返回列表 回復 發帖
貓都好慘嘅,成日諗住點玩你
lhy92725 發表於 2016-2-27 09:36 PM
好 玩
個比喻好正常啊,大多數男仔都系為女死為女亡架啦
lhy92725 發表於 2016-2-27 09:43 PM
可惜你沒有
咁啲流浪狗點算呀?
perfectman 發表於 2016-2-28 12:18 AM
比內地人和韓國人吃
強國系專捉人地養果D去食嘅
條骨都無佐lu
KK 午安
各位 下午好
型 英 帥 靚 正
KK 好

寵貓狗 週末有人歡喜有人恕,  大馬都是宗教,種族, 人問題 當今世界有目共睹! 人神共憤!!
smcorange 發表於 2016-2-28 08:24 AM
归根到底还是宗教的问题,这个宗教,不管在世界各地哪里,只要信奉的人数多,就会有问题。
我相信大马没伊斯兰教,种族问题一定少很多。(新加坡为例)
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
強國講到明不能信奉任何宗教,一樣好多問題,可能仲多添
條骨都無佐lu
強國講到明不能信奉任何宗教,一樣好多問題,可能仲多添
lhy92725 發表於 2016-2-28 02:46 PM
講明唔可以只係新疆同西藏就夠你死宗教嘅嘢邊度控制到嘅。
伊斯蘭教嘅問題就係將宗教同法律溝埋一齊,所以先會咁多問題。
果D地方你想控制埋就梗系有問題啦
條骨都無佐lu
KK
果D地方你想控制埋就梗系有問題啦
lhy92725 發表於 2016-2-28 06:18 PM
其實最近所謂嘅極端組織IS咁出名,你可以了解“伊斯蘭”依個宗教嘅教義先同我討論。
衰d講句,我係依個教嘅國度長大,睇到好多外人睇唔到嘅嘢。
好多人話IS極端,我可以老實咁答你,唔係IS極端,係“伊斯蘭教"極端,所謂嘅開放派都係有一樣嘅思想,只不過佢地唔敢做得太出面。
同IS有一樣嘅思想,係生活上佢就會無形做出d傷害唔同宗教嘅人。
KK
satoshi23 發表於 2016-2-28 06:20 PM
晶晶
善變得過女人?
perfectman 發表於 2016-2-27 08:25 PM
男人多心
唔該曬 CEO
satoshi23 發表於 2016-2-27 08:28 PM
唔使客氣