返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~9 ~, Y8 p% T: V% @  \
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
tvb now,tvbnow,bttvb. H3 ?5 p# Q& H8 A" I8 u- \/ R
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
8 y4 _+ Z3 r9 u7 g5 A2 {" G! Kwww2.tvboxnow.com師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?tvb now,tvbnow,bttvb- l0 F' k1 c, G/ x
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, L4 Q- {( ?1 F  o
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
; A1 `( n, G, P; g$ lwww2.tvboxnow.com師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
/ L, i; c, \* ?3 o2 ]/ ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
# N' {6 w% d9 v3 i6 |7 V" G. A公仔箱論壇s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
3 {' o4 r) g' `6 v. u# X* H
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  v5 S, t/ v- S9 o4 M) w
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
公仔箱論壇, K0 Q  Z8 G! R2 S0 E$ {  Y* G
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
1 c- j+ E4 X, S; b3 L! Vtvb now,tvbnow,bttvb仲要配合埋鏡頭等等架5 Z3 Q! R; z3 E: {0 C" y
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
  d3 B) q" t; r7 N3 P但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
0 `& S7 r2 V5 _www2.tvboxnow.com唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好- k; ]6 I7 l! f6 c5 |: f0 o% I
仲要配合埋鏡頭等等架
8 f% o, Y2 N, T' b& G7 b. B5 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相9 I: o8 a" P8 C) ?
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
公仔箱論壇$ w" [) R  l8 a' Y- g6 w5 x- a
又好似幾有道理..哈哈5 B& F7 h3 Q2 }: o! R1 N
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' m9 J/ c' S/ U% n: x$ h2 c
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
+ v, L% i  l3 F# ]: l$ D公仔箱論壇巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
# ]* u$ h# E2 k5 h/ P嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
. t! _  R4 l$ l嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
# w! y9 X6 s2 j& |# n' k8 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
7 G' D& {+ ~+ j+ c3 A公仔箱論壇金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
公仔箱論壇1 s  b* [3 @. s8 r
又好似幾有道理..哈哈
9 W" M# S. f6 {  O4 ~4 x4 O1 c' v1 ?公仔箱論壇想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
: r0 |" ?- G2 u% _3 ~www2.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
/ Q7 X/ ]) A0 x* p: _( y' htvb now,tvbnow,bttvb多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
/ t3 c. q. @, o& p公仔箱論壇金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
1 N: S" n; p9 R+ r6 X& Wwww2.tvboxnow.com巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
4 L$ M  g6 S/ M1 ~' }) w2 |6 }
係呀, 我以前用s3試過燒左
5 K7 C7 Y' r- `( w6 ^9 F2 l金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱5 V% w9 }/ v9 r+ d& o
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' S' |' v1 q, c' v
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
7 M: ~- H: c) gwww2.tvboxnow.com多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
6 C4 A3 u6 e  ^www2.tvboxnow.com9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
! T  v& u$ b! n/ A% H+ }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget