返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
' o8 W+ Q8 {$ ?9 U0 I公仔箱論壇
( e6 Y5 j6 ]' _- X  Q4 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' C( m! X3 p$ Z
大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
3 J  f: G- }, c% Swww2.tvboxnow.com
" N4 Z# ^, k2 Y- g) N- Y# n3 h雪姐而家死埋,重感動呀
3 W+ {* H" P* E3 Awww2.tvboxnow.com- b. l( n" t; m! s, `& c
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)) c4 B) s- {9 ~& N' Z% H
《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...
# @; S. Z; s5 @; x0 vtycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
3 ?3 T) P2 k" [" t4 j0 U: [) \. PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320好有見地.www2.tvboxnow.com! e2 b, m( t9 W/ j
唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?
8 r+ l4 b  v  u/ ]1 f' Vwww2.tvboxnow.com

) b0 T8 e* l8 }% D6 dwww2.tvboxnow.com但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。
8 W, e; ^; M# Z5 M3 ?. a* Itvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。
- p$ b8 y. N+ v1 ?/ O! Bwww2.tvboxnow.com重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
2 Y3 N* i, J4 M) l" a% s  a4 Rtvb now,tvbnow,bttvb
9 |( h$ R3 c) {- x" {公仔箱論壇如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
8 x3 C, O7 n3 @5 `! t" [) V5 K大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
5 T& n. Y) \; y- w. Pwww2.tvboxnow.com
4 H8 k9 _0 _; u# S. Z9 W) ?哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!公仔箱論壇6 ?* x& Q* B: I) {: p
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD& [/ q2 X4 l/ E/ {) i! j9 m9 W3 O: h" s& M; C
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...0 t/ O9 ]4 K) _0 k' O# S! Y! s% e
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
www2.tvboxnow.com( E0 j( @+ r: t' w0 |  O5 o

8 A3 z$ h/ D4 F6 W) E哈哈,鐵達尼號,形容得好好。9 ?$ Q5 ]3 j1 y2 i5 E

8 V* E% S5 O! D0 X本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
0 _& S# y; x# c0 u. t" g, N公仔箱論壇

6 ^3 u5 q, p  Q7 ^' F$ Z6 O, x/ z
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...www2.tvboxnow.com* q; P' S( L: Y1 b' E* p' O7 X3 O
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
tvb now,tvbnow,bttvb# ?" l) T: r% y: p. T# B& ~0 p7 ^5 \
9 \2 j$ v2 K. o& ^
續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
8 W1 p. f# H6 R

3 G9 k# d6 P6 t. F" y3 c7 ?7 e公仔箱論壇【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
" ]0 i" \  E, \+ ^1 B, E/ Q% S4 d0 Y6 I大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
公仔箱論壇# {$ j1 }5 _# h/ o' a) c) Y* p. L2 M
7 w* T0 e1 q6 H% ^3 M
不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?
; r9 g- h: j" @( A+ r5 R( l: g' n& h唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!
/ N" P6 Q! c9 }1 V4 ?, A- _* D公仔箱論壇
) G3 e2 K- W  K4 j5 g5 dwww2.tvboxnow.com
$ h- h9 Q' U+ @1 F/ W$ S7 awww2.tvboxnow.com但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!3 O8 p# M4 U% k
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
! ^9 z1 _1 Z4 ~! C5 ^個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) k. J2 w- ^' z9 N
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
公仔箱論壇. g( W$ H1 w# A
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...www2.tvboxnow.com$ ?+ ]7 M9 |. U7 M8 ?
hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
! S' r4 F) c4 Q3 ?% |公仔箱論壇# |6 w7 L& u6 h1 X+ j) ^3 n
如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。