返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......# M4 M  @" Q. {2 r( O
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。9 h( Q( E, v' x0 `4 p9 m/ Q
近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。. f0 a; H# a1 C" z" A
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam $ N4 ?8 g) r, x
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。* H( Y" u5 c: R0 v( S
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* M. |5 h1 G& d
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。www2.tvboxnow.com: q! E: B% D6 s: C: F0 w6 M

5 V( ?6 Z& E  hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
, H9 f5 d1 }1 g+ ywww2.tvboxnow.com4 n) }- ]$ W4 R  Y) q
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。5 ?/ S) {: X/ f2 ]) B8 |
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
* P: p; h. B/ g5 z; u% i5 J
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, 公仔箱論壇/ M' ]$ d7 o. x
好有以前d "故鄉" 味tvb now,tvbnow,bttvb- h7 r% _; s$ X2 H) l: ?
公仔箱論壇, Z/ w8 V6 }5 d/ `' W7 U) ^8 G
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...: S) Y% P& m$ ?

# p, Q4 C* g% k& Y+ X& CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
/ E5 b5 }  r3 t6 h% T  T/ @tvb now,tvbnow,bttvbshibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% Y& S4 V& @" \1 ~5 W, c
套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
  ^$ I$ A+ L* a* ]% V' t公仔箱論壇3 ?7 w" J' N3 J- o% Q
0 L& D. F3 d; otvb now,tvbnow,bttvb講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
- f* [1 x+ u, a" Y1 [9 O( Bluckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
8 K2 \$ O3 `3 w6 _  p- s0 {% B) q  ^啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。. j0 N6 c* |  ?% D- `2 T' M
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
# v0 p( i! B. f+ c. A啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% _/ ^2 p& }) d- q9 c& V
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。tvb now,tvbnow,bttvb) e. m" I2 z/ f$ w
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
公仔箱論壇1 r5 x9 ?9 h* E$ o
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
6 S9 O- S% E  e. k5 W2 g2 t公仔箱論壇www2.tvboxnow.com2 v- l9 @) b6 D( `, \
' `4 }2 _7 I1 Twww2.tvboxnow.com我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
' s3 j3 e1 w+ ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
* S9 I7 V9 l/ N8 {7 S. Q: j- TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。. ^; J! Q" c5 H8 a& l* s: n
公仔箱論壇0 K: _! T1 g9 t+ Z" d0 p
報載___________________________________________________________________________________________________
! ?  x( \8 A& L2 A* x9 E" i, d+ s* M, N$ jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」公仔箱論壇* J! _  A1 Y+ i" _2 J3 Z
www2.tvboxnow.com  O9 m3 ]6 ]# \; M# P) g
_____________________________________________________________________________________________________________1 p2 d- S' o+ M' }
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-11 07:49 PM 編輯 www2.tvboxnow.com) F2 A" D' N9 v) l& A
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ L6 N+ \, u+ l5 z0 w
6 v: O/ F6 x" E# i6 I& X. E5 g  H' r
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* F7 E5 k* p1 s/ R
www2.tvboxnow.com+ x' V. P- T" R( s2 q
報載___________________________________________________________________________________________________
2 V: j) k2 \$ @出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...) r: w) ?2 G' Y0 `0 N, w9 r+ x
leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
8 A3 p4 a9 e6 U# E7 I- H/ t公仔箱論壇有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
4 k* }% X4 z4 l/ \' s2 O2 g4 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
8 ~, q6 }1 Q* f; U公仔箱論壇有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
$ S1 o- d6 Q5 ^3 k* tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...
) F$ d& @% |& ?6 U/ [luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
公仔箱論壇1 D  O/ j2 C, P/ @5 m! S
tvb now,tvbnow,bttvb  i+ b8 l& `1 }$ \
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。www2.tvboxnow.com8 m" l% z! Y# A. [) Z9 b