返回列表 回復 發帖
見好就收www2.tvboxnow.com5 K% [: l6 |4 I0 W
TVB 續集死路一條* h5 x6 P& U& o3 O% a( c1 V; L
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
/ A; I. v6 C  u我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
$ O: {5 n- }( P, \/ f: ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
  _' e9 s. E7 J* U# E$ q! V
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
' R1 b0 b5 U) ^! B( e! u2 CPedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.1 f  I% I2 j2 r* r
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
% y; H6 c+ d1 |( O: m' {* GDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
# p9 T1 g! a' q- D; S$ ^1 v
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...0 ]! O9 I9 w  ?9 J! @
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ a# Z% P3 e+ L. H. V4 u
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...www2.tvboxnow.com1 p: I0 |* O0 J# n9 D
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
% t3 y( K, J  \3 e2 x反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
4 P" w7 u1 ?/ C( f6 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
. _  y) q9 V3 s公仔箱論壇www2.tvboxnow.com" {- c* D& o/ K/ \9 a& o. S
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...公仔箱論壇5 u3 f' ?; U, w) T- E/ `- q
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
tvb now,tvbnow,bttvb6 j3 \2 ?" f6 e6 @% v
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
8 o8 `' U# k' w8 \5 E# _: u! b/ H/ WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
$ m$ w6 L8 d0 L' Q係呀,好橋呀。
9 v1 R3 c* G4 y& ~3 W8 q公仔箱論壇反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......: b  v, \& A& _8 P4 Z
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
tvb now,tvbnow,bttvb& U  F8 A0 m0 c( j
www2.tvboxnow.com& A$ A1 F$ {, Y$ x6 ~; u
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

& B# h+ R; C3 v* ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。或者拍電影版加重佢戲份呢.........
  G% x( U$ d8 {1 uleekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
% d+ r4 S: l! w1 k0 x: Y公仔箱論壇7 v. q" }+ V6 v* R
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
tvb now,tvbnow,bttvb2 P1 Q/ V5 I& u/ W

; J6 y* h% O# i* d7 T7 Q/ wwww2.tvboxnow.com許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.公仔箱論壇" A# S7 M3 E0 }2 `# V
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
- q! |9 ~9 J+ j% J4 t& JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ h) S  a! Z# F1 D- ]  u" ]都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
# ~4 w+ t  i2 g  T9 A+ W! J: W. ewww2.tvboxnow.comoskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
1 ^, ]+ N# c3 c4 b' g7 K1 E+ O我諗唔會喇啩。