返回列表 回復 發帖
) c$ A1 e6 l1 g, U9 x% N1 x
www2.tvboxnow.com3 h! ~: R. s; R* ?. V9 L
啱嘞! tvb now,tvbnow,bttvb) R; b. m- e' o8 L4 S" V

* N% p4 g" w+ {4 o* ~1 v公仔箱論壇我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?5 h; \/ ]( ]5 G. _( T' R6 \
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
公仔箱論壇6 F& Z7 P. U, h: p

3 e" t: |% D0 a4 @$ X6 ]嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
! L1 W/ W. N# E# I! s公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
9 L6 V; O; T% YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb5 u0 y1 [9 _* f# x1 g8 \
啱嘞! + B9 ]) [3 J/ R" F
www2.tvboxnow.com& W9 X5 D: v9 j  p1 E" |1 y( P
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
+ T+ j; B4 [! HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
8 R) G; q0 z  D- Stvb now,tvbnow,bttvb又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
: \0 Q& j7 p9 v& @! F
, [) K* E; m2 Q# a* rtvb now,tvbnow,bttvb嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!公仔箱論壇! n# C! F4 ?  i
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
www2.tvboxnow.com+ r! X' u6 K# W5 s  Z

6 c3 U2 |- C/ ^# x6 v. H* Fwww2.tvboxnow.com係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。tvb now,tvbnow,bttvb& J5 [  J' w6 ?# L( V. g! ?
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住) V+ k4 n5 b9 P/ b/ o/ J- L
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
! U, I3 H5 g9 c# v* `" e  e
2 N" H* |9 s$ i6 |/ R3 e% _7 kwww2.tvboxnow.commnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。) K7 J: J* I7 f1 Q6 W$ ~) w6 L
公仔箱論壇+ e# o# M" Y! r+ o" `0 t# `
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!tvb now,tvbnow,bttvb9 {$ s" i0 N- R  B9 P
www2.tvboxnow.com$ F% M# r. ]% c* c, O6 A5 q
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
公仔箱論壇0 T5 p0 l0 d* {# T; H6 c4 J0 T

( U# n# m  B' b! dtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
& |' S+ F& n8 _% K TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. E% I0 A; r4 {. n6 H, G
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- l6 _8 p+ ]) Z
www2.tvboxnow.com+ A! k7 ?/ h5 K
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...8 C; H' V) g1 b
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
' ], v+ O& T+ G' n! T$ _6 Jwww2.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb) j7 ?! ?2 y. J# x
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。公仔箱論壇9 b- d; f8 K$ z: }7 K
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: [3 l* y0 Y2 f+ e& |
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
2 e- M' _+ r1 z7 V! \. M

: I* a9 U' j3 _$ W  i; J唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
1 Z% x. A5 }# q; Rwww2.tvboxnow.com
) d7 _4 J3 u8 C( N  W2 Pmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
0 l$ Z$ o4 g: Z! K6 Htvb now,tvbnow,bttvb
1 B% l, F2 Z  C( Y仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
8 R0 T0 d' u2 t
" D3 f: n; j" X' {. w8 ]你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
! g' Z7 c  w3 B8 {1 l7 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
% Q: x  o- c, S) b- H# ?論壇學嘢,平時真係冇時间
www2.tvboxnow.com: F/ K& t# t1 d( Y

, M- v5 }1 j; ^2 c5 rwww2.tvboxnow.com唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
- ], \" [6 {# ^  @% i2 z1 k( ?大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
8 E, N* x% w2 T  H( M3 [, Awww2.tvboxnow.com
( [1 ?  ]  w% w- D- K. T唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
! d! S, M5 n/ s4 S" w5 L% Ztvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
www2.tvboxnow.com& @: ]: a" @( i$ b+ ~, a, V

4 x) ?- V/ b0 R香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
4 c5 u3 F6 E0 @' A, \" g! [. S論壇學嘢,平時真係冇時间tvb now,tvbnow,bttvb0 k. D' }6 v8 L
mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
www2.tvboxnow.com& f+ T8 Y/ b3 t' f! P: d" `/ T: z4 x
得閒就多啲回帖啦。
8 ?/ t, b1 e* g& u* s3 _6 @/ P
www2.tvboxnow.com1 l4 r% [# l/ A0 v9 C
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?www2.tvboxnow.com9 _' l5 ~0 g) a. m
leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
/ L6 ]: }0 W4 [2 T2 ^
( W- V6 T: C0 Y9 ?, p) t" Pwww2.tvboxnow.com啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
( ^8 h3 N% F$ j) p1 `, E) h% ctvb now,tvbnow,bttvb* d, v' u5 x* G; ?
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...; T  A* a" O. r1 G1 ^, |, k, y% o
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
' t) n- b4 c) y  a7 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ _" M$ H( s6 M5 K: iwww2.tvboxnow.com煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
0 y0 d9 v! i& A+ V% \! PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 4 o+ T" ~2 p4 f
唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型tvb now,tvbnow,bttvb9 p# ~1 Q' t( u+ {5 g
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體