返回列表 回復 發帖
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 S+ S" ?% F" w6 z; W
大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
tvb now,tvbnow,bttvb' g! o. t, d; [3 O

* j4 g* E. O7 _8 l& G( zwww2.tvboxnow.com我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
( v( o6 I& X( `$ A: nwww2.tvboxnow.com又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。

3 ^/ X/ l) y$ s" G- xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  s& u# H# o9 F5 Ktvb now,tvbnow,bttvb大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。www2.tvboxnow.com# i: I9 ~5 d; g
大佬,你好醒呀。
. }& {% L$ K$ Z4 owww2.tvboxnow.com大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D
. z( U" z  y1 u  z3 S( ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
5 g0 @7 V6 M5 i- [) e; L5 W, x; Xwww2.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb. ~/ g2 {* |- v% Z
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
2 f, b; b4 I* W+ l/ V% M# N大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
' p2 [2 d- t- n' E* K7 V
/ k) H. P1 I9 V! s5 R& {0 L, [% \公仔箱論壇大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但TVB俾我既感覺係持住一台獨大, 有慣性收視, 高層出來講野和宣傳都好大氣燄, 作為觀眾既我真係唔鍾意囉!
& E! s' I8 q+ ?# }公仔箱論壇
4 u  p$ t' B+ k" C( s2 q7 J呢套劇, 暫時我最期待係黃金貴和皎妃呢條線, 期待關禮傑的精彩演出, 傅嘉莉能與關禮傑拍擋係一次很好的演出經驗
: R6 m  \# x1 ]5 \" _; @; S

" O* U" L' W3 Q! i8 Q$ Ywww2.tvboxnow.com我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
9 U7 i* q. M. E+ }又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...
  {6 U2 A2 N2 w9 }4 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
% R! f: \3 Z+ J8 f0 Jwww2.tvboxnow.com% o9 H5 ~, B. Q, l& I, a$ r; k
我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
+ n) y5 n& R& E3 Q$ l公仔箱論壇7 o1 |6 k$ p! S) _+ W
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
9 ^. l! h5 Q8 c$ Htvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-21 12:02 PM
3 j! r; A4 Q3 l4 }係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
hello12324, 你好利害, 首首歌都知道, 謝謝你~tvb now,tvbnow,bttvb# n9 Z% z7 j* m
ICE17 發表於 2014-4-19 09:05 PM
其實維基百科都有~~
2 |- q0 X3 `2 ?0 [; v: S- Rwww2.tvboxnow.com係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D9 ?# _) V& _6 x1 j
mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
1 w# X# }5 z% Stvb now,tvbnow,bttvb係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
3 g! w' N6 _" _2 f5 Xmnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
; J( j* u4 a& [0 g/ z! [2 e3 T8 x3 Y' Y5 I# p+ j1 p
我都係呀... .... 唔知點解???
" k8 o+ j( e6 T
8 i" i9 X( o9 q8 m大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...: g1 w8 F) v! i6 P" d9 F  M
tycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
公仔箱論壇8 U0 r: q# |- g# |7 \. ^

/ T+ Q5 B2 _8 l4 T* [tvb now,tvbnow,bttvb咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
- \& C7 ~% N  b% P  D$ m公仔箱論壇hello12324 發表於 2014-4-22 12:43 PM
' I! _- x3 E% S" f/ z. eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態
/ ]" L* n7 I+ H6 Q0 P8 Vtvb now,tvbnow,bttvb可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態 .... g# C6 R  Y  h0 b$ Q+ i$ g
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:25 AM
. @8 p: x" B% Y9 G* t0 a; r+ W公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 X1 l3 |7 E: h: ~* L
唔通我都冷血??? 唔係呀.. 係因為佢個樣好好笑呀.... 我尋日揾番佢嗰套回到三國睇.. 佢居然可能演得咁c文架喎
大家觉唔觉得皎妃有的似莫文蔚?
多谢分享!

評分次數

• timmaxsing

! U, Y3 ]$ j1 Atvb now,tvbnow,bttvb
- L( ~6 E# n" K( C4 \tvb now,tvbnow,bttvb
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
0 V2 c# f$ ^$ T+ j# O大文細佬 發表於 2014-4-23 01:10 AM
公仔箱論壇& q1 r4 Z3 D" r9 X* f  ^

0 L( z, l5 I0 Y* t& k9 f7 b: q: d公仔箱論壇由於男女主角條主線劇情太夾硬來, 完全唔會因為男女主角終於一齊而感動, 完全無興趣睇主線發展tvb now,tvbnow,bttvb- Y0 y9 ^8 D) I! x+ _& f" Z! v8 c
  / _6 c4 x" R9 j" r6 B
已經不只一次提到, 黃金貴 & 皎妃呢條支線最精彩, 亦因為有呢條支線我先會睇, 由冤家發展至建立「父女」之情, 發展得很自然之餘, 關禮傑和傅嘉莉的演出亦很好
' u3 J7 m) K8 }  c% [7 H# h" p% ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" _3 o$ J2 b% ]
在球場, 黃金貴提到為妻子儲錢, 等待妻子, 而又不知妻子在何處, 關禮傑的表情、語氣完全表達出果種內疚和失落
0 _8 |( L* C% v, Uwww2.tvboxnow.com
3 C7 B0 T9 u8 t公仔箱論壇皎妃決定要回鄉, 黃金貴請佢食一餐, 叫佢阿女、衰女包, 叫得好自然, 我睇到會心微笑! tvb now,tvbnow,bttvb, e9 f' [+ s' a, K; ~0 B

3 l* \! k0 ]9 a) c公仔箱論壇黃金貴為皎妃送行, 兩個人做到不捨之情又唔突兀; 另外, 黃金貴發現留給妻子的錢被提走了(表示妻子原諒左佢), 關禮傑激動喜悅的表情做得淋漓盡致 (呢段無對白, 亦唔需要對白, 單睇個表情已經好正, 好感動), 仲有幾多個呢D實力演員?
, T# B1 ]+ l9 U4 v# Hwww2.tvboxnow.com TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ k4 Y& T, f5 e# S
本來唔太鍾意睇皎妃, 但加埋黃金貴, 就好似有種化學作用咁! 一D好演員真係能夠帶起埋D拍擋

評分次數

• timmaxsing