返回列表 回復 發帖
原帖由 wwinglin 於 22/6/2008 06:36 PM 發表

唔好意思~~太累~~睡著了
你又熬夜啊
如果还有遗憾,又怎么样呢?
伤了痛了懂了,就能好了吗?
原帖由 raytian 於 2008-6-22 06:39 PM 發表
:onion14: ''小猫咪~好想你哦~
天幫主~我都好想你呢
原帖由 夜雨馨 於 2008-6-22 11:30 PM 發表

你又熬夜啊
沒有啦, 只是太累~ 想睡一睡
原帖由 假書僮 於 2008-6-22 11:06 PM 發表
http://photo-origin.tickle.com/image/130/0/3/O/130035787O526923308.jpg
good~~隻隻都好有性格
原帖由 wwinglin 於 22/6/2008 11:55 PM 發表

沒有啦, 只是太累~ 想睡一睡
甘累,喵喵不如早点休息啦
黎踢喵喵馆
仔欲養而親不在,樹欲靜而風不止
我是新來的 請多多照顧哦
小貓好可愛 我最喜歡小貓咪了 么一下
原帖由 無比TT 於 23/6/2008 12:19 AM 發表
我是新來的 請多多照顧哦
你好啊
香港人是不是壓力太大
今天回店裡, 還沒有走到自家的店門, 已經有好幾家的店主走來跟我說, 我對面舖的女孩發神經,
對面舖的女孩是做駁髮的, 生意不錯, 可惜成日疑神疑鬼, 整日說比人監視
今天出事了, 一回來就四處跟人道歉, 然後坐在地上大哭大叫
又說要自殺, 唔想做人, 打電話叫她媽媽來, 又話唔要見佢, 又話驚連累佢,
作為佢媽媽, 真係好難過, 我們只是同一個場工作, 基本上不是不熟識,
所以都沒什麼可以安慰她, 可能佢知道自己個女既問題在那裡,
佢好快便決定報警求助,  警員跟救護員好快便到了,  
女孩自行去救護車, 臨走時,還會跟我們說:「我沒事了, 多謝你們關心」

她走了, 謠言還是滿天飛, 有人話聽見佢話要斬死d衰人然後自殺,
聽到我好唔開心, 結果大家一致認為是有人亂扣帽子, 女孩跟本沒說過要斬人
唉!! 點解要在別人的傷口上灑鹽

佢媽媽很晚的時候, 又回來一趟, 幫女兒貼上休息幾天既通告
女孩有抑鬱症, 又食減肥藥, 還在腦內發現腫瘤,
可能以上總總因數, 道致女孩整日都唔開心 , 以為所有人都在害她
她媽媽說, 女兒出事前, 已經有十多天沒睡覺了, 連她自己都沒有休息
我都唔知可以用什麼心情表達

希望她們都可以平安
原帖由 wwinglin 於 23/6/2008 12:35 AM 發表
香港人是不是壓力太大
今天回店裡, 還沒有走到自家的店門, 已經有好幾家的店主走來跟我說, 我對面舖的女孩發神經,
對面舖的女孩是做駁髮的, 生意不錯, 可惜成日疑神疑鬼, 整日說比人監視
今天出事了, 一回來就四處跟 ...
其实喵喵,我念唔至香港人又压力,尼+既社会虽然越来越先进,科技发达。
但是都因为甘,人追求生活既指数,就越高,人往往唔至足。
好多事因为压抑太久,没办法释怀,自然熬出病。
听度你讲既野,内心十分唔舒服,较早前既四川大地震也是。
希望个女仔坚强点,早日康复,克服心理同身理既障碍。

愿大家幸福
原帖由 夜雨馨 於 2008-6-23 12:42 AM 發表

其实喵喵,我念唔至香港人又压力,尼+既社会虽然越来越先进,科技发达。
但是都因为甘,人追求生活既指数,就越高,人往往唔至足。
好多事因为压抑太久,没办法释怀,自然熬出病。
听度你讲既野,内心十分唔舒服,较早前既四川大地震也 ...
唉。。看开D啦。。尽量。。。。
我没唔开心,只是唔会开心而已。。。。。。。

回復 #3282 wk.hoo 的帖子

可能我人比较悲观
原帖由 夜雨馨 於 2008-6-23 12:48 AM 發表
可能我人比较悲观
我是比較樂觀, 總是覺得沒有什麼問題是解決不了的
只是用什麼心情對待,
不過, 有一點我是非常讚同既,
就是, 家人既支持及諒解, 每次遇到問題
只要聽到家人說, 沒問題既, 我支持你啦, 得啦, 沒問題既, 咁小事
我就好開心, 好滿足
原帖由 夜雨馨 於 2008-6-23 12:48 AM 發表
可能我人比较悲观
唉。。当你遇过某些事的时候。。你就要改变你的悲观的性格啦。。
我没唔开心,只是唔会开心而已。。。。。。。