返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

本帖最後由 匿名 於 2011-4-12 01:01 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb2 d2 N7 e6 M$ }

O, c' u. L, r! p
/ l% G1 z/ f/ _" ?- I8 a. K公仔箱論壇www2.tvboxnow.com8 T9 z: |! k( j4 K  j% ~7 C* ~
貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。8 C2 b6 m: V) s8 `$ |
63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. r! v" A) m. v

9 o( ~# e8 p. ]公仔箱論壇網民立碑
5 r7 j' t7 Z% ]: F公仔箱論壇
' z0 f. J0 {# |2 L/ G噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」
4 h- s& P+ y$ b  B( d/ `4 v
' ~% X. c% F5 a/ M$ k+ Gwww2.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb+ B/ c# ?+ y) w( j' g1 s" _7 o- `

. B8 k- J1 d4 t/ v2 t! Z3 {【羅樂林連環死亡實錄】$ s% s* y" w& }, i/ Z
《病死》www2.tvboxnow.com# f) u- S- f5 n! ~/ W( D4 d
6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片
1 E2 ]; z; z. H* i% @' O( _tvb now,tvbnow,bttvb角色:朱元璋www2.tvboxnow.com0 s: K5 r8 b! p% B% g! ~6 `! C3 h
公仔箱論壇6 r, ^6 c/ {: ~7 v9 i* Z' i, \! L

+ V: l& d) R2 t7 g8 I5 K+ V( w/ Q《遭打死》
# @& H$ @/ q' q; n2 o1 C1 `; I6/4  21:30《女拳》 電視圖片: p& [% R" u" ~  b0 }
角色:莫平
6 _" x6 s( y! ^  \* Wtvb now,tvbnow,bttvb
2 n4 |# G3 P) kwww2.tvboxnow.com公仔箱論壇3 b7 s( Y; T& F
《失救而死》
1 X6 [4 j3 R% E. g7/4  00:15《七號差館》 電視圖片www2.tvboxnow.com' e! h; n, N3 \8 O6 O) l3 b: M
角色:孫全* Y, h  ^& d1 r, g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 u! a3 Q* \( F

8 T5 F9 D9 r1 {* o5 w《嘔血死》TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- B, w* Q  G2 l
7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片
6 M7 ?$ H2 r+ [6 q0 d9 T! }公仔箱論壇角色:無相子
' W+ D3 B9 _6 m$ b: v( T- Z
, W' P: b) D9 U# i( Z( }公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 p6 A  R3 M  X3 k2 y
《病死》
- [$ n! X* C3 n8 H7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片www2.tvboxnow.com1 Z$ m* T  U8 T
角色:金華) w' Q% {. b$ H7 c: `% M

$ F! e* k  n, J3 f: y7 etvb now,tvbnow,bttvb: n5 [- E; F' o1 P& d
- I8 z2 x, M: j0 g8 N4 I/ |2 v
TBB都搵返佢做專訪www2.tvboxnow.com+ t  ?1 C& b3 ~8 [3 }9 F
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘
+ I$ f) s7 d, T7 F' J. N: ewww2.tvboxnow.comHIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fastwww2.tvboxnow.com( |1 }8 @2 }1 J" J8 V
Anonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名?
( M7 n3 W8 v) p( W4 e' B) {HIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 K' v* l; J7 k9 ]: Y

j9 j$ T/ e; B% y+ ztvb now,tvbnow,bttvb7 y% Q9 g$ g, D. s
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
  E, v8 L8 t) d( v) Z

" c; p. k' d1 j; k" n+ ctvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb* ]" K: g! `1 l* X4 h# d8 S1 M- ~
**** 本內容被作者隱藏 ****
7 W6 l6 s1 u' CAnonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋 公仔箱論壇8 L" q  w0 Q* A
HIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇tvb now,tvbnow,bttvb! W$ R$ d: b4 w/ ?6 J0 ]
先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇
6 V# c; Q- k# MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。先捧紅平叔
. ^4 ^6 H' _! H5 pAnonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.+ v9 o8 d. ~' |
I like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~