返回列表 回復 發帖
鹹野 & 甜野係唔同嘅
係唔係整得唔好吃呀
chowold2 發表於 2012-11-4 12:25 PM
我整野唔算好食, 但絕對唔難食, 有人食過都話好味, 當然同我家中大廚比係冇得比
一秒鐘可以刺穿一個心, 一輩子才能彌補一棵心
成日听你讲整饼,以为你都会炒返几味添
lhy92725 發表於 2012-11-4 03:41 PM
我最近做咗...鳯梨酥.....食過的人都話好食.

我做甜點西餅有天份, 有個食譜俾我我就做得出, 模仿他人做法都好有一手.

俾張相你睇下, 我做的

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
鹹野 & 甜野係唔同嘅
blacker14tt 發表於 2012-11-4 03:51 PM
我鹹野唔係真係咁唔掂, 不過係懶得就懶咁啫
而且我一入廚實有笑野, 都係米搞啦
我最近做咗...鳯梨酥.....食過的人都話好食.

我做甜點西餅有天份, 有個食譜俾我我就做得出, 模仿他人做法都好有一手.

俾張相你睇下, 我做的

1896636 ...
viento 發表於 2012-11-4 04:35 PM
呢張未焗好喎
我鹹野唔係真係咁唔掂, 不過係懶得就懶咁啫
而且我一入廚實有笑野, 都係米搞啦
viento 發表於 2012-11-4 04:41 PM
最後一次聽聞有好評喎
呢張未焗好喎
blacker14tt 發表於 2012-11-4 05:04 PM
你米玩錫爆啦
最後一次聽聞有好評喎
blacker14tt 發表於 2012-11-4 05:04 PM
係呀, 烤牛肉, 豬肉片~!
btw...我D鳯梨酥放咗一個星期, 竟然入口酥軟香口, 俾我個filling個台灣亞姨讚不絕口~!
系米要放焗炉啊
條骨都無佐lu
依個係入炉前張相, 入炉20分就OK
凤梨?真是要落菠萝架
條骨都無佐lu
你米玩錫爆啦
viento 發表於 2012-11-4 05:30 PM
幫妳補充說明,費事有人話顏色唔啱質疑妳手藝
係呀, 烤牛肉, 豬肉片~!
btw...我D鳯梨酥放咗一個星期, 竟然入口酥軟香口, 俾我個filling個台灣亞姨讚不絕口~!
viento 發表於 2012-11-4 05:34 PM
都話妳手藝精湛
有机会试到就好啦
條骨都無佐lu
風婆婆話佢唔送去離開佢屋企15miles嘅地方