返回列表 回復 發帖
香港樣樣都貴就真!.....
free2penny 發表於 2016-3-7 05:54 PM
香港樣樣都比其他城市平就真
哈哈哈!不是大馬人不怪你,再讓我告訴你一些大馬不爭的事實。
大馬的政權是由馬來人掌控的,政治人物顧忌“華人”,所以往往一些特權和優民政策都把華人和印度人排除,只有馬來人能享有這些特權和政策。
強國在十多 ...
tvbkk123 發表於 2016-3-7 08:54 PM
所以很多年前從馬來西亞踢新加坡出來
KK 早晨
香港食好平?

睇下你食咩啦

平民碟頭飯嘅話,大約$40至$50啦

當年紀開始大,就會比較重質不重量,年青時經常去食自助餐,依家就已經好少,一年可能一次半次,自從認識咗個酒店買手之後,更加知道你幾大食都好 ...
perfectman 發表於 2016-3-7 09:30 PM
你應該這種方式算.  如果餐廳menu價格生蠔每打是$200, 自助餐收你起碼$400, 你吃2打和其他食物已經足夠
呢家中午我都要食自己,10幾蚊一餐其實都好喇利
lhy92725 發表於 2016-3-7 09:31 PM
我這裡價格差不多
搭車貴, 租金貴! 什麼都貴!
free2penny 發表於 2016-3-7 09:35 PM
hk搭車已經便宜
其實香港真是車費方面系貴得幾恐怖
lhy92725 發表於 2016-3-7 09:57 PM
香港貴?你需要去更多地方旅行
各位 午安
型 英 帥 靚 正
哈哈哈!不怪你不是大馬人,再告訴你.....大馬不爭氣
smcorange 發表於 2016-3-8 07:04 AM
宗教,种族之间互相猜忌,如何能争气
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
所以很多年前從馬來西亞踢新加坡出來
Pedestrian_A 發表於 2016-3-8 10:34 AM
沒錯,當時嘅新加坡主張馬來西亞人嘅馬來西亞。
巫統主張馬來人嘅馬來西亞
忘記打招呼添
大家早午晚
恭喜 老陳 回帖數量到達 9000
chan2003086 秒前TVB 90000000 元
積分轉出
CEO偷懶
又趁食饭入黎望下先
條骨都無佐lu