返回列表 回復 發帖
柯南 变身
BeiDouChef 發表於 2012-7-12 09:08 PM
柯南?係邊呀
局部區域潛水中...
~ Sweet sweet lemon ~ wng ~ 言言 ~ Chef ~ 海妹妹 ~ 鬼叔叔 ~

~   ~ see you all tomorrow ~  
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
╭♡☆放慢脚步 享受不一样的生活 °♡♥
對半再加D啦
blacker14tt 發表於 2012-7-12 09:11 PM
咁好短時間姐

我試過同洪太食左一次法國菜............足足坐左6個鐘
125 ~ 有冇咁早呀
局部區域潛水中...
晚安
著得隨便小小啫,檸姐海姐兩位唔好見怪
金石良 發表於 2012-7-12 09:08 PM
食飽飯試下D甜品先

太白拉糕 - 加入五糧液酒製作而成的太白拉糕,帶點點酒香氣味,與淡淡的士多啤梨果味,出奇地配合。

鎮江水晶蹄 - 外形如喱,入口即融,美味無窮。
局部區域潛水中...
Everything is Japanese style。。。。
每次等到死。。。

SweetLemon 發表於 2012-7-12 09:11 PM
原來日本都有, 不過做乜台北嘅咁虛撼??
~ Sweet sweet lemon ~ wng ~ 言言 ~ Chef ~ 海妹妹 ~ 鬼叔叔 ~

~ 1746350  ~ see you all tomorrow ~  
fls125 發表於 2012-7-12 09:12 PM
9點幾g wor
blacker14tt 發表於 2012-7-12 09:17 PM
呢我唔係我,我有著鞋架
局部區域潛水中...
咁好短時間姐

我試過同洪太食左一次法國菜............足足坐左6個鐘
WAI鬼 發表於 2012-7-12 09:12 PM
因為要趕住食呀, 唔係嘅話, 食到訓覺前果一霎那都可以
法國餐full course一定慢架啦

重有

杏仁白玉凍 - 將南北杏碎、杏仁片霜加魚膠水(魚膠粉加水)、砂糖、牛奶及忌廉,煮好後放入杞子,雪凍後即成養顏的凍點。

茉莉花茶凍 - 茉莉花茶和牛奶的比例大概是一比四,再加魚膠粉及少許抹茶粉和乾茉莉花等,煮溶再雪凍即成。
局部區域潛水中...
言仔今晚甘早蒲头佐
我条鱼呢
條骨都無佐lu
呢我唔係我,我有著鞋架
金石良 發表於 2012-7-12 09:19 PM
洗腳嘅時候咪會除鞋囉
呢我唔係我,我有著鞋架
金石良 發表於 2012-7-12 09:19 PM
啦啦啦啦