2 a9 ^) p4 A
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
公仔箱論壇% y6 d9 w. U! K  A) h
tvb now,tvbnow,bttvb0 o1 b  V% r4 f5 `- g) A
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...
! m& w4 ^8 S* c. q4 }www2.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
* Y4 R) G" D4 B! W4 }* @2 d2 M公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb6 {4 Z8 V, }" q; j) w3 q
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......tvb now,tvbnow,bttvb/ i$ o* k7 q1 t; ?4 g- d
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
: X1 w* v  r( ^" v9 k" d

+ ~2 @# {9 ^( _; t1 d: J& Dtvb now,tvbnow,bttvb呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)tvb now,tvbnow,bttvb, X4 C* x4 V& _! Q$ y- {# {

. K+ r+ }: H! A: r6 g6 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今晚恰巧8點幾 ...
  f0 C' R. q/ l  S! t% o4 `1 Jtycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
1 j( Q" v6 W% w7 f+ stvb now,tvbnow,bttvb
# x$ I% L/ y$ \7 A  `3 ?' j4 o& }& t% w
, x' G. {" D" V# C9 E公仔箱論壇係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! k, ~6 m1 T. K2 b/ M
同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ tvb now,tvbnow,bttvb! w0 ^" c2 B0 Q% t( d  W
第二集就慢慢開始可以適應啦~
4 D+ {: I) J7 S. fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。期待今晚呢一集~ www2.tvboxnow.com" k$ O# Y3 j# d$ v. F% o
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
' \: G5 Y# {# \tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 E% O! m+ D4 n* J+ l: s( a$ x( u
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 o# m" D3 c% v

' v) W2 O" L( M/ a. nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! ' D& {, }9 S) _) _, ~
% E+ }4 V6 S2 K8 x7 a9 x$ K
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
8 }, w# B9 F/ L公仔箱論壇 公仔箱論壇" g1 B0 @  z. l* K2 w
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!www2.tvboxnow.com5 ]3 R& E  j; u5 A' f

7 S: O, C) R4 b* Qwww2.tvboxnow.com雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...
! {1 M4 [$ w% P3 b; stycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
3 B- G6 M  L1 x+ [; t; G
8 [, Y$ j  S* B8 cwww2.tvboxnow.com係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......www2.tvboxnow.com* J! T4 Y  m9 _+ v0 h9 V1 ^' L

! m$ [  k( _4 ~) T9 i; [! xtvb now,tvbnow,bttvb我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,公仔箱論壇- q, G' ~+ n) m# X( B# r
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,www2.tvboxnow.com6 |2 ^. I/ A0 c/ f" z
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
+ N2 h* x- n  e  P6 Ahello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
公仔箱論壇  ?- c" M  _$ t* W
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
: i: H  d8 a5 r4 @( S, ]$ ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 i* V% d. Y% c, U
% ~- {5 c3 }+ `' f2 rwww2.tvboxnow.com佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!www2.tvboxnow.com5 D, x5 v: O3 {% o  [
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ K# C! t9 J8 g
對!tvb now,tvbnow,bttvb# U6 q# O  k) H7 Q& R" h4 t7 ~  `( s* _
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。5 Q7 ]& p: k- _% ]/ l
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
) Q+ b9 u4 |# P1 A* H* L7 r2 Q2 A# D
除左關禮傑做得好好之外,
) w% {7 Y0 R9 W+ w9 m公仔箱論壇其實我覺得嘉琪今次都做得幾好tvb now,tvbnow,bttvb' h7 P5 R4 F" L$ y
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) y9 u4 Q) a4 c
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。www2.tvboxnow.com3 f, l- v  B4 S6 C0 s

4 h$ C0 b( F# P$ Ntvb now,tvbnow,bttvb呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。. ?- U+ S: d( D5 J
www2.tvboxnow.com2 o# n5 u  U7 E1 K; T2 T5 D+ W: K

* a; V$ p- }: I+ S8 G# j. tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! C& a! ~( y+ zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 D! t# h  w- U' ]  ?$ Itvb now,tvbnow,bttvb
: u1 }+ m) K; a' }  B. m
# [! [+ j* ^; m8 O" b- i5 O! U5 `8 Y9 j嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
! Y6 Q4 l$ M9 a" ^1 Q$ O1 n www2.tvboxnow.com1 q9 z; b% U* Q5 U& [# H
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。公仔箱論壇$ G1 D& P, e& {, }7 `+ C
, n. r8 G- ^0 z* m: k" { 公仔箱論壇3 o' f: K  y- C9 ?1 P) V
# S2 X+ q  w& }$ ~, M
...www2.tvboxnow.com- a; _7 G4 B4 q$ R
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
* A# V( T8 s: o2 x0 ~6 x+ }公仔箱論壇都係講事實o者~~公仔箱論壇& k0 V5 R- k2 r
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
7 q" _% H2 e/ o# }' U2 Z& Utvb now,tvbnow,bttvb3 m" O5 K" L* z
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
5 S# u! ^" O- [" I& n& W* r9 D' @]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數