返回列表 回復 發帖
係老陳個條女攪到我冇得瞓
chowold2 發表於 2012-12-3 01:49 PM
你冇得瞓定系你细老冇得瞓??
~DingDong-Q~
呢度好3级
條骨都無佐lu
呢度好3级
lhy92725 發表於 2012-12-3 01:51 PM
都系陈叔叔啦。。。搞到呢度甘。。。
真是儿童不宜地带~~~
好在呢度個個都係大人
真匿名
好在呢度個個都係大人
chowold2 發表於 2012-12-3 02:00 PM
我才十八岁~
Q爷,请教下你,一只鞋英文点写啊
條骨都無佐lu
a shoe 嘮
真匿名
Q爷,请教下你,一只鞋英文点写啊
lhy92725 發表於 2012-12-3 02:13 PM
哈哈。。。周哥哥答左你~ a shoe
我的意思是,我数佐呢件板可以放3只鞋,那我应该点表达3只
條骨都無佐lu
你可以講three single shoes or one and half pair of shoes
真匿名
我的意思是,我数佐呢件板可以放3只鞋,那我应该点表达3只
lhy92725 發表於 2012-12-3 02:21 PM
你的“3只鞋”。。。是“一对”定系 “一对”+“一只”??

3对鞋 = 3 pairs of shoes
呢件板可以放3只鞋 [一对”+“一只] = this "thing" can put a pair of shoe and another extra one single shoe.

周哥哥。。。对吗?
可能你地都有D误会我的意思
我想做的就是
比如话我列个表格分佐:数量  单位  单价         合计
                                3              150.00    450.00
那单位果项应该填咩啊
條骨都無佐lu
哈哈。。。应该没错~~~
可能你地都有D误会我的意思
我想做的就是
比如话我列个表格分佐:数量  单位  单价         合计
                                3              150.00    450.00
那单位果项应该填咩啊 ...
lhy92725 發表於 2012-12-3 02:33 PM
應該用pair,冇人會賣一隻鞋嗎
真匿名