返回列表 回復 發帖
Good Evening Good Morning Good Night Cafe
梅西遊行。。。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
Fls - green is good for your eyes....hehe
伊伊 護士 - 唔知咩都敢拿來俾我吃。。。系檸檬皮來咖。。。

貓姐 -果d唔係橙,系黃檸檬。
其實火雞系唔好吃。。。 ...
SweetLemon 發表於 2012-11-22 05:25 PM
这个是看功夫的
Fls - green is good for your eyes....hehe
伊伊 護士 - 唔知咩都敢拿來俾我吃。。。系檸檬皮來咖。。。

貓姐 -果d唔係橙,系黃檸檬。
其實火雞系唔好吃。。。 ...
SweetLemon 發表於 2012-11-22 05:25 PM
觉得很特别呀~~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
这个是看功夫的
BeiDouChef 發表於 2012-11-22 05:30 PM
最緊要上面蓋住 tin foil 。。。我又唔中意肚內放stuffing。不過我都係煮過一次咁多。
果只鸡甘大只,睇个样就应该吾多好食啦
條骨都無佐lu
火鸡比较大只 所以烤的功夫和掩制材料很重要
肚内放我会放混合香草和橙 , 外皮掩和肉内掩
把香料 打进去皮内 过后拿去烤 吃的时候再沾私人酱料

火鸡鸡饭,火鸡卷,沙拉  都可以做
1916948觉得很特别呀~~~
lovebearhl 發表於 2012-11-22 05:32 PM
好多 vitamin C 不過D糖就。。。吃佐先之算。
火鸡比较大只 所以烤的功夫和掩制材料很重要
肚内放我会放混合香草和橙 , 外皮掩和肉内掩
把香料 打进去皮内 过后拿去烤 吃的时候再沾私人酱料

火鸡鸡饭,火鸡卷,沙拉  都可以做 ...
BeiDouChef 發表於 2012-11-22 05:41 PM
我當年係五星級酒店食,因為火雞肉天然非常之鞋.所以點整唔好食.
型 英 帥 靚 正
非常之鞋 路共虾米?
非常之鞋 路共虾米?
BeiDouChef 發表於 2012-11-22 05:46 PM
路共虾米???
型 英 帥 靚 正
路共虾米???
chan200308 發表於 2012-11-22 05:48 PM
我问你讲咩 ~ 非常之鞋
路共虾米???
假報俾?
我问你讲咩 ~ 非常之鞋
BeiDouChef 發表於 2012-11-22 05:49 PM
我講嘅係我對火雞食後睇法,有咩唔啱呀
型 英 帥 靚 正
就是D肉不够嫩口
广东人食鸡讲究嫩口爽滑,有鸡味
條骨都無佐lu
就是D肉不够嫩口
广东人食鸡讲究嫩口爽滑,有鸡味
lhy92725 發表於 2012-11-22 05:54 PM
貓貓夠中肯,識食之貓
型 英 帥 靚 正