返回列表 回復 發帖
+ l3 A% h5 W' D9 u' K9 y
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
, i& f3 F! j0 d8 L; z/ Dmnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
無錯。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  g7 X6 t6 o% [$ S+ Z4 X) e
依三個角色好搶
tvb now,tvbnow,bttvb7 m- ^# ]+ y1 v+ u# [# [5 P
對!公仔箱論壇9 N: F1 [" x# g$ h
睇黃金貴同姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠及009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
' s- J- V% i4 h) x- D/ Wtvb now,tvbnow,bttvb另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
; q3 z" s! v$ WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2713144 ...
# c! v+ e% K) @! r1 P( Atvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:25 PM
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
$ Q/ g1 Z" `7 B3 Y" utvb now,tvbnow,bttvbhello12324 發表於 2014-4-5 03:47 PM
2 G( |5 r7 o. @5 J& {* ~! e: {% r! X# p
係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。公仔箱論壇/ m7 f- O4 S7 Q6 q

+ {% l* u& d* S; J1 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
1 ~1 {2 ~4 Z2 C* ]www2.tvboxnow.com都係講事實o者~~
  H3 ?: A; b% Y5 P+ R公仔箱論壇我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.* R5 m9 F3 F5 C3 W& l* s
tvb now,tvbnow,bttvb& ~2 ?6 n& Q) a7 ]% B
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.公仔箱論壇: ]" v' y9 P+ }4 n
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友 ...
/ J6 t7 ^6 s, q) U9 }www2.tvboxnow.comhello12324 發表於 2014-4-5 03:34 PM
.
" ~5 f1 @; ^& i; ~- U% A$ D4 h0 w4 m! A* F. y6 w" B8 a6 Q" J
哈哈,嘉琪身邊又多個自己人。
; x3 Y9 O2 z5 K- Itvb now,tvbnow,bttvb第一次睇嘉琪做怪談,佢當年真係好比心機,連比人擺咗上枱要佢去召魂都無怨言,佢都一路喊但一路做完為止,非常敬業樂業
# [5 {8 C1 O5 F9 E' u  x/ cwww2.tvboxnow.com
" L( v$ |2 f+ g  R: iwww2.tvboxnow.comSa姐一角真係可以有得發揮,請繼續支持。
" G( P. @1 Q2 ]0 j, A

9 V8 m  Y& o* ?+ xtvb now,tvbnow,bttvb係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! `# [$ _/ y1 I
2 b. L, w% {  ]7 Z: @4 \
我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
. }# \* }1 }" v" P2 Ktvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-4 12:49 PM
3 Y+ c8 r2 W; g# C. r1 U公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 {( L  C0 `& Q: ]: a; o
劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
# z0 ]' A" l0 O9 m+ V其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽

評分次數

^  N. b) `/ P" Z4 A# k
係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。tvb now,tvbnow,bttvb2 `) X& K4 ]7 S4 I) i0 L. C& x
  ?( _+ h, F# S" |我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。 ...$ i3 y+ ?# F: ^4 a, o% I% p0 b$ ^. V
leekwoklam 發表於 2014-4-6 04:00 PM
' y% V3 ~3 |* S- Z公仔箱論壇  www2.tvboxnow.com# s" H) B. W" \' x( ?7 P8 f& g/ C
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就算個新人點唔好,都有班經驗豐富的演員橕住,觀眾相對容易接受
# V! I) g; m0 C* n1 a0 R( A1 C# @  
  z2 W" U6 p, L4 ?www2.tvboxnow.com但洪永城呢... 新人演出生硬就一定架喇!《單戀雙城》和本劇兩套劇集都係角色唔係討好,佢拍擋仲要係林夏薇、黃翠如呢D經驗相對少既演員 (雖然呢套有老戲骨關禮傑,但完全同洪永城果條線係分開),本劇角色更新係「乞人憎」(雖然KK在《守業者》角色都係「乞人憎」,但人地老戲骨收放自如,D觀眾睇完都會讚好),電視台高層為左捧一個新人,盲目咁俾佢在多套劇集出鏡,真係唔係上算,咁係害左佢!我而家真係唔想係電視劇再見到洪永城
/ F0 a( C6 V9 Gtvb now,tvbnow,bttvb  
: u' p' G! n1 i  M( {# Gtvb now,tvbnow,bttvb原本播完此劇後的劇集又會有洪永城,但早排電視台話變陣,跟住會播國內的《西遊記》,好彩唔使又連續見到洪生

評分次數

6 O6 I) p+ w; X* R

% U: K+ \3 T) d/ f1 a# C% KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...www2.tvboxnow.com) r4 ^- }& s# z1 ~& j) n% y; T
tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
tvb now,tvbnow,bttvb( ]  Z& N$ S' X. C3 {& t0 y
對,同意你說法,另外該新《西遊記》同舊有不同,遲D我會詳細介紹及評論該劇,THX!
www2.tvboxnow.com% c# `9 ?* `( v) P8 I3 U
8 W) g6 x3 Q* Q6 m3 {# q
劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
& H' c5 B8 |7 l* v4 {公仔箱論壇其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽 ...公仔箱論壇: g; [8 |* r$ G6 I$ o
tycn3320 發表於 2014-4-6 09:57 PM
/ b: J6 q* ~& E/ J睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
, X/ K- y! x! y& wtvb now,tvbnow,bttvb  
8 K$ y$ ^  X/ l2 `tvb now,tvbnow,bttvb講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...www2.tvboxnow.com9 M# H/ B* I# I2 z8 @& k( K8 U
tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
. P5 ?4 H7 _- n0 g/ H# @8 F  qwww2.tvboxnow.com
, W  C; w( I/ @% a( bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
1 |1 b, o1 g- c( {# M# D7 z9 j" k: c& U1 `  # X' c4 h" `$ @9 C( |
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
; u- ?5 M; f, h0 E: f' [/ W7 Vtycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ R9 t# W! U0 L" \
5 x  m! x4 z: I1 ]( e) L
絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
佢做得堅放...十萬個like
愛回家入邊果個樂悠悠好似神槍狙擊入邊果個輝霆,禾懷疑區地系未2兄妹
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
( Z6 N, X0 W, dwww2.tvboxnow.comb1991 發表於 2014-4-10 02:02 PM
6 u; f# T: {, L! k+ u
第1集 天下無雙
8 Z0 s6 t$ m9 L8 {; @第5集 每一個明天   黑夜不再來
  @# G+ Z6 C+ D* ~tvb now,tvbnow,bttvb第6集 人來人往TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* s0 j# j" b# P7 [  m; _) \
第7集 每一個明天tvb now,tvbnow,bttvb) p3 ^% Q8 n0 X2 ~* h' R
第8集 每一個明天
- _: s' ^8 k, m, ^1 P2 Z( F" swww2.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb/ I' \; e9 N/ B5 _/ [1 v/ l+ S4 T
真係好好聽~

評分次數

• timmaxsing

小狗与小孩真系好得意