返回列表 回復 發帖
我显示器最佳分辨率是1360X768的
32bit  60 hertz  colour 呢个是当然的啦
之前条CABLE就是去只去到1280
所以我换佐条CABLE
lhy92725 發表於 2012-8-1 11:28 PM
仲有一樣就係 你嘅 monitor 或者 LCD / LED support 到 咁高分辨率冇?

我嘅19寸 LCD recommended 1280 x 1024~
我的说明书就是写住1360X768的
條骨都無佐lu
我就是设置佐1280它都提示我没有按最佳分辨率设置
條骨都無佐lu
我是主板自带的显卡
lhy92725 發表於 2012-8-1 11:29 PM
你嘅 主板 係么名堂?
呢个我就真是吾识答你啦
條骨都無佐lu
我的说明书就是写住1360X768的
lhy92725 發表於 2012-8-1 11:35 PM
說明書係指 主板顯示 可以最高去到 1360 x 768 ?

之前一直都係 行緊 1360 x 768 ?

咁 係 display setting 嗰度 都係 recommended 1360 x 768?
是个显示器说明书是呢个分辨率啊
之前都无问题架
條骨都無佐lu
呢个我就真是吾识答你啦
lhy92725 發表於 2012-8-1 11:41 PM
係 run 個度打 msinfo32.exe 回車

你 會睇到 一個 window 寫住 System Information

睇下右手邊 係嘜 有 system model ? 呢個可以知道 係 么版 嘅 model~
吾搞啦,好眼训了
麻烦晒吴生
條骨都無佐lu
是个显示器说明书是呢个分辨率啊
之前都无问题架
lhy92725 發表於 2012-8-1 11:50 PM
如果係咁咖話,就仲有一個可能性,就係個 display driver 裝到唔好~

之前你話過 換咗harddisk, 咁就一定進過 format 階段,有睇下個driver 裝到 啱 唔 啱咯~

如果唔係,冇辦法啦,拿你部CPU搵下醫生啦~
吾搞啦,好眼训了
麻烦晒吴生
lhy92725 發表於 2012-8-1 11:56 PM
有時間先慢慢研究啦~

我宜家真係要訓啦~

晚安~
Good Morning Lemon Cafe~

Lavender Flower in France
~DingDong-Q~
霸氣姐早晨, 送上白川鄉相一幅

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
早晨甜檸  
~ Sweet sweet lemon ~ morning ~

~ how is your's area? affected ?~ I just
大洋网‎ - 18 minutes ago
2012-08-2 ... 广州日报>>2012年8月2日>>
..
今日深圳高温酷热天气持续,全市大部分地区的最高气温将达到36~37℃,中、北部和 ... 台风“苏拉”昨日16时中心位于台湾省宜兰市东南方约180公里的台湾东部近海海面,中心 ...
╭♡☆放慢脚步 享受不一样的生活 °♡♥