返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
2 }& u- O8 B, q; LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
" i# I! r  A1 q% E- ?- p# Y( wwww2.tvboxnow.com
- j. v5 s& {9 P+ @+ Otvb now,tvbnow,bttvb呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
8 b7 e9 Y+ j+ D9 f/ J5 \: L8 f. _公仔箱論壇9 [5 s- }4 b) V1 P+ p9 [
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
1 W0 R5 q2 L5 `; i6 s# Ttvb now,tvbnow,bttvb「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
" [0 l- O& m3 S& g( OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: s0 \1 ]  [( r公仔箱論壇之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
公仔箱論壇( E/ s. q5 L: ?2 u5 r( K

$ j0 w, J. ^- y* d2 E" K呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)www2.tvboxnow.com! D- \) x; |0 z; ^9 d, g% a& g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 ?- r$ F9 ~, L; b2 j  H1 E
今晚恰巧8點幾 ...+ s; x+ f* L' q" I& B" G6 O" c. ^0 \9 D
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! i" f$ t9 D4 ^  W

, @: u5 I! S# ^1 l( R( ?7 ^: Y9 gwww2.tvboxnow.com睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
4 \# Q& D& f: h# g+ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb0 ], u& V& c1 i! ?( v( X
mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。
3 x5 ]/ ?9 @) N; zwww2.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...  O- m2 N9 a" f% C! V; ]( R& i. L- Z9 x. e
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 ^2 I1 m! r5 m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# n& w4 n+ L% i3 w
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
$ Q) H% S9 ~, S& R* ~& W' R公仔箱論壇
+ H7 s- }0 Z7 ~+ ^/ K/ e1 D公仔箱論壇睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...
/ s3 L' p  k) z) @) I. t/ n大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
& Y; K% }' d% |! ?0 Y0 z  {% n7 E1 l公仔箱論壇! v" i9 H2 i* c. e
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
, {- b( a2 T4 Q  l. T其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
- ^. x+ u, l% B. O7 x  b
tvb now,tvbnow,bttvb( [( ]0 m1 B& Z+ ~5 w- v* j
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)www2.tvboxnow.com( @0 `! @; D) Q- c, Z

, g9 E2 K3 Z( ?- r今晚恰巧8點幾 ...
& d5 |4 I$ z: atycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
  K9 T! o, z1 ~8 S- Y. n; Ztvb now,tvbnow,bttvb
$ R& f, s5 z7 H: J! DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ C) M( @: E. Z7 V1 T' ?) H係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。1 J0 e$ S' Q/ z
同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ 公仔箱論壇/ i: y& N6 q( E, l# V
第二集就慢慢開始可以適應啦~
3 I( x8 V5 ^9 B2 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。期待今晚呢一集~
# r6 D; P) M1 s" Hwww2.tvboxnow.comzzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
4 s3 J' \; @! R) [9 j# U0 p3 u

6 P$ f! T- Y" w: `' ~5 Vzzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
! }$ A2 d; y! u7 M0 [( F; K! v: F- R4 n1 ctvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb6 ^( m8 {3 |9 r. S% C
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!! tvb now,tvbnow,bttvb/ }3 F% T/ R* y& Z4 U" W! d8 P
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 j5 o, W- x  P1 l1 y$ W. ^2 j
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? 9 M, z$ c6 C3 u: b( I
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 B; i: M' k4 [0 p- Z) |
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
% N2 S* U8 o+ e3 U8 H* vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 {: \  \9 j5 y- T, C+ }8 x$ Vwww2.tvboxnow.com雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...
7 P& L+ B" d& m+ D- n1 W' S2 W* I& iwww2.tvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
/ `  E* v5 l; B0 o, g; C9 N; Q) X

3 z  c) Z9 f1 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......; S0 F& K/ x; Q" t& `$ _

" H' [, u; P0 b8 G( p5 X公仔箱論壇我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,www2.tvboxnow.com0 Y4 S# n/ p$ J/ z* w& t$ D# E& c
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
3 q# X9 y" l. q/ K+ C; `- Ctvb now,tvbnow,bttvb其實我覺得嘉琪今次都做得幾好公仔箱論壇6 e! ^8 @' _) w! e+ }$ u
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
; x1 x2 X& G* r, R3 s% U$ ?# e
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 _3 `; z, H* t- x+ R2 s7 P! q6 C

" E% Q- B4 K7 v1 E  f, P% p公仔箱論壇
tvb now,tvbnow,bttvb: m, b& P7 N# v! k
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!* {% }$ G, @  m. o
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( T# b- {* o7 S$ L
對!
: r4 x& e, D3 F6 ~9 H: E/ l+ TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; P" M" s. m" }+ M! z' g! P1 X, l
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
9 i9 R; g7 M& d/ b% E+ F
除左關禮傑做得好好之外,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! W9 _1 z8 k9 W+ a
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好tvb now,tvbnow,bttvb8 f! e* R  Q$ i: M+ \4 y, P( l
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- M; i# _, o2 C& a. I; U4 j: ], E
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
- L3 J  c7 N! N8 Gtvb now,tvbnow,bttvb
) E; W/ A. ~* G呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
: c" f% r0 z+ G" vtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb! M' ~3 O6 h, o) k

1 Z; f; ?* n2 l5 _* B: hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- @- X' @  t4 twww2.tvboxnow.com
本帖最後由 hello12324 於 2014-4-5 03:35 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; J6 \2 o% H; I- F' X! `' [

8 C6 p& d4 M0 }9 S! K. ?% I6 `4 Xwww2.tvboxnow.com
www2.tvboxnow.com. Y$ R% a# Q% Q1 t# K3 `- E
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。; ?6 h( X! `* }) {) A

* [9 m4 `. B. l8 P. P" O公仔箱論壇呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
$ x5 w- D4 M7 L& c  O* l) O2713145
# Q$ e' j8 @( _7 y, V公仔箱論壇
$ ^4 K% t3 ~) {1 [+ D# }4 F: ^7 c6 ?$ J- v. q8 ~: @- V
...公仔箱論壇' X9 C; s8 q# F& q* V. p6 q
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
. C4 J& O9 y, ]- R# v公仔箱論壇都係講事實o者~~
/ S) V, [; c/ U! v0 p9 K我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
" }/ t5 Q9 Z2 Q4 e$ u公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb9 O! L4 c! g1 E; I8 l$ ]
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
- F2 x& k5 j  q4 f9 S( p]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數