返回列表 回復 發帖
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
- B1 @) G8 b, k% j6 _- X/ {大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
  p* e/ ]! J0 O8 G' gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www2.tvboxnow.com; |6 f" N( a& ~: y
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
" P8 |/ v* {2 E# }3 Q' {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。

1 I+ m) I1 ~) k, Y5 J$ U1 j 3 J6 f$ Y) y( ~: v" o/ i% j
大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。. \/ Q. Y- o2 S. Q! R
大佬,你好醒呀。
( }( I" ~* q7 P7 I( `公仔箱論壇大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D# E" A$ @3 ^9 f9 a8 q" V  ^: M
mnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
- o5 a6 w; Q- O  P3 J$ ~' x
tvb now,tvbnow,bttvb' G* b; B  C( H1 |$ I! y9 U; |
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
) p9 A; N2 g( H# V5 I) a* dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
tvb now,tvbnow,bttvb2 Q* p3 n, \# \: Q+ i/ n6 M' G
tvb now,tvbnow,bttvb+ A% L: L' R- b; F  d. [5 t
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但TVB俾我既感覺係持住一台獨大, 有慣性收視, 高層出來講野和宣傳都好大氣燄, 作為觀眾既我真係唔鍾意囉! tvb now,tvbnow,bttvb! W) w9 S$ x1 q3 n  B. L

! W; K7 q/ F2 d! B7 pwww2.tvboxnow.com呢套劇, 暫時我最期待係黃金貴和皎妃呢條線, 期待關禮傑的精彩演出, 傅嘉莉能與關禮傑拍擋係一次很好的演出經驗
" h! |, `6 [# `& h0 d# I4 X

% e; n  `# l, K* {! C8 |. R公仔箱論壇我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% y( B. b6 y) v2 O& j
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...
% t. [9 h. F) ?) \$ k- Fleekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
7 x$ C/ p/ _$ L4 N" |) JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 f2 c6 e& o/ p' e: ]6 ^公仔箱論壇我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
$ W- [1 I8 h. etvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" m( y/ l3 G7 U8 A9 R( |' L
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
# U0 i' M' Z) T: `3 H8 h大文細佬 發表於 2014-4-21 12:02 PM
tvb now,tvbnow,bttvb' `1 ?1 r) H) \9 U* y+ n* r' J
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
hello12324, 你好利害, 首首歌都知道, 謝謝你~tvb now,tvbnow,bttvb6 ~" N& i/ r- [" ]2 o" I2 y$ e* B: U
ICE17 發表於 2014-4-19 09:05 PM
其實維基百科都有~~
: p+ i2 n6 i, E, S( |
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
; B, w; W) }( ~* V0 s, {tvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 Q2 k/ o2 T% b! v
! P) s- m  q+ S  q9 Tmnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
' S/ B  Z* Q; `" owww2.tvboxnow.com
* _3 x# z' v) k7 A我都係呀... .... 唔知點解???
! m7 ]* M8 t4 }( P9 ?- I& b4 U6 s! wwww2.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb+ z1 A2 ^" x$ v' x. x3 S
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...
0 r1 E. k5 j. M. ~' K( otycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
www2.tvboxnow.com+ \  @8 a& x; ^6 j

9 G7 ^3 u& h  v$ \6 ~; x; f公仔箱論壇咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
$ y; ]# [: x4 R& l1 N公仔箱論壇hello12324 發表於 2014-4-22 12:43 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) K6 ?& N9 c; q3 K! H) @) q
可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態
9 {) }" I+ j$ D; W* HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態 ...( \) U% _6 a" x# W5 b. @8 ]" Q
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:25 AM
, K) Q8 N1 Q9 \. q, v8 b, {* q4 K
' F8 y1 i* m; y; M/ T
唔通我都冷血??? 唔係呀.. 係因為佢個樣好好笑呀.... 我尋日揾番佢嗰套回到三國睇.. 佢居然可能演得咁c文架喎
大家觉唔觉得皎妃有的似莫文蔚?
多谢分享!

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-24 11:29 PM 編輯 公仔箱論壇. U0 W: O4 q1 X' v& c
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 e; M- k; R; o* R% T$ e; C
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!tvb now,tvbnow,bttvb: D/ }  y6 j2 J2 c% i* |, l; P
大文細佬 發表於 2014-4-23 01:10 AM
: b  g, [6 H9 S4 s# itvb now,tvbnow,bttvb
8 h& J( E7 f+ i- Etvb now,tvbnow,bttvb由於男女主角條主線劇情太夾硬來, 完全唔會因為男女主角終於一齊而感動, 完全無興趣睇主線發展
5 j8 E9 f3 k" q8 ~公仔箱論壇  4 I( [- [" X! `8 M
已經不只一次提到, 黃金貴 & 皎妃呢條支線最精彩, 亦因為有呢條支線我先會睇, 由冤家發展至建立「父女」之情, 發展得很自然之餘, 關禮傑和傅嘉莉的演出亦很好 tvb now,tvbnow,bttvb& C7 K9 ?& B7 _! ]. |4 i

! M1 u6 c% W! B7 C8 ]! U$ S2 q4 itvb now,tvbnow,bttvb在球場, 黃金貴提到為妻子儲錢, 等待妻子, 而又不知妻子在何處, 關禮傑的表情、語氣完全表達出果種內疚和失落 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' q( Z; j) w4 B7 I. a, k* M

0 G! T! z' z/ O* Q' lwww2.tvboxnow.com皎妃決定要回鄉, 黃金貴請佢食一餐, 叫佢阿女、衰女包, 叫得好自然, 我睇到會心微笑! 公仔箱論壇  `, I0 B6 R+ q% i( `  Y8 l

) W1 R" q: o! _5 o% M$ Ewww2.tvboxnow.com黃金貴為皎妃送行, 兩個人做到不捨之情又唔突兀; 另外, 黃金貴發現留給妻子的錢被提走了(表示妻子原諒左佢), 關禮傑激動喜悅的表情做得淋漓盡致 (呢段無對白, 亦唔需要對白, 單睇個表情已經好正, 好感動), 仲有幾多個呢D實力演員?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) w4 I1 H, R# o9 `* S/ c4 ]
公仔箱論壇* U/ D% \% h% ]8 f9 U
本來唔太鍾意睇皎妃, 但加埋黃金貴, 就好似有種化學作用咁! 一D好演員真係能夠帶起埋D拍擋

評分次數

• timmaxsing